Astrološka znamenja, ki so močna in samozavestna tudi v najtežjih situacijah

Vsi se kdaj znajdemo v situaciji, ko nas preplavi občutek, da ne moremo več, ko se smilimo sami sebi in iščemo neko rešilno bilko. Z zavistjo se takrat v šibkih trenutkih zamislimo, kako lahko nekateri ljudje, kljub številnim težavam še vedno razmišljajo pozitivno in optimistično ter so pripravljeni priskočiti na pomoč.

Katera znamenja so tista, ki jih je težko spraviti na tla in so skoraj vedno močna in trdna?
To so kardinalna znamenja, z izjemo tehtnice, ki jo simbolizirajo občutljivost, omahljivost in nihajoče razpoloženje.

OVEN

Oven, vodilni znak v zodiaku, je igriv ter v vsakem trenutku pripravljen voditi in usmerjati. Zna navdihniti in spodbuditi vsa ostala znamenja, ter jih popeljati v boljše počutje. Njegova energija se odraža na vsakem koraku in težave so tiste, ki mu dajejo lekcije, vendar ga še bolj stabilizirajo. Zna se spoprijeti s številnimi situacijami in težavami, za katere drugim znamenjem manjka poguma in vztrajnosti. Sposoben je tudi bolj odgovornih premikov, saj popolnoma zaupa v višje dobro in ovire jemlje kot izziv.

Težko se sploh znajde v nerešljivih in nezavidljivih situacijah, še posebej, kar se tiče odnosov, saj dobro ve, da če si nekdo ne vzame časa, se zanj pač ni vredno truditi in točiti solz. Z lahkoto se zna izogniti vsakemu negativnemu vplivu. Njegova neustavljiva pozitivna energija mu skozi življenje pomaga počistiti vse negativne vzorce in odstraniti strah ter dvome.

On se zelo dobro zaveda, da je potrebno gledati naprej, ne nazaj. Ne pozna občutka neuspeha in frustracij, ki spremljajo večino ostalih znamenj v težavnih situacijah. Tudi, ko se v ovnovem življenju pojavljajo ljudje, ki mu ne privoščijo uspeha in sreče, on trdno ohranja svojo samozavest in vztraja pri začrtanih vizijah. Njegova notranja karizma in zunanje delovanje ga vodi v stabilno in zadovoljno življenje. Tudi na zdravstvenem področju so ovni močni in neobčutljivi, zato niti ne boste vedeli, kdaj so zboleli.

Astrološka znamenja, ki so močna in samozavestna tudi v najtežjih situacijah

KOZOROG

Kozorog simbolizira razvoj človekovih duševnih zmogljivosti. Tudi če ga življenje ves čas postavljala pred preizkušnje in mu odvzema tisto, kar mu veliko pomeni, vedno ohrani trezno glavo, poišče rešitev in se ne smili sam sebi.

Tudi ko je postavljen v najtežje situacije, je ponosen nase, ko premaga vse ovire in blokade. Ker je kozorog izredno stabilen, se je sposoben prepustiti spontanosti življenja, čeprav bolj na tradicionalen način. On ne išče globokih odgovorov ter globine v medsebojnih odnosih, zato je tudi redko razočaran. Tudi, ko se znajde v vlogi tarče, ima dovolj poguma, da se postavi zase. Odvečnih obremenjujočih čustev in občutljivosti, ki se dotikajo večine ostalih znamenj, se je kozorog sposoben na strateški način znebiti.

Ko se kozorog znajde v nepoštenih situacijah na poslovnem in materialnem področju se je s svojim močnim značajem sposoben boriti in se usmeriti k diplomatskemu reševanju zadeve, brez da bi s tem obremenil svojo okolico. Njegove misli so vedno fokusirane na pomembne zadeve, napredek je konstanten, saj verjame in zaupa vanj. Ne boji se odgovornosti, saj se zaveda da je zmožen še več, kot si drugi mislijo. Ker je globoko v sebi zadovoljen in hvaležen, se ga stres in slaba volja ne dotikata.

Astro znamenja

RAK

Rak kljub temu, da ima močno izražena čustva, premore tudi dinamiko. Njegov način obrambe je nenavaden, zato mu boste težko prišli do živega. Zaveda se da s trdim delom življenje prinaša nagrade za njegov trud. Spremljajo ga visoka pričakovanja, kar je zelo pozitivno. Da doseže vse, kar si je zastavil, ne potrebuje pomoči, raje jo on nudi drugim in s tem osebnostno raste.

Težave in ovire so za raka le prehod v boljše in lepše življenje in trenutke, ko se bo lahko izražal v svoji pravi barvi. On deluje počasi, vendar gradi bolj trdne temelje kot ostala znamenja. Manipulacijo drugih zna obrniti v smer, ki mu podarja še dodaten zagon. Če ga ljudje v njegovi bližini zaznavajo drugače in ga obsojajo, se ga to ne dotakne.

Pogumno se podaja v spremembe, stare vzorce in navade pušča za sabo. Venomer čuti močno željo po preoblikovanju svojega življenja. Odlično zna se nadzorovati svojo slabo voljo in je ne razkazujte okolici, ki bi jo lahko izkoristila. Ker zna poiskati svoj notranji mir, z lahkoto ujame nove možnosti za hitrejšo in bolj intenzivno osebno rast. Raka večkrat spremlja občutek, da se ga drži sreča, čeprav ga velikokrat obkrožajo težave drugih ljudi. To pa ne pomeni, da je njegovo življenje popolnoma enostavno, saj je deležen tudi stresnih trenutkov, vendar se po njih pobira hitreje kot večina ostalih znamenj.

Pripravljeno za Govori.se

Preberite tudi UPORABA ASTROLOGIJE V SMERI OSEBNEGA RAZVOJA