KITAJSKI HOROSKOP: PRIHAJA LETO ČRNEGA VODNEGA TIGRA

Kitajska astrologija: Kaj vam prinaša leto črnega vodnega tigra?
Kitajska astrologija: Kaj vam prinaša leto črnega vodnega tigra?

Kitajska astrologija: Kaj vam prinaša leto črnega vodnega tigra?

Predviden čas branja: 14 minut

V prihajajočem letu 2022 nam bo v veliko podporo ravno to, da je to leto Tigra, ki ga bomo še kako potrebovali. Iz njegove drznosti, poguma in moči bomo lahko prav vsi črpali energijo za okrevanje v trenutni težki situaciji Covida in že občutni gospodarski krizi. Element leta 2022 je po kitajskem horoskopu voda, simbol tigra, ki je tretje znamenje in zastopa to leto z elementom les. Povezava teh dveh elementov opredeljuje splošni značaj leta. Kombinacija vode in lesa je v kitajskem horoskopu zelo ugodna, saj voda spodbuja njegovo samo izražanje, les pa nudi vodi stabilnost in jasnost misli. Ta elementa sta medsebojno povezana in se harmonično dopolnjujeta.

Pred nami je pomembno prihajajoče tigrovo leto, ki se prične 01.02.2022 in zaključi z 31.01.2023.

Znašli se bomo pod pokroviteljstvom tigra z elementom vode, ki ga imenujemo tudi črni vodni tiger. Njegova leta so bila tudi 1902 in 1962. Leto črnega vodnega tigra se napoveduje kot težko leto, ker bo od posameznika in vseh nas zahtevalo preudarne, prostovoljne in pomembne odločitve, ter trdo delo in delovanje. Tigri znani po svoji moči in odločnosti, podpirajo samo tiste, ki trdo delajo na sebi in v svojem življenju, zato bodo v letu 2022 močni postali še mnogo bolj utrjeni in močnejši. 

V njih se združujejo lepota, moč in energija. Tigru dodamo še pogum, aktivnost revolucionarja, ki ne bo ostal brezbrižen do ljudi, ki se jim godi krivica in tistih, ki so zaradi nepoštenosti drugih ogroženi.  Tisti, ki niste zadovoljni z svojim življenjem ali se bojite sprememb, je bolje da mirujete in se ne lotevate v tem času novih projektov.

Kitajska astrologija: Kaj vam prinaša leto črnega vodnega tigra?

Tigri ste rojeni voditelji, ki imajo močno energijo, drznost in karizmo, da uresničijo svoje zastavljene cilje.

Običajno so avtoritativni na vseh področjih. Nikoli se ne umaknejo izzivom, saj jih obožujejo. Tiger se loti kateregakoli dela, ki mu da priložnost, da pokaže svojo domišljijo, iniciativo in pogum. Uvrščamo ga v skupino neodvisnežev, ki spoštuje in ljubi druge. Je moralen, impulziven in čustven. Z vso silo se bori proti krivicam, saj je pravičnost njihov ideal. Zna opogumljati ljudi, da se postavijo zase z tigrovo močjo in strastjo. 

Zaradi svoje zaupljivosti je mnogokrat izigran in prevaran.

Njegov nemiren duh neprestano dokazuje svoj pogum, saj je neustrašen borec v borbi za pravico in načelnost. Tigri znajo biti tudi precej sebični, ko se gre za njih in ne marajo deliti svojega »plena«. Najmočnejšo energijo imajo ob mlaju in polni luni. Od njih lahko pričakujemo zaradi njihove narave tudi neprevedljivosti. Pomembna jim je odprta svoboda. Ko imajo dovolj zase, znajo stvari deliti z drugimi. Ker so včasih precej razburljivi, jih ni dobro izzivati. Ker ne mara dolgočasja in zavlačevanja zadev, poskuša včasih izsiliti določene zadeve in jih na silo pospešuje.

Otroci, rojeni v letu 2022 bodo sočutni do drugih in si bodo želeli veliko več pozornosti ter ljubezni, tako da ne bodo več delovale standardne metode starševstva.

Vsak v tem letu rojen otrok si bo poiskal svoj pristop. Ti otroci bodo družabni in energični, zvedavi z zanimanjem za vse, kar se bo dogajalo okrog njih, ter si bodo o vsem oblikovali svoje mnenje. Optimistični, odprti bodo že med komunikacijo začutili sogovornikovo razpoloženje. Dojenčki, rojeni v letu tigra bodo verjetno čustveno zelo pogosto spreminjali razpoloženje. Hitro bodo porabili svojo energijo, njihovi izbruhi jeze pa se bodo izmenjevali med melanholijo in apatijo. Učiti se bodo morali samodiscipline, da bodo ukrotili svoj nemiren značaj in sprejemanje poslušnosti. Najpogosteje bodo postali idealisti in humanisti, ki bodo želeli v kasnejših letih doseči pravičnost in zaščito za želene uspehe na vseh področjih delovanja. Možne bodo žal tudi duševne motnje, s katerimi se bo potrebno soočiti že v začetku in jih s pomočjo strokovne osebe rešiti.

Pravočasno bodo morali starši preučiti otrokov potencial in ga usmeriti v tisto smer izobraževanja, ki ga bo res srčno zanimalo. Na ta način lahko pričakujejo visoko otrokovo uspešnost. Pomembno je, da te novorojene budno spremljamo že od začetka, saj so otroci pomembna prihodnost nas vseh.

Kitajska astrologija: Kaj vam prinaša leto črnega vodnega tigra?

Poznamo pet vrst tigra glede na elemente in sicer, katerih lastnosti pa se vseeno medsebojno prepletajo, zato je prav, da vsaj okvirno spoznamo vsakega izmed njih:

Tiger z elementom kovine, ki je vladal v letu 1890, 1950 in 2010. Ta tiger je strasten, aktiven in agresiven, zato težko ostane neopažen. Če je ustrezno motiviran, je neumorno dejaven, čeprav je zaverovan vase, razkošen in tekmovalen.  Za njihov izbrani cilj, jim nihče ne more preprečiti, da bi ga dosegli. Med vsemi tigri so najbolj zagnani, da dosežejo vse kar hočejo. Do drugih znajo biti pretirano zahtevni in celo žaljivi. Radikalno rešuje težave, ki se jih loteva zelo direktno, saj natanko ve kaj hoče. Nepričakovano, drastično in brezobzirno lahko reagira za doseganje svojih želja, saj je zvest le sebi in svojim željam. Ravna se izključno po svojih neodvisnih vzgibih in na enak način odklanja tako dobre, kot slabe vplive.

Leto 1914, 1974 in 2034 so leta tigra z elementom lesa.

Ta tiger je demokratičnih nazorov in deluje v sodelovanju. Nepristransko zna ocenjevati položaj in je zelo toleranten tip tigra. Giblje se v svojem velikem krogu prijateljev in zaveznikov iz različnih okolij. Z uporabo svoje karizme privabi ljudi k sodelovanju. Namesto ustrahovanja uspešno uporabljajo svoj čar. Je bolj miren od ostalih tigrov in priljubljen, očarljiv inovator. Niso pa tako disciplinirani kot ostali tigri. V družbi zna mojstrsko navezovati stike med neskladnimi značaji, čeprav sam zase nikogar ne potrebuje in lahko v trenutku najde svojega namestnika. Prav tako je od vseh tigrov najmanj prodoren, se ne poglablja v stvari in je popolnoma zadovoljen z svojim videzom, kot je tudi nestalen in površen. Je pa rojen strokovnjak za dodeljevanje opravil in z ljudmi manipulira brez čuta odgovornosti. Niti ni samodiscipliniran, niti samokritičen, ter ne priznava svojih pomanjkljivosti in kot večina tigrov, odklanja kakršne koli prijazne ali konstruktivne namige.

Tiger z elementom ognja kraljuje letu 1866, 1926 in 1986.

Ta tip tigra je vedno pripravljen na akcijo in bliskovito menjuje lokacije. Težko zadržuje svoj entuziazem  ter neskončno energijo. Med vsemi tigri so najbolj eksplozivni, živahni, optimistični in dramatični. Kot ognjeni tigri so zelo ponosni in zamerljivi, zato je treba paziti, da mu ne nasprotujemo, saj je pripravljen pokazati svoje »kremplje«.  Vedno živi za sedanji trenutek, je neodvisen, nekonvencionalen in nepredvidljiv.  Svojo življenjsko moč oddaja in usmerja po svoji volji, vsiljuje svojo nemirno energijo in inspiracije drugim, ter je v svojih dejanjih dramatičen in impresiven. Kljub vsemu pa je v svojih voditeljskih potezah velikodušen. Ker je zelo odkrit in čuten, ima težko brezoseben odnos do česarkoli. Nujno, pomembno in vredno se mu zdi vse kar počne, je optimist, ki ne zaupa prerokom.

Leta 1878,1938, in 1998 so leta tigra z elementom zemlje, ki so odgovorni in sorazmerno mirni, trpežni, inteligentni in zagnani, pa tudi natančni, praktični in disciplinirani.

Čeprav so enako ambiciozni kot ostali tigri, so pri doseganju svojih ciljev bolj potrpežljivi in umirjeni. Vedno se prepričajo o svojem uspehu preden se česa lotijo. So temeljitejši, rahločutni in vztrajnejši od ostalih tigrov. Znani so po tem, da dajejo vtis zrelosti in rahločutnosti. Možnosti presojajo razumno in jasno, brez čustvenih zabrisanosti. Njegovi odnosi z drugimi temeljijo na koristnem sodelovanju tako na osebni, kot na seksualni privlačnosti. Spadajo med bojevnike in intelektualce. Na poznana in obetavna področja usmerjajo svoje znanje in sposobnosti. Neobčutljiv in brezbrižen na vse drugo postane, kadar je zavzeto osredotočen za kakšno zadevo. Hiti se dokazovati, da je nadarjen in sposoben. Včasih se obnaša pri tem dokazovanju radikalno, nekonvencionalno in škandalozno, čeprav zato ni nič manj stabilen in dejaven. Ima visok ponos in je brez umetniškega čuta.

Kitajska astrologija: Kaj vam prinaša leto črnega vodnega tigra?

Ker smo v resničnih in neizbežnih resnih situacijah na vseh področjih, nam bo vodni tiger dobrodošel kot human ljubitelj resnice.

Predstavlja umirjenost, modrost, ostrino uma in trdnost značaja. Njegovo glavno vodilo pa je pogum.  Je intuitiven in ima dobro razvite komunikacijske sposobnosti, ter sposobnost za mnenje drugih, tako vedno ve s kom ima opravka in mu je lahko delati v skupini. Je manj sentimentalen od ostalih tigrov, saj zna obvladovati svoja čustva in se zna osredotočiti na svoj zastavljen cilj. Večinoma se lahko zanese na svoje mentalne sposobnosti. Kot vsi tigri, pa se včasih preveč obotavlja in po nepotrebnem zapravlja svoj čas. Sicer so tigri znani po svoji moči in odločnosti. V njih se združuje lepota, moč in energija.

V letu 2022 ne bo mogoče več mirno čakati, da se bodo rešitve kar same pojavile, ker je zaščitnik tega leta črni vodni tiger, ki nas bo vodil, priganjal in hkrati podpiral, da bo vsak posameznik, kot celotna država postavljena pred dejstvo, da je nujno potrebno narediti tvegane premike in biti proaktivni. Ta tiger je zelo močna žival, ki bo podpirala le tiste, ki bodo pripravljeni trdo, vztrajno in strpno delati. Tako bo nastal še večji razpon v dualizmu, saj bodo močni postali še močnejši, nedejavni pa še šibkejši. To bo leto drznih tigrovih (naših) sprememb. Nepremišljene, nespametne in zaletave, pa bo tiger postavil nazaj na svoje mesto, da razmislijo, kaj z svojo neuko negativnostjo počno. Črni vodni tiger velja za enega najtišjih tigrov, zato se bomo od njega učili, kako v tišini ali na miren, miroljuben način modro ukrepamo in delujemo.

V prvi polovici tigrovega leta bi vsi, predvsem vodilni morali usmeriti svoje misli in energijo, ter delovanje v izboljšanje trenutne, skoraj brezupne situacije, saj so v tej prvi polovici leta ugodne možnosti za pozitivne spremembe.

Ta slaba situacija se bo izražala na vseh področjih, na nestabilnosti medsebojnih in partnerskih odnosih, težko bo zaslužiti in prihraniti toliko kot prej in kot je nekomu običajno. Mnogo več napora  in podpore vodnega tigra bomo potrebovali, da bomo zgradili nazaj odnose in splavali iz kolektivne krize. V kolikor bomo želeli koristi od tigrovega leta, je nujno, da postanemo skromni, delovni in diplomatski. Vaš položaj se bo izboljšal, v kolikor se boste v tem obdobju osredotočili vlagati čas, energijo in denar v obetavne priložnosti.

Njegov moto je, da deluje počasi, preudarno, tiho in  taktično. Res pa je, da preveč pozornosti posveča podrobnostim in je običajno samotar, ker težko zaupa in odpre svoje srce. Za rešitev iz naše krute situacije, pa potrebujemo ravno te tigrove lastnosti, da bomo lahko v miru razmislili in se odločili za preudarne in modre korake, ki nas bodo popeljali v osvoboditev od trenutne prestrašenosti, agonije in agresije.

Od njega se bomo naučili kako pomembno je, da se znamo posvetiti drugim, posebej v bolečih situacijah.

Tigri odgovornosti običajno ne prenesejo na druge, saj jo zaradi nagnjenosti k popolnosti, raje opravijo sami. Mi pa kar naprej odgovornost za vse dogodke in situacije poskušamo prenesti na druge. Spregledati moramo tudi njegovo šibko točko, da se pogosto zaganjajo iz ustaljenega ritma v neprimerne smeri. Njegova slaba lastnost, ki nas lahko ogroža je, da se zlahka razjezi in da so zelo občutljivi ob zavrnitvah. Zaradi svoje preobčutljivosti se tiger težko prilagaja hitrim, nenadnim spremembam. Ker ne mara dolgočasja in zavlačevanja zadev, poskuša včasih izsiliti določene zadeve in jih na silo pospešuje. Je dober organizator ali vodja, vendar želi, da mu delovanje prinaša vsak dan nove izzive in dinamičnost.

Tigrovo vodstvo nas, če bomo to sprejeli, lahko popelje v drugi polovici leta 2022 v preudarno, aktivno in učinkovito delovanje, ki bo prineslo ponovno vzpostavitev in stabilnost posameznikov in celotne države.

Ne smemo pa neutemeljeno pričakovati, da se bodo zacelile vse rane do konca leta. Zavedati se moramo, da bo okrevanje daljše in postopno, saj je tisoče posameznikov v času Covida in nastalim nesoglasjem v državi, pustilo mnogo stresnih, psihičnih, duševno šibkih, obupanih in nestabilnih stanj preden, bo naše gospodarstvo zopet učinkovito zadihalo in delovalo.

Hkrati pa bo tigrovo leto pustilo za sabo mnogo zamer, užaljenosti in jeze, saj se bo negativnim ljudem, ki zavirajo prave poteze, težko prilagoditi in prevzeti premišljena, pozitivna stališča. Za pomoč pri osvoboditvi od negativnosti so primerne skupinske igre in športne aktivnosti, ter hkrati poglobitev vase. Prisotno bo tudi sovraštvo in nevoščljivost šibkega, negativnega sklopa ljudi, saj bodo ostali pokončno le vztrajni in močni.

Kitajska astrologija: Kaj vam prinaša leto črnega vodnega tigra?

Na ljubezenskem in partnerskem področju vam bo tiger pomagal krepiti zvezo, ter vanjo doprinesti nežnost.

Tisti, ki si že dolgo želijo družine, bo to leto za njih zelo ugodno za sklenitev zakonske zveze, v kolikor se ne bodo zaleteli brezglavo v skupno življenje, saj tiger ne mara naglice, temveč premišljeno odločnost. Radi imajo svojo svobodo in predvsem mlajši, se hitro naveličajo določenega odnosa, ter poiščejo nov »plen«. Z leti se umirijo in ustalijo.

Leto 2022 je najugodnejši čas za izboljšanje zdravja, spremembo prehrane in aktiven življenjski stil.

Pozornost je treba posvetiti stanju srca in tankega črevesja, saj je za ta organa odgovoren ravno element vode. Pretočnost notranje vode pomeni poglabljanje vase in v celoten notranji svet, zato je lahko to malce nevarno obdobje za tiste, ki že imajo kakšne duševne motnje.  Na poslovnem področju pomeni pretočnost vode velik razvoj, zato se je tistim, ki se bodo samozavestno premikali po karierni lestvici navzgor, smiselno osvežiti in nadgrajevati svoje znanje. Naporno in težavno leto bo predvsem za tiste pasivne ljudi, ki se izogibajo ali bojijo sprememb, ter se prepuščajo negativizmu in obsojanju.

Tigrov nasvet za to leto je vsekakor za vsa znamenja skromnost in preudarnost, ter previdno ravnanje z razpoložljivimi  finančnimi sredstvi. Svetuje nam tudi, da poskrbimo, v kolikor je v naši moči, za zlato rezervo za krizna obdobja. Ugodno obdobje je to tigrovo leto tudi za tiste, ki se posvečajo samorazvoju in spreminjanju, ter prilaganju spremembam načina življenja. Tigrove lastnosti bodo v prihodnjem letu vplivale na vsako posamezno znamenje na drugačen, edinstven način. Najlažje, čeprav ne brez truda, bodo v tem letu delovali ljudje, rojeni v znamenju kateregakoli tigra.

Pripravljeno za Adriamedia