ASTRO KAŽIPOT ZA LEPŠE POLETNE DNI

Kateri dnevi v poletju označujejo pomembna astrološka obdobja? Preverite, da boste pripravljeni!
Kateri dnevi v poletju označujejo pomembna astrološka obdobja? Preverite, da boste pripravljeni!

Kateri dnevi v poletju označujejo pomembna astrološka obdobja? Preverite, da boste pripravljeni!

Predviden čas branja: 8 minutes

Kako se bodo v drugi polovici julija ter v avgustu vrstili planetarni premiki, ki v astrologiji označujejo pomembna obdobja? Skušajte poiskati smernice, da se boste skozi poletne dni, ne glede na astrološko znamenje, v katerem ste rojeni dobro počutili. Tudi tisti, ki se boste znašli v zagati, boste s pomočjo planetarnih namigov lažje poiskali pravo smer oziroma našli odgovore na svoja vprašanja.

 • 18. JULIJ

VENERA SE POMAKNE V ZNAMENJE RAKA

Čustveno obdobje, ki lahko doprinese nova spoznanja, nekaterim sladka, drugim pa morda bolj grenka. Bolj kot običajno boste pozorni na notranje občutke ter zaznave, kot pa na pravila in izrečene besede. Vse boste počeli bolj previdno, kar vas lahko zaščiti pred nespametnim delovanjem in tveganjem, ki vodi v pogubo. Želeli si boste varnih in trdnih povezav. Zaljubljeni boste na trenutke nekoliko nerazpoloženi, nekateri pa lahko greste tako daleč, da boste želeli pritegnili pozornost ljubljene osebe na vso silo. Čustvenega soočenja se ne boste bali, kljub temu da boste ves čas v notranjosti zaskrbljeni. Če vas bodo prizadeli, boste to težko pozabili. Vsake toliko se boste umaknili vase, v svoj svet, v katerem se boste počutili varno.

 • 19. JULIJ

MERKUR SE POMAKNE V ZNAMENJE LEVA

Ne bodite presenečeni, če se boste v tem burnem obdobju bolj kot na odgovore osredotočali na vprašanja. Čeprav se vam lahko v nekaterih situacijah to morda zdi zapleteno, bo to odlična taktika, kako narediti stvari bolj učinkovito. S pomočjo tega vpliva um odpira različne perspektive, ki omogočajo, da boste bolj strpni in bolj kreativni. Če boste sledili svojim željam, se bodo na široko odprle vaše oči, zaznali boste tudi razne prednosti, ki jih lahko izkoristite v svoj prid. Merkur v ognjenem levu bo izboljšal tudi vaše sposobnosti za poslušanje in govorjenje, s čimer boste postali bolj spreten sogovornik. Dogajanje lahko med tem časom postane veliko bolj barvito.

Kateri dnevi v poletju označujejo pomembna astrološka obdobja? Preverite, da boste pripravljeni!
 • 22. JULIJ

SONCE SE POMAKNE V ZNAMENJE LEVA

V obdobju Sonca v znamenju leva bo potrebno dovoliti samozavesti, da vas objame. Želeli boste izžarevati in poudarjati svoj jaz. Tokrat boste točno to, kar ste, brez da bi se prilagajali in spreminjali. Želeli se boste počutiti nekaj posebnega. Brez pozornosti in pohvale boste težko dosegli zadovoljstvo. S tem vplivom prihajajo dostojanstvo, fizična vitalnost in dobra motivacija tudi za sodelavce ali prijatelje. Uspevali boste predvsem z ustvarjalnimi dejavnostmi. Družina in čast postajata zelo pomembna faktorja. Pripravljeni se boste boriti se za svoje ljubljene, jih zaščititi in rešiti pred kakršno koli škodo. Ker boste odprti, zelo nadarjeni, samozavestni in odločni, vas bo težko spraviti v slabo voljo.

 • 28. JULIJ

JUPITER V OVNU SE ZAČNE GIBATI RETROGRADNO

Skušajte se osredotočiti na točke sreče, ki se pojavljajo in ujemite tisto priložnost, za katero ste prepričani, da jo lahko popeljete do konca. Vpliv retrogradnega Jupitra se običajno občuti bolj na družbeni kot na osebni ravni. Obljublja velike sanje, vendar so te sanje v času retrogradnosti zelo nerealne, lahko celo zavajajoče. Pričakovanja in hrepenenja po boljši in lepši prihodnosti se bodo povečala. Vendar to ni zagotovilo za uspeh ali napredek brez vloženega truda. V obdobju retrogradnosti ne pričakujte večjega razvoja, napredka ali pozitivnih razpletov. Prinaša tudi občutek strahu pred neuspehom, kar vas vodi v odločitev, da za svoj uspeh delate še bolj trdo in vztrajno. Prinaša možnosti, zgrajene na podlagi temeljev preteklih lekcij in izkušenj.

Kateri dnevi v poletju označujejo pomembna astrološka obdobja? Preverite, da boste pripravljeni!
 • 4. AVGUST

MERKUR SE POMAKNE V ZNAMENJE DEVICE

Vpliv ureja ideje, način obdelave informacij in način komuniciranja z drugimi. S pomočjo ostrega uma bo način delovanja bolj natančen ter analitičen.  Naredili boste vse, da se prebijete skozi nered in se povzpnete naravnost do točke uspeha. Sposobnost za analizo informacij bo veliko močnejša, kar vas usmerja, da svoje misli kjerkoli sporočate na čim bolj jasen način. Namesto da bi se ujeli v past zamrznjenih idej, boste močno osredotočeni na podrobnosti in koristne informacije, zaradi česar se lahko pomaknete naprej. Pozorni bodite, da se izognete pretirani kritiki in perfekcionizmu.

 • 11. AVGUST

VENERA SE POMAKNE V ZNAMENJE LEVA

Venera v levu je skrbna in obzirna in bo storila vse, da zaščiti tiste, ki si to zaslužijo. Energija nosi s sabo prednost, saj boste želeli delovati kot zmagovalec v vseh stvareh, vključno z igro ljubezni. Všeč vam bo, da imate veliko občudovalcev, razveselili se boste prijetnih komplimentov. Hrepeneli boste po določeni meri pozornosti, vendar mora biti resnično iskrena. Hrepeneli boste po ognjevitem partnerju, da bi lažje sledili svoji spontanosti in si ustvarili čim bolj zanimivo zgodbo. Navdihovale vas bodo razprave, v katerih boste lahko neodvisno izražali svoje mnenje. Kot radodarni prijatelj boste spodbujali tudi druge, da sledijo svojim sanjam in verjamejo vase.

Kateri dnevi v poletju označujejo pomembna astrološka obdobja? Preverite, da boste pripravljeni!
 • 12. AVGUST

JESETROVA POLNA LUNA V VODNARJU

Pomemben dan, ki si ga boste zagotovo zapomnili, nekateri v dobri, drugi v malce zoprni smeri. Skušajte z napredno energijo ozreti se k že začrtanim ciljem ter vztrajati do konca. Osredotočite se predvsem na hitre na rešitve, zapisujte si pomembne stvari. Poslušajte svoj notranji glas, tudi takrat, ko bodo vsi želeli drugače, obkrožite se s pozitivnimi ljudmi in se izognite tistim, ki vas spravljajo v slabo voljo. Koraki naj bodo odločni, tudi če so drugačni od povprečja.

 • 20. AVGUST

MERKUR SE POMAKNE V ZNAMENJE DVOJČKA

Vpliv je tesno povezan z učenjem in razvojem logičnega razmišljanja ter delovanja. Spretnost prepoznavanja in iznajdljivost vam lahko olajšata marsikatero situacijo. Izboljšale se bodo govorne in pogajalske sposobnosti. Zelo pomembno je, da sledite in da ste budni, saj lahko le tako ujamete kakšno nenavadno priložnost. Iskali boste nova znanja in spoznanja ter s sklepanjem prišli do končne točke. Vaši možgani in živčni sistem bodo delovali veliko hitreje kot običajno, hkrati pa boste sposobni obdelati podatke iz več virov. V negativnem smislu vam je lahko, če se ne dogaja dovolj hitro dolgčas, možne so tudi težave z duševno koncentracijo.

Kateri dnevi v poletju označujejo pomembna astrološka obdobja? Preverite, da boste pripravljeni!
 • 23. AVGUST

SONCE SE POMAKNE V ZNAMENJE DEVICE

Zaznali boste večjo pozornost do detajlov, saj energiji tega tranzita nič ne uide. Opazili boste, da je splošna občutljivost povečana, in počutili se boste dovolj ozaveščeni o svoji okolici. Pretirano razmišljanje in analiziranje bi vas lahko drago stalo. Spremljal vas bo strah, da ne boste izpolnili pričakovanj drugih, zato se boste še posebej trudili, da jih ne razočarate. Lahko pa postanete tudi nesramni, če vas kdo kritizira, tudi če gre za konstruktivno kritiko. Na področju čustev boste cenili vse vidike intimnosti, duševne, čustvene in fizične. Težje se boste odprli in izrazili svoja čustva.

 • 24. AVGUST

URAN V BIKU SE ZAČNE GIBATI RETROGRADNO

Uranova retrogradnost je zelo počasna in deluje bolj nežno. To je ugoden čas za učenje, saj je Uran revolucionaren mislec, ki vam omogoča, da spremenite svojo zavest. Ima sposobnost, da lahko spodbudi spopade v načinu razmišljanja in tistem, česar ste navajeni. Če ste pripravljeni kritično pogledati, zakaj se počutite tako, kot se, je ta vpliv odlično pomagalo za osebni napredek.

 • 26. AVGUST

MERKUR SE POMAKNE V ZNAMENJE TEHTNICE

Prihaja strah pred močnim zibanjem življenjskega čolna, zaradi česar se lahko, ko zadeve ne tečejo gladko počutite neprijetno. Izziv bo naučiti se, ne strinjati se, ko vam nekaj ne odgovarja, ter poglobiti osnovno spoštovanje do sebe ter bližnjih. Potrebovali boste povratne informacije, da bi bolje spoznali svoj um ter sposobnosti. S kardinalno energijo prihaja pobuda za aktivno uveljavitev idej. Lahko vzpostavite ravnovesje na vseh področjih življenja. Pojavijo pa se lahko tudi duševna lenoba, neodločnost, povečana želja po ugajanju ter odlašanje.

Pripravljeno za Čvek v križankah