Dnevni horoskop za nedeljo 16. januarja 2022

horoskop.si
Dnevni horoskop za nedeljo 16. januarja 2022

Dnevni horoskop za danes, nedeljo 16. januarja 2022

Predviden čas branja: 4 minutes

Dnevni horoskop za nedeljo 16. januarja 2022. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Pretirano pesimistični boste. V vsem, kar vam bo prekrižalo pot, boste kljub konjunkciji med Soncem in Plutonom ugledali kakšno potencialno nevarnost ali krivico.

Horoskop nasvet za današnji dan: Na čim lažji ter bolj razigran način se znebite pretirane občutljivosti in pesimizma.

horoskop
Luna je v znamenju Raka

Luna je v znamenju Raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta. Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij. Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost.

Ker znamenje raka povezujemo z domom, družino in potrebo po varnosti, ter izvorom je v teh dneh poudarek na domačem življenju.

Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje. Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrbi za druge.

Danes praznuje Maja Keuc: Astro profil

Njeno Sonce, ki se nahaja v X. hiši Kozoroga, ji podarja vztrajnost. Zanima jo tujina, z lahkoto se uči tuje jezike, stoji na realnih tleh. Ima zelo dobro komunikacijo. Prvi vtis, ki ga pusti je vedno odličen. Ima zanimiv pristop. Težave se ji lahko pojavijo na čustveni ravni, vendar jih bo znala zelo dobro skriti. Z Marsom v znamenju Kozoroga v IX. hiši je odločna. Zelo si želi, da bi projekt, na katerem dela, uspel v največji možni meri. Zaljubljena je v svoje cilje, glede službe, oz. dela, ki bi ga rada opravljala. Včasih se nagiba k starim vzorcem, čeprav drugi tega od nje ne pričakujejo. Večkrat ima težavo sprejeti novosti, vendar se jih čez nekaj časa navadi, nato jo pa celo navdušijo.

Njena Luna, ki se nahaja v 1. hiši Dvojčkov ji podarja razigranost. V življenju bo imela dobre, trdne prijateljske odnose, vendar samo toliko, koliko bo to njej ustrezalo. Jupiter v znamenju Device v VI. Hiši je natančen in analitičen. Je izbirčna, poleg tega pa se njen okus z leti spreminja. Vedno vztraja pri svojih zamislih in odločitvah, zelo težko jo je premakniti. Kasneje se ta samozavest preko življenjskih izkušenj nekoliko omili. Kariera, ugled in denar ji veliko pomenijo, vendar na tistem področju, ki ga izbere sama. Ima dovolj energije, da doseže svoj cilj oziroma vidno vlogo ali prepoznavno pozicijo v življenju.

Rojeni v znamenju Kozoroga in dogodki na današnji dan:

  • Vinko Vodopivec, slovenski skladatelj
  • Niccolo Piccinni, italijanski operni skladatelj
  • John Carpenter, ameriški filmski režiser
  • Sade Adu, britansko-nigerijska pevka
  • Kate Moss, britanska manekenka

Na današnji dan je bila sprejeta prva slovenska ustava. Rodil se je Vladimir Sergejevič Solovjov, ruski teolog, filozof in Gustav Tönnies, slovenski industrialec. Umrl je Arturo Toscanini, italijanski dirigent in Ivan Meštrović, hrvaški kipar.

Odločil sem se za ljubezen, sovraštvo je preveliko breme.

Martin Luther King
Kakšno počutje prinaša konjunkcija med Soncem in Plutonom?

Dnevni horoskop napoveduje, da konjunkcija prinaša borbenost ter razdražljivost.

Katera znamenja zodiaka boste danes zaznavala močno spolno privlačnost?

Močno spolno privlačnost boste danes zaznavali rojeni v ognjenih znamenjih.

Preberite tudi: ASTEROID JUNO NAKAZUJE KAKŠNO PARTNERSTVO POTREBUJETE

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Vaši nasveti in izkušnje vam bodo prišli in jih boste uspešno delili naprej. Odlično se počutite v intimnosti doma, kjer lahko z luno v raku ustvarjate in se veselite s svojimi domačimi.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

S pomočjo lune v raku boste rešili nekaj, povezano z osebnimi zadevami. Verjetno vam ne bo jasno, zakaj se je vse skupaj tako zelo zavleklo. Tokratni odgovori prihajajo vsi naenkrat.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Prijeten nežen dan z luno v raku je pred vami. Pot do ljubljene osebe tokrat vodi skozi skupna zanimanja, samski pa se boste z veseljem spogledovali ter osvajali na vse pretege.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Nekdo zahteva od vas odgovore, toda k sreči boste spregledali vse pozitivne plati in na koncu se bo vse skupaj prelevilo v izredno zanimivo in vznemirljivo izkušnjo, ki bo ostala v spominu.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Zaradi vpliva lune v raku bodo na plano prišle določene travme, za katere ste misli, da ste jih že pozabili. Delali boste načrte za prihodnost, ker vas bo objel občutek, da se negativno obdobje zaključuje.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Soočili se boste s spremembami. Lahko da bodo odnosi dosegli stopnjo vrelišča, zato bi jih bilo dobro spustiti. Nikar se ne obremenjujte z nepomembnimi zadevami in ljudmi.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Prehitro reagiranje bo nosilo težave tako v zasebne kot ostale odnose. Strast, če ne bo pravilno usmerjena, bo nosila nezadovoljstvo in manjše napetosti, saj vas bo vodila nežnost, ki jo prinaša luna v raku.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Zanimiva debata se lahko konča povsem nepredvidljivo, vsekakor v pozitivnem smislu. Vprašanje je le, ali boste ostali pogumni do samega konca, ali boste predčasno odnehali.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Vaša želja po čustveni povezavi bo zaradi lune v raku vedno močnejša. Nekoliko boste ljubosumni, če vam ne bo naklonjena želena pozornost. Verjeli boste, da si zaslužite več.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Delovali boste izredno globoko. Z energijo lune v raku boste sposobni premagati negativna čustva. Obetajo se vam res lepi, intenzivni in nežni trenutki z ljubljeno osebo.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Tokrat lahko na spontan način rešite večjo dilemo, ki vas obremenjuje. V prijateljskih odnosih bodite izredno previdni, saj nekomu žal popolnoma ne zaupate zaradi številnih slabih izkušenj.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Luna v raku bo vplivala na to, da boste prisiljeni malo upočasniti svoj ritem. Posebno dopoldne se lahko počutite precej brez energije in malce utrujeni. Zazrite se vase in lažje vam bo.

Vas zanima: KAKO RAVNATE, OBSOJATE ALI PRIZNATE DA STE SE ZMOTILI?