KAKO IZBOLJŠATI RAZPOLOŽENJE, ČE ŽIVITE SAMI?

Živite sami? Kako izboljšati razpoloženje?

Živite sami? Kako izboljšati razpoloženje?

Predviden čas branja: 4 minutes

Vrnitev v temno stanovanje z zaklenjenimi vrati, zavito v tišino o je lahko strašljiva ali žalostna izkušnja. Tisti, ki že nekaj časa živijo samsko življenje, razumejo, o čem govorimo. Čeprav vam postelje ni treba deliti z nikomer, ni se potrebno prilagajati je za marsikoga to stanje tisto, ki ga vleče navzdol, saj smo ljudje vendar družabna bitja. Vendar ni tako hudo, kot se zdi na prvi pogled. Čeprav nič ne more nadomestiti občutka, da imamo ob sebi svoje ljubljene, vam bodo določeni koraki pomagali izboljšati razpoloženje, če iz kakršnega koli razloga živite sami. Ne pozabite, da je del tega, da ste sami srečni, spoznanje, da živite zase in za nikogar drugega.

Polepšajte svoj dom z barvami in raznimi detajli

Okolje, v katerem se nahajate največ časa na vas zelo vpliva, zato je nujno, da svoje stanovanje opremite po svojem okusu, tako, da se boste veselili, ko se boste vsak dan vrnili domov. Rože, slike, ogledala, sveče ali barvne stene se naj zlijejo z vami in vašim okusom. Tako se boste počutili živahno in udobno. Ampak ne pretiravajte, poskrbite, da bo stanovanje opremljeno skladno.

Dobra osvetlitev za boljše razpoloženje

Medtem ko imajo nekateri raje temo, poskusite polepšati svoj dom z lučmi, še posebej če živite sami. Če ste jutranja oseba, pustite sončni svetlobi ali naravni svetlobi vstopiti v vaš dom. To bo prineslo pozitivnost in toplino, da se boste počutili bolj zadovoljno.

Živite sami? Kako izboljšati razpoloženje?

Pred spanjem poslušajte glasbo

Pogosto raje zaspimo med brskanjem po mobilnem telefonu ali gledanjem televizije, vendar vas bo to le žalostilo. Zato poskusite poslušati umirjeno ali meditativno glasbo, preden greste spat. Dobra glasba vam bo pomagala dvigniti razpoloženje, uničila bo občutek osamljenosti.

Privoščite si udoben stol ali kavč

Preživeti nekaj časa na najljubšem stolu in popiti sproščujočo skodelico kave je tisti trenutek, ki pomirja. Postavite stol na svoje najljubše mesto v hiši, po možnosti blizu okna, da boste lahko opazovali zunanji svet. Tako se boste počutili sproščeno, srečno in zadovoljno. Uživajte v udobnem naslonjaču in ​​se ne prepuščajte žalostnim mislim.

Sprejmite zdrav življenjski slog

Ker živite sami, si lahko tudi jedilnik planirate sami. Torej imate priložnost, da se ves čas prehranjujete zdravo in izbirate tisto vadbo ki vam je pisana na kožo.

Privoščite si nov začetek

Prav je imeti rutino. Vendar se bi morali spodbujati, da se dogajajo tudi nove stvari, ki so morda nepredvidljive in si dati priložnosti za rast in razvoj. Čas je, da naredite seznam in se natančneje usmerite v tiste stvari, ki jih želite raziskati, spretnosti, ki se jih želite naučiti, in cilje, ki jih želite končno doseči v svojem življenju. Izklopite rutino in se navdušite nad možnostmi, ki so vam na voljo. Včasih je dovolj, da se počutite sveže in srečno, da spremenite nekaj preprostega v svoji vsakodnevni rutini. Če spremenite nekaj v svoji okolici ali v vsakdanjem življenju, lahko začnete na novo in se znebite občutkov, da vam življenje stagnira.

Živite sami? Kako izboljšati razpoloženje?

Vadite ljubezen do sebe

Mnogi od nas smo sami sebi najhujši kritiki. Pogosto si prizadevamo za odličnost in se potrudimo na naslednjo stopnjo, ki si prizadeva za popolnost. Ko se borite z notranjimi demoni in nimate ob sebi nekoga, ki bi vas redno opominjal, da ste pravzaprav zelo dobri in sposobni, vas lahko to hitro pripelje na pot depresije in negativnosti. Če ste neuspešni, bodite prijazni do sebe, kar pomeni, da se do sebe ravnate tako nežno, kot bi ravnali s prijateljem, ki je bil v vaši situaciji. V svojih borbah se pogosto počutimo izolirane, zaradi česar je njihovo premagovanje še težje. Bodite pozorni na svoje misli in čustva, tako da jih prepoznate, vendar jih ne tehtajte do te mere, da razvijete negativno samopodobo. Če se zavedate svojih občutkov, boste dobili občutek jasnosti in perspektive, kar vam bo pomagalo pokazati sočutje do sebe.

Sprejmite, da živeti sam ni nič slabega

Poskusite sprejeti, da je osamljenost nekaj vsakdanjega in da se mnogi ljudje soočajo s podobno situacijo. Ne dajajte nobene vrednosti tistemu, kar družba pomeni, da bi morali »narediti«, in začeli se boste zavedati, da je povsem v redu živeti samostojno. Delajte na svoji samozavesti. Naučite se biti ponosni na svoje dosežke, ne da bi potrebovali zunanje priznanje. Če naredite napako, jo zaznajte kot lekcijo in se ne razburjajte sami nase.

Uporabite pozitivne afirmacije. Nehajte iskati odobritve drugih. Osredotočite se na svoje prednosti in jih nadgradite. Zavedajte se svojih negativnih misli. Če nenehno razmišljate s temnim oblakom nad glavo, nikoli ne boste imeli prostora, da bi pustili sončno svetlobo. Branje te knjige vam lahko pomaga pri usposabljanju vašega uma za ustvarjanje pozitivnih rezultatov, zaradi česar se lahko začnejo dogajati naravno. Obkrožite se s pozitivnimi ljudmi.