MATEJ JE ŠEL S PRIJATELJEM SKUPAJ V POSEL IN SE ZAPLETEL

Bralec Matej je razočaran nad prijateljem, s katerim se je odločil za skupni posel
Bralec Matej je razočaran nad prijateljem

Bralec Matej je razočaran nad prijateljem, s katerim se je odločil za skupni posel

S prijateljem sva se odločila in skupaj odprla frizerski salon. Že pri urejanju je prišlo do raznih nesporazumov, saj sta najina okusa različna. Na koncu sva vseeno nekako izpeljala zlato sredino in bil sem najbolj srečen človek. Nato se je začelo resno delo in seveda tudi nepričakovane težave.

Bralec Matej je razočaran nad prijateljem, s katerim se je odločil za skupni posel

Sam imam veliko izkušenj, zato sem bil prepričan, da bova delovala s podobnim tempom.

Vendar se je vse skupaj obrnilo v smeri, da se je moj kolega, ki slučajno izgleda še veliko bolj privlačno od mene, začel aktivno boriti za pozornost strank in s tem dosegel, da ima on ves čas zaseden stol, medtem, ko jaz čakam na stranke. Vse skupaj je postalo zelo obremenjujoče, on cveti, jaz pa iz dneva v dan tonem v slabo voljo, tudi finančno daleč zaostajam za njim.

Ne vem kaj naj naredim, saj se mi je ta skupna priložnost zdela najboljša možna rešitev, sedaj pa nekako ugotavljam, da je bila ta izbira morda slaba, vendar sem psihično preveč obremenjen, da bi se podal v kakšno drugo rešitev. Kaj naj storim, da se rešim tega stanja?

Matej

Nasvet bralcu:

Spoštovani Matej, samostojna poslovna pot je v današnjih časih pogumen korak, zato vas razumem, da ste se zanjo odločili skupaj s prijateljem, saj ste po tihem nekako zaupali, da boste lahko z njim dolgoročno sodelovali, niste pa predvidevali, da se lahko vse skupaj obrne v za vas obremenilno smer. Razumem, da ste nervozni in utrujeni od celotne situacije, v kateri se počutite nemočni, vendar boste kljub temu morali tako ali drugače vzeti škarje v svoje roke, se stabilizirati in se začeti odločati v pravi smeri.

Bralec Matej je razočaran nad prijateljem, s katerim se je odločil za skupni posel

Svetujem vam, da najprej izkoristite prednost vajinega dolgoletnega prijateljstva in mu na iskren, direkten način zaupate kaj vas teži.

Povejte mu tudi in kako se počutite ob tem, ko njega stranke, med katerimi je tudi nekaj tistih, ki so bile vaše čakajo v vrsti, vi pa sedite zraven. Vprašajte ga, kako bi se on v tem primeru počutil. Predvidevam, da je tako zaslepljen s svojim uspehom, da morda sploh ne zaznava vaše slabe volje. V kolikor po izčrpnem pogovoru ne boste znala poiskati skupne rešitve, imate žal samo možnost, da z njim prekinete sodelovanje iz začnete graditi znova sam.

Ker pa vas spremlja trenutna panika, je lahko rešitev tudi, da greste za nekaj časa v službo drugam in se najprej malce psihično stabilizirate. Nato se boste lažje odločali. Predvsem pa začnite bolj zaupati sebi in svojim sposobnostim.

Pripravljeno za Govori.se