KAJ LAHKO S STRANI PLANERATNIH ENERGIJ PRIČAKUJEMO V JESENI?

Kaj nam planetarni premiki prinašajo v jesenskih dneh?
Kaj nam planetarni premiki prinašajo v jesenskih dneh?

Kaj nam planetarni premiki prinašajo v jesenskih dneh?

Predviden čas branja: 6 minutes

Jesen je pred vrati. Napovedi so različne, ljudje pa v večini negotovi, jezni, prestrašeni. Vsekakor vsak bije svojo bitko, vendar prihaja obdobje, ko bi se morali bolj povezovati v skupno dobro. Kako pa bodo na vas vplivale planetarne energije? Boste odločni, dvomljivi, prestrašeni ali pogumni?

30. avgusta Merkur preide v tehtnico

S tem vplivom boste imeli priložnost pretehtati vse možnosti in se odločiti, kako naprej. Komunikacija postaja bolj prijazna, nežna in obarvana s komplimenti, zato boste napetosti, ki se odvijajo okoli nas nekoliko lažje prenašali. Znašli se boste v vlogi mirovnika, za katerega je znano, da lahko prinese harmonijo v kaos. S povečanim občutkom za pravičnost boste lažje poudarjali tisto kar je pravilno. Raznim novicam, ki ne bodo najbolj realne, ne boste takoj slepo zaupali. Do zamud bo prihajalo zaradi želje, da dobro pretehtate prednosti in slabosti, ter sledite najboljši poti.

S toplo energijo in šarmom lahko v zoprni situaciji in vseh napovedih, ki nas bombardirajo izravnate marsikatero družbeno nerodnost.

Izogibanje konfliktnim situacijam pa lahko v negativnem smislu povzroči vse vrste nevroz in zmedene odnose s tistimi, ki gojijo drugačna prepričanja. Izziv bo spoznati, da je v redu, da se ne strinjate in da je v odnosu mogoče dopustiti tudi trenja, če je prisotno osnovno spoštovanje. Glede situacije povezane z virusom, boste potrebovali tudi povratne informacije drugih, da spoznate v katero smer vodi vaš um.

Kaj nam planetarni premiki prinašajo v jesenskih dneh?

10. septembra Venera preide v škorpijona

Z Venero v škorpijonu se bodo razkrivale skrivnosti o denarju in ljubezni, kar bo ugodno vplivalo na vas, saj bo nekoliko preusmerilo vaše misli. Zdravilne izkušnje, ki se bodo nizale, bodo poudarjale pogum in intenzivnost čustev. Ta vpliv se ne ukvarja s površnostjo, ampak s transcendentalno ljubeznijo. Lažje kot običajno, se boste spustili pod površje in preučili vprašanja moči, strahu in želja. Povezani boste s socialnimi dobrinami, sprožile se bodo potrebne spremembe. Hrepeneli boste po pomembnih in intenzivnih izkušnjah. Globina in intimnost stopata na prvo mesto in vas spodbujata, da razčistite vse kar vas že nekaj časa obremenjuje.

Kljub napetim situacijam in informacijam v povezavi z virusom, boste želeli osvetliti sence odnosov.

Tiste mučne misli, ki ste jih odrivali, da bi se pomirili boste sedaj spustili bližje, težko jih bo prezreti. Čas je, da poiščete resnico in delujete realno. Ta vpliv lahko razkrije tudi boj za moč in denarne skrbi. Subtilna vprašanja bodo bolj očitna, kot so bila prej. Način porabe denarja se osredotoča na partnerstva, kjer se delijo finančna sredstva. To je lahko tudi čas, ko boste imeli kljub dvomljivi splošni situaciji močnejši interes za finančne naložbe ali odločitve o posojilih, zavarovanjih ali drugih področjih življenja v zvezi z denarjem. Vaša intuicija in prodorni um bosta omogočila, da bodo padle še zadnje maske, kar je lahko kruta, vendar na dolgi rok poučna lekcija.

15. septembra Mars preide v tehtnico

Z ugodnim Marsom prihaja sposobnost, da v mislih delujete harmonično. Bolj pomembne bodo postale stvari, kot so slog, čas in bonton. Vaša motivacija bo doseči pravi ton in obnoviti ravnovesje. Tudi če boste v tem obdobju bolj osamljeni, se ne boste počutili slabo, saj se boste znali povezovati s svojim notranjim jazom.

Močno boste odreagirali na energijo drugih, še posebej vas lahko izčrpajo ljudje brez navdiha ter tisti, ki v vsaki stvari zaznavajo teorijo zarote.

Vaša ustvarjalnost bo namenjena sprejemanju nesoglasij, konfliktov, paradoksov in temu, kako jih spremeni v skladno obliko. Če se bo karkoli zakompliciralo, boste pripravljeni na akcijo in iskanje pravičnih rešitev. Prepričalo vas bo lepo vedenje, čemur bi včasih rekli biti gospod ali prefinjena dama.

Kaj nam planetarni premiki prinašajo v jesenskih dneh?

22. septembra Sonce preide v tehtnico

V zadnjem delu septembra in prvem delu oktobra, ko so napovedane težje situacije in negotovost vas lahko reši topla energija Sonca v tehtnici. Znali se boste notranje umiriti in diplomatsko sprejemati odločitve. Spoznali boste pravi pomen in odobravali le iskren pristop. Dvomi in neresnice vas lahko močno obremenijo, vendar jih boste znali spretno izpustiti.

7. oktobra Venera preide v strelca

To je vpliv, ki bo zagotovo polepšal turobne jesenske dni, saj boste spoznali, da lahko s svojim pozitivnim odnosom rastete in širite svoja obzorja. Želeli se boste naučiti novih stvari in vse skupaj doživeti, kar je lahko  primeru omejitev velika težava. Želeli boste, da cenijo vaša prepričanja, vizije in ideale. Energija tega vpliva bo zmedena mešanica lahkotnega in resnega.

Izogibajte se kritiziranju prepričanj, raje se navihano pridružite v razpravah in skupaj z ostalimi filozofirajte.

Če boste začutili potrebo po več izkušnjah, vas nihče ne bo mogel ustaviti. Romantične pustolovščine, pa tudi enostaven, odkrit pristop k ljubezni, so stvari, ki vas lahko rešijo, če se počutite slabo ali izolirano. Resnica in višji pomen postajata prednost.

Do 18. oktobra se bo Jupiter gibal retrogradno v znamenju vodnarja

Skušajte se osredotočiti na točke sreče, ki se pojavljajo in ujemite tisto priložnost, za katero ste prepričani, da jo lahko popeljete do konca. Ta tranzit se občuti bolj na družbeni kot na osebni ravni. Planet Jupiter obljublja velike sanje, vendar so te sanje v času retrogradnosti zelo nerealne, lahko celo zavajajoče. Pričakovanja in hrepenenja po boljši in lepši prihodnosti se bodo po eni strani kljub vsem situacijam povečala, kar pa nikakor ne obljublja uspeha. Nikar ne pričakujte večjega razvoja, napredka ali pozitivnih razpletov.

Kaj nam planetarni premiki prinašajo v jesenskih dneh?

Čas retrogradnosti je dobra priložnost za razmislek o osebnih moralnih vrednotah in o spremembah, ki bi jih lahko naredili.

Lahko se zgodi tudi, da boste doživeli nepričakovane in nenavadne situacije, katerih pomena ne boste takoj zaznali. Bodite pozorni, da ne kršite nobenega zakona, saj si lahko s tem vse skupaj zakomplicirate. Njegov vpliv nikakor ne pomeni obdobja smole, neuspeha v šoli ali na področju kariere, ampak prinaša možnosti, zgrajene na podlagi temeljev preteklih lekcij in izkušenj.

Do 11. oktobra se bo Saturn v vodnarju gibal retrogradno

Retrogradno gibanje Saturna je čas, ko se karma razvrsti, zato boste v septembru večkrat zaznavali težje energije in nejasne vzorce. To je odličen čas, da se preizkusite in se prepričate, da ste pripravljeni prevzeti dodatno odgovornost. Lekcije, ki se jih lahko naučite, bodo težke, vendar dolgoročno zelo dragocene. Po drugi strani vam lahko čustvi, kot sta žalost ali sramežljivost, uideta izpod nadzora.

Morali bi se sprijazniti s kočljivimi vprašanji in biti pripravljeni na naslednjo fazo, ki pa morda vodi v drugačne rešitve. Osredotočenost in motivacija vodita do produktivnosti, dosežkov in prepoznavnosti. Vodnar vlada skupinam, družbi ter pravičnosti, enakosti in humanitarni naravnanosti, zato vas bo dogajanje na svetovni ravni še bolj zanimalo.

Katera astrološka znamenja lahko pričakujete sproščeno jesen?

Najbolj sproščeno jesen lahko pričakujete rojeni v ognjenih znamenjih.

Pripravljeno za Čvek v križankah