NAUČITE SE SPREMENITI NEGATIVNO V POZITIVNO

Naučite se spremeniti negativne misli v pozitivne
Naučite se spremeniti negativne misli v pozitivne

Naučite se spremeniti negativne misli v pozitivne

Predviden čas branja: 3 minutes

Ljudje, ki so v življenju najbolj uspešni, so vedno veseli in polni upanja, svoje delo opravljajo z nasmehom na obrazu, spremembe in tveganja človeškega življenja sprejmejo kot zrele odrasle osebe in se spoprimejo s težavami, kot se pojavijo. Optimistični ljudje so veliko bolj ustvarjalni od pesimističnih. Vedra, optimistična in upanja polna naravnanost najbolj olepša življenje, prežene turobnost in zgladi grbine na poti.

Z enako mentalno sposobnostjo ima optimistični mislec nedvomno več moči kot potrti, mračni pesimist.

Optimizem nenehno osvežuje um; vedrina je kot olje, ki preprečuje vsakršno trenje, skrbi, bojazni in neprijetne izkušnje. Življenjski stroj optimista se ne utrudi in ne obrabi tako hitro kot življenjski stroj osebe, ki s svojim razpoloženjem in vzkipljivostjo pokvari in obremeni občutljivo kolesje in vrže ves stroj ravnovesja.

Naučite se spremeniti negativne misli v pozitivne

Spremenite negativno v pozitivno

Negativni ljudje nikoli ničesar ne dosežejo. V negativnem ni nobenega življenja, samo propad, uničenje smrt. Negativni ljudje so veliki sovražniki tistih, ki si prizadevajo uspeti. Ljudje, ki nimajo nikoli ničesar lepega povedati, ki se vedno pritožujejo nad težkimi časi, boleznijo in revščino, privlačijo vse destruktivne, slabe vplive in tako spridijo vsa svoja prizadevanja. Ustvarjalnost ne more obstati v negativnem vzdušju in v njem ne more priti do nobenega večjega dosežka. Zato so negativni ljudje vedno na slabšem, obsojeni so na neuspeh. Izgubljajo moč, tavajo in ne morejo napredovati.

Če bomo gojili prijazne misli, velikodušne, ljubeče misli do vseh, jih ne bomo potrli ali jih ovirali, temveč bomo širili sonce in veselje namesto senc in žalosti, ponujali pomoč in spodbudo namesto graje.

Naučite se spremeniti negativne misli v pozitivne

Nekateri vedno izžarevajo uspešne, zdrave in radostne misli, ki povzdigujejo in pomagajo, ter na vsakem koraku širijo sončno svetlobo. Tudi mi smo lahko takšni, če se naučimo širiti radost prav nič skopuško in sebično,  temveč velikodušno. Naučiti se moramo sijati od veselja brez vsakršnih zadržkov, ga izražati doma, na ulici, na vsakem koraku. Temi se je najbolje izogibati tako, da živimo svetlobe polno življenje.

Preganjajmo negativne misli tako, da ohranjamo harmonijo, da bi preprečili napake, mora biti naš um prežet z resnico, da bi preganjali grdoto, moramo razmišljati o lepoti in prikupnosti, da bi se znebili vsega, kar je kislo in pokvarjeno, moramo razmišljati o vsem, kar je sladko in čisto. Če bomo to počeli, drugačne misli ne morejo hkrati bivati v našem umu. Že zgodaj bi nam moralo priti v navado brisanje iz uma vseh neprijetnih, nezdravih povezanih misli. Vsako jutro moramo začeti znova. Iz galerije svojega uma moramo izbrisati vse neskladne slike in jih zamenjati s harmoničnimi, povzdigujočimi, takšnimi, ki dajejo življenje.