LOV NA SREČO

Želite biti srečni?
Želite biti srečni?

Želite biti srečni?

Predviden čas branja 4 minute

Vsakdo želi biti srečen, kajne? Nekateri ljudje čutijo, da si sreče ne zaslužijo. Drugim se sreča zdi lahkomiseln cilj, izguba časa. Nekateri ljudje si pa želijo in iščejo srečo, a je ne najdejo.  Morda čutite, da si sreče ne zaslužite. Če je tako, najbrž sodite med tiste ljudi, ki pogosto čutijo občutke krivde in samoobtoževanja. Preden se vkrcate na ladjo, ki pelje do sreče. Morate morda vložiti še dodaten trud v spreminjanje prepričanj, ki zavirajo spremembe ali spremeniti zakoreninjene načine razmišljanja.

Po drugi strani pa se vam zdi, da si srečo zaslužite kot vsak drugi človek, toda nanjo gledate kot na lahkomiselno traparijo.

Ta perspektiva je pogosto rezultat sporočil, ki jih starši pošiljajo svojim otrokom. Nekaterim otrokom pravijo, da je delo ena in edina vredna stvar v življenju in da vsi drugi podvigi samo odvračajo človeka od tega, kar je zares pomembno. Danes vemo, da srečni ljudje; živijo dlje, so bolj kreativni, imajo nižji krvni pritisk, imajo bolj aktiven imunski sistem, imajo več sočutja do drugih, zaslužijo več denarja in so bolj produktivni.

Želite biti srečni?

Torej, tudi če je delo vaša glavna skrb v življenju, izgleda, da lahko srečni delate še bolj učinkovito in produktivno.

Sreča je dobra tudi za vaše zdravje in splošen občutek blagostanja, omogoča pa tudi daljše življenje. Težko je ugovarjati nečemu, kar je tako dobro za vas. Morda se vam bo zdelo neverjetno, da večini ljudi denar ne prinese sreče. Če ne živite v ekstremnem pomanjkanju, denar skorajda ne bo vplival na vašo srečo zelo verjetno boste enako srečni z minimalno količino denarja, kot če ga imate toliko, da sploh ne veste, kaj bi z njim.

Če torej denar ne tlakuje poti do sreče, kaj pa jo? MOČ, ZDRAVJE, IZOBRAZBA, LEP VIDEZ, MLADOST?

V svojem bistvu je ta svet sistem za izpolnjevanje želja, le razumeti je treba, kako deluje. Večina naših želja se izpolni tako, da nam daje lekcijo. To pomeni, da so izpolnjene, vendar ne točno tako, kot pričakujemo. Izpolnijo se ob drugem času, na drugem mestu, na nepričakovan način.

Želite biti srečni?
Foto cookie_studio on Freepik

To je tako, ker naše želje niso v skladu z glavnim načrtom materialnega ustvarjanja, katerega sistem je sinhroniziran po vseh želja in znanju.

Takoj, ko začnemo razvijati vrte želja, se začnejo uresničevati enostavno, hitro in veselo. Zato problem ni v svetu samem niti v sistemu izpolnjevanja želja. Problem so želje same, kaj si želimo. Naučiti se moramo izražati prave želje. Naša zavest je kovačnica želja. Funkcija morale je zagotoviti, da se v tej kovačnici proizvajajo dobri čevlji, sicer bo konj našega življenja res močno šepal. Naši čevlji nam velikokrat povzročajo bolečine; naše težnje so nenaravnane, necivilizirane, neplemite in duhovno izprijene.

Zato jih sistem noče izpolniti, ker je predvsem zasnovan za izpolnitev želja, ki nas zares osrečujejo.

Če naše želje lahko vodijo v stisko in trpljenje, nas sistem najprej opominja; ne počni teg, prijatelj, najprej razčisti. Preprosto željo po uživanju življenja lahko izpolnite na različne načine, najlažji in najbolj dostopen pa je ta, da osrečite nekoga drugega. Samo pogovorite se o nečem dobrem, povejte prijetno zgodbo, nasmejte človeka s šalo, ga pohvalite za uspeh, zaželite mu veliko veselja in sreče.

Preberite tudi GAJA JE RAZOČARANA NAD NESRAMNIM BRATOM in STE SPOSOBNI BITI Z VSEM SRCEM IN DUŠO PRI STVARI?