KAKO LUNINE MENE VPLIVAJO NA VAŠ SPOLNI NAGON?

Kako so Lunine mene povezane z vašim libidom?
Kako so Lunine mene povezane z vašim libidom?

Kako so Lunine mene povezane z vašim libidom?

Predviden čas branja: 5 minutes

Seznanjeni smo s tem, da Luna vpliva na plimovanje in celo na hitrost rasti las, toda ali ste vedeli, da lahko vpliva tudi na vašo željo po spolnosti? Preberite več o vplivu luninih men na vaš libido in morda boste lažje razumeli, zakaj je libido ob določenih točkah v mesecu povečan. Ali ste kdaj opazili, da trajanje luninega cikla (28 dni) ustreza ženskemu menstrualnemu ciklusu? Prav tako je razširjeno prepričanje, da je v obdobjih polne lune več rojstev, zato ni presenetljivo, da ima Luna močan vpliv na libido in ljubezenske odnose.

MLAJ

Po mnenju številnih astrologov je Mlaj najboljši čas za raziskovanje neznanih načinov intimnosti, saj simbolizira nove začetke. Ta faza predstavlja čas za sprejemanje pobud in krepi zagon. To je najboljše obdobje za reševanje težav v ljubezenskem razmerju, čas, v katerem lahko poskusita kakšno novo spolno izkušnjo. Raziščite radovednost in pri tem spoštujte osebne meje. V času Mlaja je luna videti črna, saj potuje mimo Zemlje na isti strani kot Sonce, kar pomeni, da je njena neosvetljena stran obrnjena proti Zemlji.

Kako so Lunine mene povezane z vašim libidom?

Svetloba zavira raven melatonina, hormona, ki uravnava cikel spanja in budnosti ter vpliva tudi na menstrualni ciklus.

Mlaj je odličen čas za sprostitev, introspekcijo in globoko delovanje. Raven testosterona se rahlo dvigne, pretok krvi pa lahko spodbudi reproduktivne organe in jih naredi bolj občutljive na stimulacijo. Meditirajte o svojih spolnih željah in se zavedajte, da vsak nov začetek zahteva nekaj introspekcije in pripravljenost, da se podate izven svojega območja udobja. Če ste samski, je Mlaj pravi čas za začetek novega razmerja.

PRVI KRAJEC

Če imate v svojem ljubezenskem odnosu, kljub trudu, ki ste ga vložili med Mlajem težave, je to čas, da uredite stvari. V tem obdobju se bosta lažje razkrila in odprla drug drugemu ter poudarila, kaj je za vaju pomembno. Vprašajte ljubljeno osebo, kaj jo veseli in kaj ne, nato se skupaj podajta v napredek. Pomislite na izražanje svojih spolnih želja in zgodilo se vam bo. Ker se v tej fazi svetloba vrača na Zemljo to fazo običajno opisujemo kot idealno za povezovanje z lastnim telesom.

Kako so Lunine mene povezane z vašim libidom?

Sprejmite samozadovoljstvo in okrepite komunikacijo v razmerju, da nahranite um in telo.

Če je vaš hormonski cikel sinhroniziran z luninim ciklom, ta faza ustreza fazi tik pred začetkom ovulacije. Raven estrogena in testosterona se lahko med ovulacijo poveča, kar lahko poveča tudi libido. V tej fazi je mogoče spolnost doživeti na bolj suveren način, ker ste v tem času bolj kognitivno osredotočeni kot naravnani na čustva in empatijo.

POLNA LUNA

Polna luna je idealen čas za ljubezen in spolnost. Ob polni luni se počutite bolj energični, zato boste potrebovali manj spanja, seks pa je najboljši način za usmerjanje vaše energije. Polna luna spodbuja vse čute, skratka, občutki se pomnožijo, gre za enosmerno potovanje v nebesa. Če ste samski, je to čas, da to zaključite s preteklostjo in si privoščite nepozaben seks z novo osebo. Svetloba ki se projicira na Zemljo je v metaforičnem smislu namenjena osvetlitvi spolnih želja.

Kako so Lunine mene povezane z vašim libidom?

Signali plodnosti so krivi, da je to najbolj pohoten čas, v katerem se lahko resnično sprostite.

Uživajte v povečani sposobnosti zapeljevanja, sedaj boste veliko bolj zapeljivi kot v drugih luninih fazah. Na področju intimnosti bo pomembna globoka povezanost, zato je to pravi čas, da poskusite nekaj, kot je tantrični seks. Luna je povezana z astrološkim znamenjem raka, ki obožuje fino hrano, še posebej, če jo deli z ljubljeno osebo, zato nahranita drug drugega s svojimi najljubšimi okusnimi živili, kot so jagode, čokolada ali sladoled. Grižljaj užitka vaju bo še bolj povezal.

ZADNJI KRAJEC

V tej zadnji fazi boste imeli manj želje po intimnosti, umaknili se boste v svoj svet, utrujeni in polni raznih dvomov. Če ste samski, to ni pravi čas za iskanje razmerja, zato počakajte in se nikar preveč ne izpostavljajte, saj bi lahko zapravili kakšno dobro priložnost. Hormonska slika je občutljiva. Estrogen je nizek, testosteron pa visok.

Kako so Lunine mene povezane z vašim libidom?

Čas je za korak nazaj, ponovno razmišljanje o užitku, komunikaciji s partnerjem in pripravo na nova strastna obdobja.

Poslušajte svoje telo in ga ne izpostavljajte pretiranim naporom. To je lahko čustveno naporen čas, poln dvomov, doživljali boste ekstremna nihanja razpoloženja. Izkoristite fazo Zadnjega krajca za raziskovanje svojega čutnega jaza, svojega telesa, svojih občutkov in želja.

Pripravljeno za Elle.si