NE BOJTE SE SPREMEMB, SPREJMITE JIH

Prilagajanje spremembam je zelo pomembno dejanje
Prilagajanje spremembam je zelo pomembno dejanje

Prilagajanje spremembam je zelo pomembno dejanje

Predviden čas branja: 4 minutes

Ko moramo spremeniti svoj odnos do osebnega življenja ali službe, postanemo zaskrbljeni. Navajeni smo ravnati, na en način, zdaj pa moramo to spremeniti. To nam velike preglavice povzroča zlasti v službi, kjer nadrejeni nenehno nadzirajo in ocenjujejo naše delo. Vemo, da naš pristop deluje, toda naročili so nam, da ga moramo spremeniti. Kot posamezniki se na najrazličnejše načine odzivamo na spremembe, odvisno od tega, kako bodo po našem mnenju vplivale na nas.

Sprejeti moramo izziv in sprejeti spremembe v službi tako, da prilagodimo svoj pristop, čustva in tudi sebe.

Večina v spremenljivem delovnem okolju preveva strah. Ne vemo, ali bo sprememba na vas vplivala pozitivno ali negativno. Ne vemo, kakšna je naša prihodnost glede načrtovane spremembe. Ne vemo, ali bo naše dosedanje delo veljalo za dovolj napredno. Da bi uspešno preživeli čas sprememb, moramo obvladati svoj strah.

Prilagajanje spremembam je zelo pomembno dejanje

V službi imamo svojo cono udobja.

Nekatere plati naše kariere so nam všeč in v povezavi z njimi smo samozavestni. Druge delovne dolžnosti nam zbujajo nelagodnost, vlečejo nas iz naše cone udobja. Uspešni ljudje so pripravljeni na to, da se bodo vedno znova znašli na robu svoje cone udobja, ko se podajajo v nove izkušnje ali dolžnosti in ko se poskušajo prilagoditi na spremembe v službi. Prilagajanje na spremembe ni preprosto.

Pogosto pomeni, da moramo začeti drugače razmišljati o svoji službi. Vloga, ki jo bomo imeli v prihodnje, bo mogoče zelo drugačna od pričakovane. Da bi bile spremembe uspešne v vsem podjetju, morajo biti vsi čim bolj prilagodljivi. To je lahko velik izziv, zlasti, če se nam zdi, da smo prisiljeni v nekaj, kar nam ni všeč ali da bomo za nekaj časa celo nazodovali v svoji karieri.

NE BOJTE SE SPREMEMB

Ko smo soočeni s spremembami, je najlažje pomisliti, da jih nočemo ali da jih ne potrebujemo. Da jih ne zmoremo ali da preprosto ne bomo storili, kar je treba. Vsak dan na delovnem mestu vidimo primere takšnega obnašanja. To je običajno v času sprememb. Takšen odnos je neproduktiven in nam ne bo prinesel uspeha in priznanja. Da bi se lahko prilagodili spremembam, se moramo soočiti z odnosom, ki nas ovira, in ga zamenjati z odprtostjo za trenutne spremembe.

Prilagajanje spremembam je zelo pomembno dejanje

Ko naredimo korak naprej, novi pristopi zamenjajo stare. Zdaj smo odprti za proces sprememb. Zdaj poskušamo način razmišljanja, ki smo ju prej zavračali. Ko vidimo, da sta uspešna, dobimo potrditev in postanemo samozavestnejši. Zdaj smo pripravljeni na zapletenejše poteze. Nov način razmišljanja in novi pristopi k delu postanejo uveljavljeni. To prinesejo novo samozavest, občutek pripadnosti in vznemirjenje. Nova organizacijska kultura je sprejeta in posamezniki se zavežejo, da jo bodo spremenili v uspeh. Novi pristopi, metode ali tehnike odprejo vrata popolnemu sprejetju. Kar je bilo nekoč tuje in strah vzbujajoče, je zdaj nov način življenja. Navadimo se na novo kulturo in sprejmemo nove načine delovanja. Preoblikujemo svojo identiteto in smo ponosni, da smo opravili prehod.