Neravnovesje energij jina in janga. Preverite!

Neravnovesje med JINOM in JANGOM vodi do oslabelosti JANGA in prevlade JINA ali obratno. Vse to povzroča stanja napetosti in prinaša energije, ki jih brez trdega dela težko premostite. Preverite neravnovesje energij jina in janga.

Če se pojavi prevladujoča prisotnost JINA v organizmu, preplavlja vaše počutje utrujenost, celo izčrpanost, pomanjkanje koncentracije in pozabljivost, nedejavnost, pomanjkanje gonilne sile, zanosa, pasivno zdolgočaseno, počasno in zaspano obnašanje, velika potreba po počitku in spanju, občasno volčja lakota, občutek podhlajenosti, zaostajanje vode v telesu, tvorjenje sluzi, dnevno sanjarjenje, glavobol, občutek teže, obremenitve, neugodja, predvsem pa nagnjenost k depresijam.

Neravnovesje energij jina in janga prinaša zaplete

Lahko se vam zgodi, da iz čiste zamišljenosti pozabite na dejanja, ste počasni, pretirano čustveni, imate več ženskih lastnosti, kar pomeni, da imate občutno premalo gibanja in mnogo preveč počitka.

Neravnovesje energij jina in janga

Če vaše energije niso uravnovešene, se kar naprej nekaj silite, ste polni žalostnega premišljevanja o tem, kaj bi bilo če…, pri tem pa ste brez prave moči in volje, samo pri želji, da bi spremenili razmišljanja v dejanja. Če ste prepočasni, ne ujamete prave priložnosti, velikokrat pa ste lahko tako zatopljeni v premišljevanje, da sploh ne opazite, da ste zamudili pravi trenutek in da je dan že pri koncu in niste nič storili.

Mir in moč tišine sta izraz moči Jina, izraz moči Janga pa je dejavna moč.

Če je vaš JANG oslabljen imate veliko želja, ki pa se vrtijo le okrog vas. Hitro se čutite zapostavljene ali pa imate občutek, da se vam godi krivica. Zelo radi prelagate skrb in odgovornost na koga drugega in se pri tem pritožujete, da vam nihče ne da možnosti ali pa da vas ovirajo pri ustvarjalnosti. Primanjkuje vam poguma, da bi svoje življenje vzeli resnično v svoje roke. Ko pa boste to končno storili, si boste začrtali jasne meje.

Če ste zelo željni priznanj, ki pa od dejavnih ljudi ne pridejo zlahka, reagirate preobčutljivo in jemljete stvari zelo osebno. Če ste težko objektivni, ker so meje vašega sveta zelo ozke in preprečujejo daljnosežen in objektiven pogled….potem vaše energije morda niso uravnovešene.

Najbolj enostavna terapija je gibanje, ki je zagonska moč za vašo ohromelo energijo janga.

Če vam na tak način uspe zbuditi moči janga, potem boste s tem zbudili v sebi tudi vzpodbudo, motivacijo, skratka pogonske sile.

Morda vam lenoba in brezvoljnost preprečujeta, da bi začeli redno teči oz. se ukvarjati z jogingom, gimnastiko ali kakšno drugo obliko telesne vadbe, čeprav v svoji notranjosti čutite in dobro veste, da vam je nujno potrebna.

Pripravila: T.C.