Dnevni horoskop za torek 28. junija 2022

Dnevni horoskop za torek 28. junija
Dnevni horoskop za torek 28. junija

Dnevni horoskop za torek 28. junija

Predviden čas branja: 5 minutes

Dnevni horoskop za torek 28. junija 2022. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Morda se boste morali soočiti z nekaterimi zahtevnimi situacijami in negativnimi stališči, ki bodo delovala slabše, kot  v resnici.

Horoskop nasvet za današnji dan: Ovire in omejitve se bodo nanašale predvsem na dom in družinsko življenje, zato skušajte biti bolj naklonjeni. Težave boste reševali tako, da se boste za nasvet obrnili k določeni osebi.

Dopoldne se bo luna nahajala v znamenju dvojčkov

Prihajajo odlične zamisli za delovanje, vendar vam bo primanjkovalo vztrajnosti. Vse boste želeli narediti hkrati. Zaradi nestrpnosti in nemirna, ter zaradi hitrega odzivanja in razdrobljenosti idej in usmeritev, vam lahko zmanjka časa za vse, kar ste si zadali. Ta čas je obarvan z mladostnim preobiljem in navdušenjem. Bolj kot na določen cilj, boste usmerjeni na samo gibanje navzgor. Ključ tega obdobja je prevzetost z več različnimi idejami o stvareh, kot pa o stvareh samih.

Dnevni horoskop za torek 28. junija

Ob 13.53 uri luna prehaja v znamenje raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna, predstavlja začetek poletja. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta. Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij. Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost.

Ker znamenje raka povezujemo z domom, družino in potrebo po varnosti, ter izvorom je v teh dneh poudarek na domačem življenju.

Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje. Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrb za druge.

Danes praznuje Tanja Ribič: Astro profil

Tanjina narava je s Soncem v znamenju raka mirna in diskretna, nežna, mehka in nagnjena k sprejemanju vtisov in občutkov drugih ljudi. Tanja ne izpusti skoraj ničesar, niti svojih globokih čustev niti preteklosti. Vedno razume vsa stališča in jih skuša povezovati v celoto. Zaradi konjunkcije med Soncem in Venero je Tanja z veselo naravo družabna in občudovanja vredna v svoji okolici. Prava usodna ženska, ki si jo še dolgo zapomnijo. Težko se upre lepoti in šarmu, umetnosti pripisuje velik pomen.

Z Luno v znamenju leva je Tanja vedno prepričana o sebi ter v svoj prav, markantna in izredno sposobna. Spremlja jo dober občutek za poštenost, ki je zanjo ključnega pomena. Delo mora vsebovati številne izzive, vendar hrepeni tudi po svobodi. Ljubi življenje in vse, kar ji nudi, še posebej uživa v športnih dejavnostih na prostem. Ta pozicija jo naredi stabilno, samozavestno in privlačno.

Mnogi ljudje ne uspejo zato, ker se ne zavedajo, kako zelo blizu uspeha so, ko obupajo.

Thomas Edison

Rojeni v znamenju raka in dogodki na današnji dan:

  • Peter Paul Rubens, belgijski slikar
  • Ludvik Mrzel – Frigid, slovenski pisatelj, pesnik
  • John Stewart Bell, irski fizik
  • Klaus von Klitzing, nemški fizik, nobelovec
  • Pietro Paolo Mennea, italijanski tekač

Na današnji dan se v Ljubljani konča prvo zasedanje Svetovnega slovenskega kongresa. Slovenija, Litva in Estonija vstopijo v ERM-2. Sprejeta je bila prva ustava Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev vidovdanska ustava. Podpisana je bila versajska pogodba, s katero se je tudi formalno končala prva svetovna vojna. Rodil se je Henrik VIII., angleški kralj in Jean Jacques Rousseau, švicarsko-francoski filozof. Umrl je Primož Trubar, slovenski protestantski duhovnik, pisec prve slovenske knjige in James Madison, ameriški predsednik. Umrl je tudi slovenski impresionistični slikar Matej Sternen.

Katero področje bo danes najbolj izpostavljeno?

Dnevni horoskop napoveduje, da bo najbolj izpostavljeno področje odnosov.

Katera znamenja zodiaka boste danes kljub vročini uspešna?

V današnjem dnevu boste kljub vročini uspešni rojeni v znamenju raka, leva in tehtnice.

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Nikar se ne ustrašite, če boste nekoliko v dvomih zaradi globokih misli, ki se bodo dotikale čustvenih situacij. Dovolite ritmu, s katerim se gibljete skozi dan da vas preseneti.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Odlična inspiracija bodo tisti, ki delujejo svobodno ter neodvisno. Morda boste spremenili taktiko, ki pa bo z nasprotne strani zelo dobro sprejeta. Svoje občutke boste z veseljem delili.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Že nekaj časa želite za vsako ceno dokončati nekaj pomembnega. Uspelo vam bo dopoldne, ko se bo luna še nahajala v vašem znamenju. Prodorne misli prinašajo dober razplet.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Na področju ljubezni se ne boste mogli otresti suma, da ljubljena oseba nekaj skriva. Čim prej se soočite, vprašajte in se pogovorite, morda je vse skupaj le plod vaše zaznave.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Nikar ne bodite nervozni, kljub temu da vam primanjkuje še nekaj koščkov v mozaiku, znanja in izkušenj. Previdni bodite v situaciji, ki ste jo šele pred kratkim zares spoznali.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Preučite na področju kariere vse kar je potrebno, morda najdete nekaj, kar morda ni dorečeno in vse skupaj pravočasno popravite. Nekaj novic prihaja v zadnjem trenutku.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Dopoldne, ko bo luna še v dvojčkih pazite da vas nekdo ne potegne v zadeve, ki se vas popolnoma nič ne tičejo. Poskusite se osredotočiti na pomembne situacije in ostanite zvesti sebi.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Nekaj bo tako smešno in neumno, da sploh ne boste znali odgovoriti, zato vse skupaj raje prezrite. Lahko da boste malce zamerili nekomu, ki je kriv za takšno kočljivo situacijo.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Odkrili boste nekaj nenavadnega, kar bi lahko imelo velik vpliv na prihodnje odločitve. Ohranite povezavo z razumom, saj boste le tako popolnoma spontano obvladali položaj.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Zasebno si ne pustite pokvariti razpoloženja. Potrebno bo izkazati nekaj spoštovanja, po drugi strani pa se bo potrebno nekoliko bolj prilagoditi, še posebej med sodelavci.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Ne samo, da vam bo zaradi izredno nepredvidljive situacije v kateri ste se znašli pred drugimi neprijetno, slaba vest, ki vas grize, lahko spravi vašo neverjetno energijo v zaton.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Z dobro energijo in veliko mero poguma boste pripravljeni na velike podvige, vroče debate in vse tisto, česar si v preteklih dneh niste upali sanjati. Izkoristite svojo moč!