NEZAŽELENIH ČUSTEV NE MORETE PREPROSTO ZAMENJATI Z ŽELENIMI

Nezaželenih čustev ne morete preprosto zamenjati z želenimi, z višjo vibracijo
Nezaželenih čustev ne morete preprosto zamenjati z želenimi, z višjo vibracijo

Nezaželenih čustev ne morete preprosto zamenjati z želenimi, z višjo vibracijo

Predviden čas branja 4 minute

Ker niste robot, temveč zapleteno bitje, katerega namen je sicer pomemben, ni pa vsemogočen. Vaš namen se mora dogovoriti z vašim trenutnim stanjem o tem, kaj lahko trenutno čutite in doživljate. Če vas določena čustva preveč bremenijo ali se zaradi kakršnihkoli prepričanj iz kakršnihkoli razlogov počutite vredne manj oziroma nezadostne, se o tem, kako se boste počutili, ne morete preprosto odločiti. Imenitno bi bilo, če bi lahko čustvovali na ukaz, vendar naša duševnost tako ne deluje.

To je nemogoče in nenaravno. Naravno je, da vsako slabo počutje sproži številna čustva, ki so večinoma neprijetna. Naš cilj ne bi smel biti, da se umetno bašemo z želenimi čustvi z visokimi vibracijami, temveč da se naučimo prenašati vsa čustva in trenutke miru izkoristimo za osredotočanje v najbolj zdravo smer. Torej se ni koristno siliti s smehom, če ste neizmerno jezni in žalostni.

Nezaželenih čustev ne morete preprosto zamenjati z želenimi, z višjo vibracijo

Ne zdi se pametno, da s smehom preženemo druga čustva, saj se je z njim bolje nagraditi, ko je vse mirno. Tako težavnih čustev ne boste potisnili, temveč jih boste sprejeli, izrazili in se iz njih nekaj naučili, smeh pa bo potem prišel kot smetana na srčni torti. To velja za vsa druga čustva. Nezaželenih čustev ne morete preprosto zamenjati z želenim. Včasih bi vam to ustrezalo, vendar smo precej bolj zapletena bitja.

Prevečkrat razmišljamo o vsem, kar še moramo narediti, namesto o tistem, kar smo že naredili, in kaj to pove o nas. Prevečkrat gledamo naprej namesto vase. Prevečkrat se obremenjujemo z neuspehi, uspehe pa jemljemo za samoumevne. Saj se ne zgodijo sami od sebe. Nikar jih ne podcenjujemo in si ne gasimo dela srca, ker jih jemljemo za samoumevne. Čas je že, da s tem nehamo.

Nezaželenih čustev ne morete preprosto zamenjati z želenimi, z višjo vibracijo

Toda to ni prav. Če ne cenite tistega, kar ste že dosegli in vidite le tisto, kar vas še čaka. Ne kažete resnosti in predanosti temveč nevednosti. Drugih korakov ne boste osvojili, če smisla preteklih dosežkov niste ponotranjili in se z njimi okrepili. Če se niste napolnili s samozavestjo in zdravo motivacijo, ker vam je uspelo premagati dosedanje izzive.

Prišli bodo tudi slabi dnevi. Doživeli bomo poraze. Včasih bomo stvarnost sprejeli težko ali je sploh ne bomo mogli sprejeti. Morda bomo celo sovražili sebe, svoje življenje, svoje telo. Kakršnakoli bolezen bo že na tapeti. Verjetno se bomo včasih počutili tudi same, osamljene in nesprejete.

Morda nas bo razžirala jeza in se bomo počutili, kot da ves svet živi naprej, mi pa smo zakopani v boju, ki ga nismo pričakovali. Morda bomo celo čutili krivdo zaradi vsega, kar se nam dogaja. Prav zato, ker bomo zagotovo imeli slabe dneve, je pomembno, da proslavljamo vse uspehe, majhne in velike. Tiste, ki smo jih ustvarili mimogrede, in tiste, za katere smo garali.

Preberite tudi KOMU NAJ IZRAZIMO ČUSTVA KO ZBOLIMO? in KDAJ JE POTREBNO IZKLJUČITI ČUSTVA?