Vas zanima, kako se odzvati in odreagirati, ko vas prijatelj izda?

Kako naj se odzovemo, ko ugotovimo, da nas je prijatelj izdal? Kako lahko svojo jezo spremenite v nekaj pozitivnega? Najprej se vprašajte, ali ste popolnoma prepričani, da vas je prijatelj namerno “izdal”? Včasih tisto, kar zaznamo, morda ni prava resnica. Morda je to zgolj vaša percepcija temelji na subjektivnem sistemu prepričanj.

Vas zanima, kako se odzvati in odreagirati, ko vas prijatelj izda?

Za prijateljico ali prijatelja je mogoče, da je določeno priložnost ponudila nekomu iz utemeljenih razlogov in vas morda še ni imela priložnosti obvestiti. Morda se je odločila zaupati nekomu drugemu zaradi okoliščin, na katere ne morete vplivati, in vas še ni obvestila, ker se zaradi tega počuti krivo.  To so možnosti, ki jih lahko upoštevate, preden zaključite, da sta vas prijateljica ali prijatelj resnično izdala. Ob predpostavki, da vas je prijatelj resnično izdal, je prav da ukrepate.

Kdo so pravi prijatelji? Vprašanje vredno globokega razmisleka. Prijateljstvo se gradi počasi, vendar vztrajno, z veliko potrpežljivosti, dobre energije in zaupanja. Zapomnite si, da šele čez čas in v različnih težjih življenjskih situacijah spoznamo, ali je prijatelj res pravi ali ne. Iskrenost je tudi to, da smo do prijatelja takšni, kot smo v resnici, da si upamo biti to, kar smo ter da se ne pretvarjamo.

Najprej se vprašajte naslednja vprašanja.

  • Kako pomemben vam je ta prijatelj?
  • Je to prijateljstvo, ki je vaš pravi zaklad?
  • Ali v življenju ne gre brez te osebe ali je prijatelj nekdo, ki vam veliko pomeni in ga želite obdržati ob sebi?
  • Ali vam pomeni dovolj, da sprejmete izdajo in oprostite?

Če je to za vas pomembno prijateljstvo, bi morali odnos skušati urediti. Poiščite primeren čas in kraj, kjer se boste soočali z razočaranjem. Naredite to objektivno. S tem načinom se boste osredotočili na problem, namesto da bi takoj skočili v osebni napad. Izognite se zapiranju vase. Težav ni mogoče rešiti, če o njih ne spregovorimo. Če želite z nekom ustvariti pravo prijateljstvo, morate biti o svojih občutkih iskreni, naj bodo dobri ali slabi. S tem načinom boste vzpostavili močne povezave in se izognili razočaranju. Upoštevajte, da se prijatelj morda ne zaveda svoje “izdaje”, zato bodite pripravljeni na soočenje in razlago, da ste užaljeni.

Vas zanima, kako se odzvati in odreagirati, ko vas prijatelj izda?

Lekcija, ki jo doživite, ko ste izdani s strani prijatelja vas lahko veliko nauči o prijateljstvih, zakaj je pomembno, da ste iskreni in kako je včasih to, da prijatelja, ki vas je izdal izpustite najboljši način za osebnostno napredovanje.

Ne glede na možnost, ki jo izberete, ne držite v sebi jeze, ker ko jezo zadržujete v sebi, oseba, ki jo najbolj prizadenete, ni druga oseba, ampak vi sami. Na koncu je izdaja le miselni pojem, saj želite živeti življenje, polno sreče in brez obžalovanja. Čeprav ni nikoli dober občutek, da vas izdajo, lahko izdaje vplivajo na vas le, če jim dovolite.

Ne glede na priložnost, ki ste jo izgubili, poiščite načine, kako jo dobiti drugje. Čeprav so vrata morda zaprta, so druga vrata odprta in čakajo, da jih najdete. Dlje kot boste ostali obešeni nad temi zaprtimi vrati izdaje in razočaranja, bolj boste nezadovoljni, izgubili pa boste tudi številne nove priložnosti.