KO VAS ZAGRABITA TESNOBA ALI PANIKA

Tesnoba ali  panika lahko človeka napade kadarkoli, podnevi ali ponoči. 
Tesnoba ali  panika lahko človeka napade kadarkoli, podnevi ali ponoči. 

Tesnoba ali  panika lahko človeka napade kadarkoli, podnevi ali ponoči. 

Predviden čas branja 4 minute

Zgodi se po navadi takrat, ko to najmanj pričakujemo, vedno pa je zelo težko. Če ste odkrili, da vam je partner nezvest, in imate zato napade tesnobe, se morate ob vsakem napadu zavedati, posledica česa je. Nikar svoje panike še ne stopnjujte z mozganjem: Kaj se mi dogaja, kaj je narobe z mano? Naučiti se morate reči: Vem, kaj se godi. Je že v redu. Napad tesnobe imam. In vem, da  o minil. Tako paniki, ki jo že občutite, ne  boste dodajali še nove. Simptomi tesnobe so lahko čustveni in telesni. Najpogostejši čustveni simptomi so med drugimi; nerazložljiv strah, panika, depresija, groza, občutek bližnje pogube in hipohondrija.

Najpogostejši telesni simptomi pa so bolečine v prsih, nenavadno hitro dihanje, zvijanje v želodcu in suha usta.

Nekateri ljudje, ki opisujejo to stanje, pa kot simptome navajajo omotičnost, zvonjenje v ušesih, zamegljen vid, tresoče se roke, trzanje mišic in glavobole. V svojem boju s tesnobo seveda ne boste doživeli vseh teh simptomov, spoznali pa boste nekatere izmed njih. Pomembno je, da se jih naučite prepoznavati, in ko se vas polotijo. Če hočete spremeniti svoje vedenje, torej odpraviti svojo tesnobo, morate verjeti, da je vaš um tako močan, da bo prevladal nad čustvi.

Tesnoba ali  panika lahko človeka napade kadarkoli, podnevi ali ponoči. 

Prvi korak.

Sprijaznite se s tesnobo. Čeprav se ta korak zdi zelo preprost, pa ljudje, ki jih napada tesnoba, zatrjujejo, da je najtežavnejši. Kako sprejmeš nekaj, kar sovražiš? Kako izraziš dobrodošlico nečemu, česar v svojem življenju nikakor nočeš? Prav imajo. Zdi se naravno, da se otepamo vsega neprijetnega. Zdi se smiselno, da odrivamo neprijetna čustva, ker je prav naš boj proti tesnobi tisti, ki jo ohranja pri življenju. Bolj ko razmišljate i njej, bolj ko vas skrbi, jo sovražite, skušate ugotoviti, kako se je začela in kako se je znebiti, slabše bo. Če želite, da izgubi moč nad vami, jo preprosto sprejmite v svoje življenje.

Drugi korak.

Poučite se o tesnobi. Če bi vaš razum nadziral tesnobo, morate o njej seveda izvedeti čim več. Kar najbolj se seznanite s to motnjo. Če boste o tesnobi veliko vedeli, vas ne bo mogla več plašiti. Strah bo splahnel.

Tretji korak.

Nikar se s svojo tesnobo ne ukvarjajte kar naprej. Nehati se ukvarjati s tesnobo preprosto pomeni, nehajte misliti nanjo. Vsi ljudje, ki začnejo doživljati nenormalno tesnobo ali prepoznavati simptome tesnobe pri sebi, takoj osredotočijo pozornost nanjo.

Tesnoba ali  panika lahko človeka napade kadarkoli, podnevi ali ponoči. 

Četrti korak.

Nikar se s svojo tesnobo ne ukvarjajte kar naprej. Nehati se ukvarjati s tesnobo preprosto pomeni, nehajte misliti nanjo. Vsi ljudje, ki začnejo doživljati nenormalno tesnobo in prepoznavati simptome tesnobe pri sebi, takoj osredotočijo pozornost nanjo. Delajte se, da ni dovolj pomembno, da bi temu stanju namenjali vso svojo pozornost. Najprej se boste morali siliti. Ko pa boste sami videli, kako vam koristi, da si ne dovolite ukvarjanja s tesnobo, boste to počeli samodejno.

Peti korak.

Posvečajte se dejanjem ne občutkom. Večini žensk čustva zelo veliko pomenijo in le težko bi živele brez njih. Čustva moramo odklopiti in se osredotočiti na dejanja in cilje. Ko vas mine občutek, da se morate odsedeno ukvarjati s svojo tesnobo, in ko predano stopate po korakih, ste svobodni, pa čeprav se vas tesnoba kdaj pa kdaj le še poloti. Živite torej naprej.

Preberite tudi ŽENSKE, KATERO LASTNOST NJEGOVEGA ZNAMENJA BI MORALE SPREJETI? in HOROSKOP: KOGA IZBRATI ČE ŽELITE PREDANO IN ZVESTO PARTNERSTVO?