JERCA JE O SOSEDU IZVEDELA SKRIVNOST, KI JO MOČNO OBREMENJUJE

Bralka Jerca je po naključju izvedela da sosed, ki ga je vedno spoštovala vara svojo ženo, potrebuje nasvet
unsplash.com

Bralka Jerca je po naključju izvedela da sosed, ki ga je vedno spoštovala vara svojo ženo, potrebuje nasvet

Predviden čas branja 4 minute

Imam težavo, ki me močno obremenjuje. Pred nekaj leti sem se ločila in zaživela samostojno življenje. Imam sosede, s katerimi smo se že od nekdaj zelo dobro razumeli, ter veliko preživeli skupaj. Mož in žena sta se mi vedno zdela tako zelo složna, vedno sem ju imela za nekakšen vzor. Njun odnos je bil tisti, ki sem ga vedno opazovala in si želela da bi tudi sama imela takšno povezavo. Ker imam močno željo, da v življenju okusim še kaj novega, sem se prijavila na delavnico osebne rasti. Prijetna energija, nova poznanstva, nato sem se z eno izmed udeleženk nekako zbližala in povezala.

Začela mi je zaupati in mi pred kratkim na kavi razkrila, da ima že več let razmerje s poročenim moškim.

Nič me ni zmotilo, saj je to vendar njeno življenje dokler mi ni na telefonu pokazala slike. Doživela sem šok, saj je bil na sliki moj poročeni sosed, ki ima doma čudovito ženo. Obmolknila sem, vendar nisem povedala ničesar. Breme se je še bolj stopnjevalo ob pogovoru s sosedo, ki očitno ničesar ne sluti. Rada jo imam kot prijateljico, zato ne vem kaj naj naredim. Ali naj o vsem skupaj molčim in se pretvarjam da je vse tako kot mora biti, ali naj ji povem, kaj počne njen dragi mož za njenim hrbtom? Svetujte mi prosim, saj se sama ne znam odločiti. Jerca

Bralka Jerca je po naključju izvedela da sosed, ki ga je vedno spoštovala vara svojo ženo, potrebuje nasvet

Nasvet za bralko

Spoštovana gospa Jerca, razumem vaše breme, saj ste povezani s sosedo, jo spoštujete in vam ni vseeno zanjo. Prav tako vam je jasno, da niste vi krivi, da ste slučajno spoznali prijateljico, ki je velik kamen spotike za srečo vaših sosedov. Vaš odziv, ko ste ugotovili, da je ljubimec sosed je spoštovanja vreden, saj bi z vsako opazko zadevo med njimi morda samo še poslabšali.

Odreagirali ste zelo zrelo ter premišljeno.

Bralka Jerca je po naključju izvedela da sosed, ki ga je vedno spoštovala vara svojo ženo, potrebuje nasvet

Vprašanje je, kaj je bolj obremenilno, nositi tujo skrivnost in gledati osebo v oči, ali podati to skrivnost naprej, kar lahko tudi vam povzroči težave. Razumljivo je, da ste jezni na soseda, ki takole spretno zavaja ženo ter ljubico, vendar imam občutek, da je v vaši situaciji morda bolj modro molčati, ter jih pustiti, da živijo svoje življenje. Težava se skriva tudi v tem, da ne veste, kako bi soseda, v kolikor bi ji povedali kaj počne njen mož sploh verjela.

Vprašanje je tudi, kako bi odreagiral mož, vaš sosed, če bi izvedel, da ste vi nesli informacijo o njegovi nezvestobi naprej.

Verjetno bi vam močno zameril in z vsem tem bi lahko ta informacija povzročila pri sosedih razdor, oziroma katastrofo. Naj bo vse skupaj v tehten razmislek, da je včasih kakšen odnos le zunanja podoba, za vrati pa se morda skriva čisto druga zgodba. Skušajte vse skupaj počasi izpustiti, ne obremenjujte se z njimi in živite svoje srečno življenje še naprej. Čas bo vaš zaveznik, saj se boste s to skrivnostjo počasi zagotovo v mislih prenehali ukvarjati.

Pripravljeno za Govori.se