KAKŠNO POVEZAVO IMA INTUICIJA Z NAŠIMI PRIČAKOVANJI?

Vas zanima kakšno povezavo ima intuicija z našimi pričakovanji?
Vas zanima kakšno povezavo ima intuicija z našimi pričakovanji?

Vas zanima kakšno povezavo ima intuicija z našimi pričakovanji?

Predviden čas branja: 3 minutes

Kakšno povezavo ima intuicija z našimi pričakovanji? Morda pričakovanja ovirajo intuicijo. Ker nas pričakovanja usmerjajo ne eno misel, ne moremo intuitivno začutiti tistega, kar bi morali. Kadarkoli želimo kaj spoznati, doživeti ali preživeti, jev tem procesu napačno navijati za katerokoli določeno misel. Če želite kaj resnično spoznati, bi se morali odreči pričakovanju, ki vam govori, kakšno naj bo to doživetje, in se mu preprosto prepustiti. To načelo velja tako za intuitivno spoznavanje realnosti in spoznavanje sebe kot tudi sklepanje novih prijateljstev in razmišljanje glede nove službe.

Ko želite nekaj odkriti in si postavite vprašanje o sebi, drugih, je logično, da pričakujete odgovor, vendar ga ne bi smeli pričakovati v določenem času in v določeni obliki.

Vas zanima kakšno povezavo ima intuicija z našimi pričakovanji?

Če želite, da je nekdo slab za vas, vam bo intuicija to tudi potrdila. Čeprav bi bil ta človek lahko za vas dober, se boste morda počutili ogrožene, ker je na preizkušnjo postavil neka vaša prepričanja. Morda si želite spoznati, da je neka služba najboljša za vas, in boste intuitivno začutili, da je popolna. Toda v resnici sta vas pritegnila le količina denarja ali družbeni ogled, ki bi vam jo ta služba prinesla. Morda vas bo to oddaljilo od sebe, ker bo ustvarilo umeten občutek lastne vrednosti. Tako s procesom spoznavanja zavestno in nezavedno usmerjamo tisto, čemur pravimo intuicija ali notranji glas, čeprav je v resnici glas naših slabosti ali plitkosti. Če v sebi nekaj začutite, še ne pomeni, da je to izvirni impulz vaše nezgrešljive intuicije. Seveda je to še prevelik zalogaj za mnoge, zato se najprej rešite preprostih pričakovanj.

Realno zdrava pričakovanja so samo tista, o katerih smo prepričani, da se bodo izpolnila.

Nikakor niso tisto, o čemer mislimo, da bi morali ali si zaslužimo dobiti, temveč samo tisto, o čemer smo prepričani, da lahko dobimo od sebe in drugih. Črtanje nerealnih pričakovanj je zelo pomembno, ker če se jih rešimo, bomo še naprej prave stvari iskali na napačnih mestih. Ko se rešimo nerealnih pričakovanj, smo pripravljeni razumeti, kaj v resnici moramo dobiti od drugih. . To velja tudi za proces spoznavanja. Ko se odrečete tistemu, kar bi želeli o nekomu ali nečemu spoznati, lahko odkrijete pravo naravo stvarnosti. Zato je to pomembno za razvoj intuicije.

Vas zanima kakšno povezavo ima intuicija z našimi pričakovanji?

Kakšna je razlika med čustveno intuicijo in čustveno inteligenco? Čustvena inteligenca temelji na branju neverbalnih znakov, torej nečesa, kar lahko vidimo ali čutimo, medtem ko za čustveno intuicijo, boste lahko začutili, da se je nekdo ločil, ne da bi bili v istem prostoru z njim oziroma, da bi ga videli. Lahko mu kažete hrbet, pa boste to vseeno začutili. Lahko ga samo poznate in nenadoma dobite tak občutek. Nekdo z razvito čustveno inteligenco pa mora tega človeka videti, preden lahko na osnovi njegove govorice telesa in tona njegovega govora sklepa o njegovem stanju.