IZOGNITE SE STRUPENIM LJUDEM

Kako se izogniti strupenim ljudem?
Kako se izogniti strupenim ljudem?

Kako se izogniti strupenim ljudem?

Predviden čas branja: 4 minutes

Strupeni ljudje hrepenijo po vsem, kar imate, in se veselijo vaših nesreč ali težav. Takim ljudem v lastnem življenju ni uspelo najti smisla in usmeritve, zato kot vampirji krožijo okoli vas ter vam poskušajo sesati kri. Niso arhitekti svoje usode, temveč želijo iti po poti, ki ste si jo vi začrtali, so odvisna bitja. Morda je videti, kot da so boljšo od vas, da imajo avtoriteto, moč, samozavest in različne sposobnosti, vendar njihov odnos in rezultati, ki jih dosegajo, razkrivajo kakšni so v resnici.

Takšni ljudje imajo veliko težav v odnosih in slabo samopodobo ter ogrožajo vaše sanje in vaša pričakovanja.

S svojimi maskami vam želijo vsiliti napačna in prazna prepričevanja. Včeraj so se vam zdeli veliki in pomembni, danes pa jih resnično poznate. Zdaj jim lahko snamete vse maske, ki so si jih nadeli, da bi se z njimi predstavljali kot najboljši. To so ljudje, ki so živeli v strahu in razočaranju. Veliko ljudi vsak dan doživlja scenarije, ki jih niso sami napisali, delajo za cilje, ki niso njihovi, živijo od ostankov, in ne v izobilju. Želijo si vašo službo, vaši plačo, vaše prijatelje, vašo družino, vašo preprostost, vašo karizmo, niso pa pripravljeni narediti nit najmanjše spremembe, da bi izboljšali lastno življenje in dosegli vse, kar bi lahko.

Kako se izogniti strupenim ljudem?

Veliko časa vlagajo v zavist in idealiziranje vašega položaja in vašega življenja, namesto da bi izbrali, se odločali in delovali tako, da bi se tega zavedali, jim omogočite, da vam zadajo udarec.

Sprememba pri takih ljudeh ni odvisna od vas, ampak od njih samih, od njihove potrebe in volje, da se lotijo življenjske preobrazbe in najdejo način, kako se zdravo povezovati z drugimi. Spremenijo se samo ljudje, ki si to želijo. Vsaka oseba je bila ustvarjena z edinstveno kombinacijo sposobnosti in talentov, ki jih lahko odkrijejo le sami.

Vsakdo med nami ima vest in duha, ki mu omogočata, da prepozna ovire na svoji poti, od vsakogar med nami je torej odvisno, ali se bo oviri izognil in nadaljeval svojo pot. Smo neodvisna, edinstvena, neprimerljiva, svobodna bitja. Nihče mi ni enak in nikomur nisem enak. Le kakšno bi bilo ti življenje, če bi bili posnetki drug drugega. Kako dobro je uživati v tej svobodi in sami izbrati, kdo v resnici hočemo biti.

Če se zavedamo, da so DNK,  identiteta, namen, cilji in sanje edinstveni se bomo osvobodili frustracij in v življenju se nam bodo začele odpirati nove poti.

Kako se izogniti strupenim ljudem?

Če drugom dovolimo, da so uspešni, to tudi nam pomaga v polnosti izkoristiti naš potencial. Samo vi lahko oblikujete svoje zmage, samo vi lahko določite, kdaj vam je uspelo. Vaša blagovna znamka je osebna. Vaše zmage vas bodo spolnile na to, kdo ste, iz česa ste narejeni in kaj vse ste sposobni storiti za uresničitev svojih želja. Živeti svobodno, kako vzvišen cilj. Sami skrbite za svoje življenje.

Da ničesar ne pričakujete in ničesar ne dolgujete. Sami oblikujete svoje izzive in cilje. Ko se zbudite v nov dan z zavedanjem, da ste gospodar svoje usode in svojih dosežkov, je to zelo lep občutek. Živite z zavedanjem, da ste dosegli nemogoče, da vas omejitve in frustracije drugih niso ustavile in da ste sami arhitekt lastne usode. Fantastično je, če imate čiste račune. Pri tem pa ne pozabite, da si morate vzeti tudi čas za počitek, saj si ga še tako zaslužite.