ALI SILOVITA ZALJUBLJENOST LAHKO VODI V PRAVO LJUBEZEN?

Strastna zaljubljenost lahko preraste v iskreno ljubezen. Se strinjate?
Strastna zaljubljenost lahko preraste v iskreno ljubezen. Se strinjate?

Strastna zaljubljenost lahko preraste v iskreno ljubezen. Se strinjate?

Predviden čas branja: 3 minutes

Negativne misli so močnejše od pozitivnih oziroma da v nas vzbujajo močnejša čustva.  To podkrepljujejo z dejstvom, da bo večina ljudi močneje doživela nekaj negativnega glede sebe kot nekaj pozitivnega.  To dejstvo je sicer resnično, vendar ni pravilno razloženo. Večina svoje vrline in uspehe jemlje za samoumevne in jim ne namenjajo svojega časa, energije in srca. Medtem pa se obsesivno ukvarjajo s tistim, kar jih vznemirja, in z različnimi problemi. Tako dobijo nerealno sliko sebe in bodo resnično močneje občutili negativnost kakor pa pozitivnost.

Realno se zaljubljenost v večini situacij izraža kot skoraj noro občutje, kot prevzetost z neko osebo ali pojavom.

Strastna zaljubljenost lahko preraste v iskreno ljubezen. Se strinjate?

Najpogosteje se zaljubimo v nekaj, kar želimo videti, ne pa v tisto, kar ta oseba resnično je. Toda dejstvo, da se zaljubljenost najpogosteje izraža kot fascinacija z nečim neresničnim, ne pomeni, da ne more počivati na resničnih temeljih. Ne pomeni, da se res ne moremo noro zdravo zaljubiti v nekoga, kakršen v resnici je. Ne pomeni, da da nas oseba ne more očarati s svojo dejansko lepoto, ki bo v nas vzbudila obilico prijetnega ščegeta.

Ta prva srečanja, prva spoznavanja, v katerih se povezujeta dve lepi osebi, so resnično trenutki pristne zaljubljenosti, ki počiva na realnosti, ne pa na tistem , kar si zamišljate ali želite, da bi bilo resnično.

Zaljubljenost takrat pokaže svoj najzanosnejši obraz, ker imata vaša vznesenost in očaranost nad to osebo resnične temelje. Zaljubljenost je silovita, nepredvidljiva in divja, medtem ko je ljubezen obsežnejša in nekako mirnejša. Vsekakor ni pasivna, je pa bolj umirjena. Ljubezen je oblazinjeno občutje, kot da vas morje boža s svojim valovanjem. Zaljubljenost ima drugačno energijo. Je silovita gorskega slapa, je strela z jasnega neba, je ekstaza trenutka, ne pa večnosti. Tako ljubezen kot zaljubljenost res obstajata in imata lahko močne temelje, prav to nam olajša, da se zaljubimo.

Strastna zaljubljenost lahko preraste v iskreno ljubezen. Se strinjate?

Mnogi namreč trdijo, da smo lahko zaljubljeni samo na začetku zveze in da se mora pozneje zaljubljenost kratko malo iztroši. Naše navdušenje splahni že s prvimi udarci krute resničnosti, ki nas opozori na vse tisto, česar nismo želeli videti. Ta zaljubljenost res izgine, in to se res zgodi marsikateremu paru. Samo zato, ker to velja za pare, ki so se odločili, da svojo zvezo zgradijo na igri in lažeh, ne pomeni, da to velja za vse. Tisti, ki resnično ljubijo, se zelo spreminjajo in razvijajo, zato bodo stalno spoznavajo nove vidike samih sebe, ter tako stalno odkrivajo novo ravnotežje v zvezi. Če se razvijate, se lahko vedno znova zaljubite.