METKA JE V TEŽAVAH, SAJ JE VES ČAS OSAMLJENA

Bralka Metka se počuti osamljeno, kar jo močno boli, prosi za nasvet
Imate težavo? Pokličite 090 44 11 za nasvet.

Bralka Metka se počuti osamljeno, kar jo močno boli, prosi za nasvet

Predviden čas branja: 3 minutes

Po dolgem razmisleku sem se odločila, da vam pišem. Moja težava se vleče že iz študijskega obdobja. Res je, da sem bila vedno bolj preprosta ter da nikoli nisem dala veliko na modo in kozmetiko. Tudi karakterno sem bolj umirjena in težko navezujem stike. Skozi celoten študij mi ni uspelo stkati nobenega prijateljskega odnosa, za razliko od vseh ostalih, ki so ves čas hodili po kavicah in zabavah, ter si zaupali.

Takrat sem mislila, saj bo minilo, po nekaj letih v podjetju, kjer sem zaposlena, sem ugotovila, da sem na popolnoma enaki točki.

Bralka Metka se počuti osamljeno, kar jo močno boli, prosi za nasvet

Vsi okoli mene so povezani, se družijo, hodijo na kave, jaz pa med malico sama sedim za mizo, s sendvičem v roki in skrivam svojo žalost ter se delam, da imam delo. Popolnoma sem osamljena, tudi popoldne, ko pridem domov, nimam razen domačih nikogar, ki bi ga lahko poklicala in poklepetala. Kaj naj storim, saj je moje življenje že vrsto let trpljenje?
Metka

Nasvet bralki

Spoštovana Metka, žal mi je, da že toliko let iščete srečo pa je ne najdete. Vaš problem je povezan tudi z globokim psihičnim stanjem, ki je po vseh letih osamljenosti ranjeno. V času študija doživimo spremembo okolja in še marsičesa in vsi pričakujemo velike spremembe, ki pa se nekaterim zgodijo, drugim pa ne. Vprašala bi vas, ali ste naredila že kakšen korak v smeri, da pridobite nova poznanstva oziroma da se malce bolj odprete in približate ljudem, ki so vsakodnevno v vaši bližini.

Predvidevam, da bolj čakate, da se bo nekaj zgodilo samo od sebe, vendar se ne bo, saj so ljudje prezaposleni sami s sabo ter s številnimi obveznostmi, da bi sami opazili vašo stisko in vam pristopili.

Bralka Metka se počuti osamljeno, kar jo močno boli, prosi za nasvet

Sami ste tisti, ki boste morali narediti kakšen korak v smeri, da obogatite svoje življenje. Svetujem vam, da začnete v znanih krogih, kjer boste nekoliko lažje izpostavili komunikacijo. Skušajte nežno pripomniti, da tudi vam med malico diši dober rogljiček ali kava iz lokala za vogalom. Ko boste nekajkrat v določeni družbi, bo vse skupaj počasi postalo samoumevno.

Moj nasvet pa je tudi, da poskrbite tudi za svojo zunanjost in naredite nekaj v tej smeri, da boste začeli biti zadovoljni s svojo podobo, morda bodo tudi drugi malce drugače gledali na vas. Kar pa ne pomeni, da se morate preobraziti v drugo osebo. Ostanite takšna kot se, spremenite le nekaj detajlov in videla boste, da se bodo tudi odnosi počasi začeli spreminjati.

Pripravljeno za Govori.se