KAKO SPOMLADANSKA UTRUJENOST VPLIVA NA VAŠE ZNAMENJE?

Vpliv spomladanske utrujenosti na vaše zodiakalno znamenje
Vpliv spomladanske utrujenosti na vaše zodiakalno znamenje

Vpliv spomladanske utrujenosti na vaše zodiakalno znamenje

Predviden čas branja: 9 minutes

Ste utrujeni pa ne veste zakaj? Zima nas še vedno drži v oprijemu, vendar počasi temperatura narašča in prihaja spomladanska utrujenost. Dnevi postajajo spet daljši, sonce se krepi, narava se prebuja iz zimskega spanja. Simptomi te motnje razpoloženja so lahko različni. Tipični znaki so pretirana utrujenost in stanja izčrpanosti. Dotakne se predvsem žensk z nizkim krvnim tlakom ali s slabo telesno pripravljenostjo, starejših in mladostnikov. Mnogi se preprosto počutite brezvoljno. Drugi lahko trpite zaradi nihanja razpoloženja, glavobolov, pomanjkanja koncentracije in celo nespečnosti.

Prehod iz zime v pomlad pomeni veliko spremembo za naše telo.

Telo se mora najprej spet prilagoditi na toplejše temperature, kar je pogosto povezano s slabo počutjem, utrujenostjo in izčrpanostjo. Ko se spomladi poveča dnevna svetloba, je na vrsti hormon sreče serotonin. Interakcije in nihanja teh hormonov obremenjujejo telo, dokler se ravnovesje ne prilagodi na pravo raven. Do 20. marca se bo Sonce nahajalo v znamenju ovna, ker še dodatno spodbuja občutljivost na vseh nivojih. Nato prihaja energija Sonca v ovnu, ki vas bo pognala naprej ter vam olajšala spomladansko utrujenost. Kako se torej spopasti s spomladansko utrujenostjo?

OVEN

Oven se zaveda, da ne moremo spremeniti vremena ali letnih časov, lahko pa se nauči prilagajati danim razmeram. Da lažje premaga utrujenost, vstane zgodaj ob enaki uri iz postelje, veliko se giba in uživa na sončnih žarkih. Kljub temu, da je oven ves čas v akciji in mu vedno zmanjkuje časa, se zaveda, da je količina spanca zelo pomembna za telesno in duševno pripravljenost. Kar zadeva prehrano, je njegova izbira sveža hrana z veliko zelenjave in sadja, bogata z vitamini in minerali. Ovnovo zdravilo je kozarec pomarančnega soka, ki mu pomaga pokrivati potrebe po vitaminu C in to pomaga zmanjšati utrujenost.

BIK

Bik je utrujen tudi v drugih obdobjih leta, še posebej takrat, ko se mu vse ne odvija tako kot si je zamislil. Spomladanska utrujenost se ga še posebej dotakne. Čeprav se ves čas prepričuje, da bi moral začeti hujšati, se gibati, mu to nekako ne uspeva. Zaveda se, da je ustrezna oskrba z vitamini B pomembna, ker so pomembni regulatorji energetskega metabolizma. Zato bik v tem obdobju posega po mlečnih izdelkih, jajcih, oreščkih ter polnozrnatih žitih, stročnicah in zelenjavi.

DVOJČKA

Dvojčki se ne ukvarjajo preveč s spomladansko utrujenostjo, saj se zavedajo, da naj bi obremenilno šepanje spomladi trajalo le začasno. Ker so tako polni entuziazma, so sposobni spomladansko utrujenost premagati že po dveh tednih. Odvisno od vremena se lahko utrujenost pri dvojčkih pojavi tudi večkrat zapored. Ker pa se dvojčki radi sprostijo, se zavedajo da je to, da so bolj ležerni normalen fiziološki proces, ki preprosto zahteva določen čas. Pomaga jim jutranji tek, ki ga seveda zaključijo s skodelico odlične kave.

Vpliv spomladanske utrujenosti na vaše zodiakalno znamenje

RAK

Rak se v spomladanskih dneh potaplja v čustveno delovanje in odkrivanje. Čuti, da ima manj energije kot običajno in ne preseneča ga, da z vsemi stvarmi ki zahtevajo veliko energije odlaša. Pomaga si s prehranjevalnimi navadami, ki so zopet bolj blizu smernicam. Zaveda se, da sta folna kislina in vitamin B12 še posebej koristna za tvorbo serotonina, ki izboljšuje razpoloženje. Ko se v rakovo življenje prikrade nespečnost, lahko traja približno teden dni, da se telo prilagodi spremembam. Najboljši način ukrepanja je vzpostaviti rutino pred spanjem, ter slediti doslednemu urniku spanja.

LEV

Levi se zelo dobro soočajo s spomladansko utrujenostjo, saj imajo takšno zalogo energije, da jim je enostavno ne zmanjka. Lev zna ob pravem trenutku narediti korake, ki pomagajo pri okrevanju in prilagajanju spremembam dnevne svetlobe in časovnih premikov. Z veseljem spomladi preživi več časa zunaj na naravni svetlobi. Vedno aktiven lev zna tudi z redno vadbo ohraniti raven razpoloženja. Lev se zaveda, da s pomladjo prihajajo rože, s cvetovi pa cvetni prah. Ne glede na to, kako lepe so, se lev zaveda, da mu lahko, če je v tej smeri občutljiv škodijo.

DEVICA

Device spomladansko utrujenost najbolj čutite na področju kariernega delovanja, kjer ste bolj utrujene in nezbrane kot običajno. Zjutraj si prizadevajte za telesno aktivnost, ki vas bo pomagala prebuditi, izboljšati vaše razpoloženje in razpršila dobre občutke čez dan. Kljub temu da ste dosledni, se ne pozabite izogniti naporni vadbi preblizu časa spanja. Prav tako poskusite dodati več sadja in zelenjave v svojo prehrano, za dodatno energijo. Prav je, da več kot običajno posegate po vodi, vendar pred spanjem nikar ne popijete preveč.

Vpliv spomladanske utrujenosti na vaše zodiakalno znamenje

TEHTNICA

Tehtnice se spomladanska utrujenost močno dotika. Postane bolj počasna, utrujena, nezainteresirana in malce zaprta v svoj svet. V mislih se ji prepletajo številne želje kaj vse bi lahko naredila za zdravje in telo, vendar je preveč ležerna, zato ostane vse bolj na besedah kot dejanjih. Negativne misli lahko otežijo spanje ponoči in posledično povzročijo dnevno zaspanost. To lahko vpliva na kakovost življenja tehtnice, vključno z zmožnostjo uživanja v dejavnostih in produktivnosti. Če imate hišne ljubljenčke, razmislite o tem, da bi se v zgodnjih jutranjih urah odpravili z njimi na daljši sprehod, to vas bo prebudilo.

ŠKORPIJON

Škorpijoni, ne obupajte, če ste nekdo, ki spomladi doživlja utrujenost, namesto da bi se počutil polne energije. Potolažite z zavedanjem, da niste sami, če vam pomlad jemlje energijo. Poskusite razviti navade, ki vam bodo pomagale, da se počutite zdravo in ostanete dosledni v svojih rutinah, in kmalu se boste prilagodili spremembam. Doleti vas lahko neprestana nespečnost, vendar ji nikar ne podlezite. Dolge noči na računalniku ali tablici vas vodijo v še slabše počutje. Kljub utrujenosti in razdražljivosti, ki bo prisotna, boste želeli prevzeti odgovornost za številne večje podvige in izkoristiti dneve, polne sonca, ki so pred nami. Ko se bo prikradel občutek, da je vaša energija začela pojenjati, se lahko prikrade občutek, da puščate sebe in druge na cedilu. Naučite se sprostiti se.

STRELEC

Strelci so znani po tem, da so nepotrpežljivi, kar jih vodi v živčnost, bolečine v želodcu ter neprespane noči. Ko pride pomlad, so polni idej, načrtov in odločitev, kaj vse bodo naredili. Vendar se njihov entuziazem hitro izgubi, saj postanejo utrujeni, nemirni in razdražljivi. Redna telesna dejavnost jim bo pomaga napolniti energijo in obnoviti svoj um. Manj bi se morali osredotočati na to, kar niso storili, in več na to, kar so dosegli. Pozitivno razmišljanje jim bo povrnilo voljo, energijo ter samozavest. Imajo prednost, da potrebujejo zelo malo spanja, kljub temu so že zgodaj pripravljeni za nove dogodivščine, tudi spomladi.

Vpliv spomladanske utrujenosti na vaše zodiakalno znamenje

KOZOROG

Kozorogi vedo, kako ravnati s svojim življenjem in kako upravljati s svojim telesom, zato so na spomladansko utrujenost že zgodaj pripravljeni. V kolikor simptome utrujenosti in izčrpanosti ignorirajo, ne trpijo le zaradi visokega krvnega tlaka, temveč tudi zaradi povečane razdražljivosti ki jih vodi v to, da ves čas iščejo hrano, ki ni najbolj zdrava. Za boj proti pomladni utrujenosti bi morali svojo energijo uporabiti za osredotočanje nase, meditacijo in sprejemanje počitka kot priložnosti za rast. Pomembno je, da v pomladnih dneh pozabite na sovražnike in se usmerite k svojim sanjam.

VODNAR

Vodnarji radi izmenjujejo ideje, zato so pod stresom, ko so utrujeni, leni in nezbrani. Spomladna utrujenost se jih dotika na psihični ter fizični ravni. Prav tako imajo težave pri odločanju glede zdravega načina življenja in prehranjevanja. Razjezijo in v pogon jih spravijo vidne posledice, kot so pridobivanje telesne teže in ponavljajoče se kožne motnje. Ko opazijo, da niso več privlačni se hitro podajo v več gibanja ter zdravo prehrano. S tem načinom pa znajo premagati tudi spomladansko utrujenost. S svojimi odličnimi komunikacijskimi veščinami pa so kljub utrujenosti večinoma časa  sproščeni.

RIBI

Ribice, tako moških kot tudi žensk se spomladna utrujenost močno dotika. Čeprav nihajo večinoma časa, so sedaj ta nihanja še bolj intenzivna. Ko se počutijo preobremenjeni, se zabubijo v svojo jamo in se izolirajo, pestijo jih tudi motnje spanja. Za boj proti spomladanski utrujenosti morajo na glas izraziti svoje težave in se izogibati nakopičenim neizraženim čustvom. Pomaga jim, če spremenijo okolje ali se podajo v kakšno športno dejavnost. Le tako se bodo zopet počutili polni energije. Ribice bi se morale bolj zavedati, da je pomlad nov začetek, na katerega se je potrebno nekoliko pripraviti. Da bi ohranile ravnovesje je pomembno da hodijo spat ob enakih obdobjih ter da se zgodaj zjutraj usmerijo v kakšno meditacijo.

Pripravljeno za Čvek v križankah