NAJ BO OBDOBJE RETROGRADNEGA MERKURJA PRAVA LEKCIJA

Prihaja obdobje retrogradnega Merkurja, povezano z energijo tehtnice in device
Prihaja obdobje retrogradnega Merkurja, povezano z energijo tehtnice in device

Prihaja obdobje retrogradnega Merkurja, povezano z energijo tehtnice in device

Predviden čas branja: 4 minutes

Merkur v znamenju tehtnice se 10. septembra začne gibati retrogradno. 23. septembra se pomakne v znamenje device, še vedno v retrogradnem gibanju, ki bo prisotno do 2. oktobra, ko se ponovno prične gibati v direktni smeri. Retrogradna obdobja Merkurja so najbolj razvpita v skupini planetov, saj so znana po tem, da povzročajo zmešnjave, ko gre za komunikacijo, čas, razporejanje, potovanja in drugo. Medtem ko se tehtnica osredotoča na odnose ena na ena, karmično ravnovesje in lepoto, ki jo lahko najdemo v majhnih trenutkih, devica vlada sektorjem vsakdanjega življenja, procesom, navadam in ritualom.

Uporabite prepleteno energijo retrogradnega Merkurja v pravi smeri, da se izognete raznim zapletom in težavam.

Pričakujete lahko nekaj nesporazumov v odnosih, skupaj z nekaj zmede glede vsakdanjih podrobnosti ali praktičnih stvari. Morda vam bo težje izraziti svoje stališče, mnenje ali sprejeti odločitev. Ko se planet komunikacije, transporta in tehnologije premakne nazaj, smo prisiljeni pregledati, razmisliti in revidirati, namesto da bi si prizadevali za nove stvari. Običajno Merkur pospeši našo sposobnost povezovanja, podpira mentalno energijo ter skrbi za nemoteno delovanje tehnologije in transporta. Toda ko se giba retrogradno, lahko pride do množice napačnih komunikacij, prevoz postane zapleten in naprave se lahko pokvarijo.

Prihaja obdobje retrogradnega Merkurja, povezano z energijo tehtnice in device

Upočasnitev komunikacije vas spodbuja, da si spočijete, se napolnite z energijo, naredite korak nazaj in se spopadete s preteklostjo, da naredite prostor za prihodnost.

Merkur vlada tehnologiji in transportu. Napake v programski opremi in okvare motorja niso le možnosti, ampak so pogosto dejstvo, ki se mu je smotrno izogniti. Če potrebujete nov avto, počakajte obdobje direktnega gibanja. Če boste prisiljeni nekaj kupiti med retrogradnim Merkurjem, samo poskrbite, da boste obdržali račun. Retrogradni Merkur povzroča zamude in napačne informacije, zato se najprej umirite, šele nato sprejmite odločitev. Pomembna elektronska sporočila berite zbrano, morda večkrat, da česa ne spregledate. Namesto da bi bili razočarani, sprejmite to kot krivuljo učenja in priložnost, da spoznate usklajen ritem.

Retrogradnost je idealen čas za raziskovanje, revizijo in urejanje vsega, kar je rušilo vaše notranje ravnovesje, zlasti na dnevni osnovi.

Prihaja obdobje retrogradnega Merkurja, povezano z energijo tehtnice in device

Spodbudila vas bo tudi, da povežete vse, kar je povezano z odnosi, denarjem ali vrednotami. Pomembno bo, da ponovno razmislite o tem, kako skrbite za svoje zdravje in kako služite drugim in sebi. Pomembno je, da ste v tem času zelo diplomatski v komunikaciji, da se izognete nesporazumom in poskusite najti srednjo pot.

Merkur se bo dotaknil družbenih interakcij in sporočanja. Postavljali si boste razna vprašanja, zanimalo vas bo, če v timu vlada pravica, če ste vse podatke pravilno shranili in zaščitili ter če ste  usklajeni s tem, kako se predstavljate svetu. Morda boste odkrili nove poti do povezovanja z ljudmi, s katerimi še nikoli niste komunicirali. Spoznali boste, da je znanje moč in na čustveni ravni pot do občutka varnosti. Potrebna bo potrpežljivost, da stvari ostanejo na enakem nivoju. Konstruktivne povratne informacije bo težko potlačiti. Osredotočite se tudi na dobro počutje ter se poglobite v svoje rituale.