Dnevni horoskop za torek 2. julija 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za torek 2. julija 2024

Dnevni horoskop za danes, torek 2. julija 2024

Predviden čas branja: 7 minut

Dnevni horoskop za torek 2. julija 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Ambiciozni, polni zamisli in volje po urejanju neurejenega se boste s prehodom Merkurja v znamenje leva z veseljem podali v delo in pozabili na vse moteče faktorje.

Horoskop nasvet za današnji dan: Opazili boste, da vas nekdo ves čas opazuje.

Horoskop
Luna preide v znamenje Dvojčkov

Dvojčka, tretje znamenje zodiaka in zadnje znamenje pomladi, je po temperamentu sangvinično znamenje. Hiter, brsteč in gibljiv znak, ki ga povezujemo z obdobjem razcveta narave, njegova energija izbruhne v divjih vrtincih. Sprememba duha v besedo omogoča pogovor, kar je simbol dvojčka. Življenjsko obdobje, ki ga to zračno znamenje označuje je puberteta. Z njim je povezano nesmiselno in zapleteno obnašanje.

Dvojček funkcionira v svoji nestanovitnosti, kjer privre na plano podvajanje. Z enim delom živi, deluje, čuti, z drugim delom pa nadzira svoje delovanje, čutenje ter življenje. Lahko je dober plesalec in hkrati opazovalec.

Obdobje lune v znamenju dvojčkov pomeni ideje in zamisli, je lahkotno in komunikativno, spremenljivo in prilagodljivo. Vzdušje med ljudmi se v teh dneh sprosti, postanemo živahnejši in bolj družabni. Poudarek je na komunikaciji, transportu in intelektualnem delu. Povečana bo vaša sposobnost prilagajanja in vaša improvizacija bo več kot odlična. Prihajajo nenadna presenečenja in nestanovitnost v odnosih. V enem trenutku boste želeli živeti tukaj in zdaj, v drugem trenutku pa boste skušali biti razumsko analitični.

Danes praznuje Jerry Hall: Astro profil

Njeno Sonce se nahaja v znamenju raka, zato je nežna, mila in sočutna oseba, ki se v kaosu in ob večjih obremenitvah težko znajde. Najboljše deluje v tišini in v naravi, ki je njena zvesta spremljevalka. Je sočutna, tudi do drugih, vendar bi morala včasih malce bolj gledat nase, saj ji lahko v nasprotnem primeru zmanjka energije.

Luna v ovnu jo usmerja v čisto nasprotje. Na ljubezenskem področju je vedra, odločna, trmasta in zelo hitro se zaljubi in obljubi. Merkur v znamenju dvojčkov, kjer tudi domuje ji omogoča perfektno komunikacijo in iznajdljivost, ki jo rešuje tudi na poslovnem področju, ko se nad njo zgrnejo težave.

Dneva ne moreš zadržati, lahko pa ga izkoristiš.

Latinski pregovor

Danes praznuje Lindsay Lohan: Astro profil

Njeno Sonce je v znamenju Raka zato je občutljive narave. Njena muhavost in trma, sta povezani z luno v Biku, ki pa ji po drugi strani v poslovnem svetu dodaja vztrajnost. Nagnjena je k odvisnostim in zelo flegmatične narave.

Živi za danes in se ne obremenjuje s preteklostjo, saj jo ščitita Merkur in Venera v znamenju Leva, ki ji vlivata tudi neustavljivo privlačnost in šarm, s katerim vedno pripleza do kakšne smotrne rešitve. Njen Mars v Kozorogu je dobro motiviran ampak manj prilagodljiv, zato ji konflikti z ljudmi v okolici niso tuji.

Danes praznuje Katja Ajster, Kataya Astro profil

Njeno Sonce se nahaja v znamenju raka. Dom je zanjo na prvem mestu, prav tako tudi družina. Glede na to, da je najbolj nežno znamenje, je življenje zanjo subjektivno sanjarjenje, v katerem so vse želje in načrti ter odločitve filtrirani skozi čustva in intuicijo. Med njene glavne značilnosti spadajo sramežljivost, zadržanost in previdnost.

Je zelo dobra prijateljica, ki vedno drži besedo in se čuti odgovorno za vse, kar je obljubila ali izrekla. Zna odpustiti krivično ravnanje, je strpna in idealistična, zato jo imajo prijatelji radi.

Njen Mars se nahaja v kozorogu, zato je zelo resna in odgovorna. Nikoli se ne izogne dolžnostim, zato spada med zanesljive in zveste ljudi. Zaradi prevelikih obveznosti in dolžnosti se zdi, da se ne zna igrati ali živeti prijetnejših strani življenja. Vseh dogovorov se drži in jih tudi izpelje, če je le v njenih močeh. Luno ima v znamenju bika, zato je zelo čutna, čeprav ne preveč nežna. Zaradi tega aspekta, je zanjo čustveno življenje zelo pomembno in nezadovoljstvo na tem področju se običajno odraža na vseh ostalih področjih.

SREČA JE KOT METULJ, KI GA NE MOREŠ UJETI. ČE PA MIRNO OBSEDIŠ, LAHKO SEDE NATE.

Nathaniel Hawthorne

Rojeni v znamenju raka in dogodki na današnji dan:

  • Ilka Vašte, slovenska pisateljica
  • Johnny Weissmuller, ameriški plavalec, filmski igralec
  • Lojze Rozman, slovenski igralec
  • Princesa Désirée Švedska
  • Charlie Watts, britanski bobnar

Na današnji dan je bila odprta železniška proga med Gradcem in Celjem. Okronana je bila britanska kraljica Elizabeta II. Surveyor 1 s pristankom v Oceanus Procellarum na Luni kot prvi človeški izdelek mehko pristane izven Zemlje. Rodil se je Isack van Ostade, nizozemski slikar in Markiz de Sade, francoski pisatelj. Rodila se je tudi Majda Sepe, bila je ena najvidnejših pevk zlatega obdobja slovenske popevke. Umrl je Lojze Zupanc, slovenski pisatelj in Fran Saleški Finžgar, slovenski pisatelj. Umrl je tudi Slavko Avsenik, utemeljitelj slovenske narodno-zabavne glasbe in ustanovitelj Ansambla bratov Avsenik.

Katera znamenja zodiaka boste danes gojila močne in strastne želje?

V današnjem dnevu boste gojili strastne želje rojeni v ognjenih znamenjih. 

Katera znamenja zodiaka boste veliko razmišljala o napredku?

V današnjem dnevu boste veliko razmišljali o napredku rojeni v zemeljskih znamenjih. 

Preberite tudi: LJUBEZENSKI HOROSKOP ZA MESEC JULIJ 2024 in FIKSNA ZNAMENJA, KATERE SO VAŠE PREDNOSTI?

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Če se boste odločili za manjši odklop, bo to popoldne, ko luna preide v znamenje dvojčkov odlična ideja v smeri, da se popolnoma sprostite ter odmislite vse resne stvari.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Končno se boste lotili stvari, ki ste jih sicer želeli še odložiti, vendar vas bodo v ozadju preganjale s svojo težino. Namenite več pozornosti komunikaciji, ki bo tokrat zavidanja vredna.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Približujejo se situacije, ki jih do sedaj niste bili vajeni. Morda vas bodo bolj pogumni sodelavci spodbudili, da uresničite najbolj drzne zamisli, ter si dovolite tudi kakšen korak čez rob.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Umirjeno delovanje, ki bo prisotno dopoldne, ko se bo luna še nahajala v biku, vam bo zagotovilo več energije in življenjske moči. Prav tako se boste razveselili manjšega presenečenja.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Z iznajdljivim pristopom boste uspeli rešiti zadevo, s katero se že dlje časa trudite. Pomislite bolj intenzivno nase in se sestavite v tisti smeri, ki vam nudi več spontanosti.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Dana situacija se bo popoldne, ko luna prehaja v znamenje dvojčkov spremenila, vendar vam preveč ohlapna energija ne bo najbolj všeč, zato boste iskali svoje rešitve.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Končno boste občutili, da je nekaj, v kar ste dvomili prava izbira. Z veseljem boste odstopili od povprečja, ter doživeli nekaj neverjetnega, tudi na ljubezenskem področju.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Začutili boste navidezno blokado, saj vas bo preplavil občutek, da nekdo ni iskren do vas. Poskušajte biti kljub raznim besednim zapletom pozitivno naravnani, ter zaupajte vase.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Prijatelji vas bodo s hudomušnim nasmeškom dvignili iz spečega stanja, v katerem preveč premlevate o nepomembnih rečeh. Čeprav boste odreagirali burno, vam bo vse skupaj všeč.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Vse boste storili, da bi zadovoljili potrebe in pričakovanja drugih, saj vam bo zelo pomembno, kakšen vtis boste v določenem krogu, povezanem s področjem kariere naredili.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Ker se vam bodo odprla nova obzorja na poslovnem področju, boste veliko lažje kot običajno prešli iz besed na dejanja. Privlačile vas bodo dejavnosti, ki vključujejo svobodno izražanje.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Ko se boste znebili čustvenega bremena, povezanega s preteklostjo, boste lažje zadihali. Za tisto, kar vam veliko pomeni in vam je zelo pri srcu, se boste pripravljeni boriti.

Vas zanima: RAZMIŠLJAJTE O ŽIVLJENJU, KAKOR DA JE UGLAJENA GOSTJA in KATERA ASTRO ZNAMENJA SE TEŽKO ZNEBIJO PESIMISTIČNEGA RAZMIŠLJANJA?