ZAPLETI IN TEŽAVE DVEH GENERACIJ POD ISTO STREHO

Bralka Sergeja in mož sta obupana nad obnašanjem hčerke in njenega moža
Unsplash.com

Bralka Sergeja in mož sta obupana nad obnašanjem hčerke in njenega moža

Predviden čas branja: 4 minute

S hčerkino družino živimo pod enako streho, polovico hiše smo ji že prepisali, saj je to zahtevala. Z možem sva ji šla na roko, saj razumeva njene želje. Nisva pa pričakovala, da se bo zgodilo to kar se sedaj dogaja. Hiša potrebuje obnovo, tako fasado kot tudi streho in možem sva to pred nekaj meseci izpostavila tudi hčerki in njenemu možu. Že ob pogovoru, kako se bomo stroškovno dogovorili, sva z možem zaznala, da jima nekaj ni prav. Nato sta se začela spretno izmikati. Prejšnji teden je mož pridobil predračun za fasado in menjavo strehe. Odločila sva se, da se z njima soočiva in se skušava ponovno pogovoriti, kako si bomo stroške razdelili.

Ko sva jima predložila oba predračuna, se je njen mož začel nesramno in posmehljivo odzivati, rekla sta, da nimata denarja in da naj ne pritiskava na njiju, saj se še sama težko znajdeta.

Bralka Sergeja in mož sta obupana nad obnašanjem hčerke in njenega moža

Povedala sta tudi, da njiju fasada in streha ne motita in da ju ne mislita zamenjati. Težava je v tem, da hiša ni ločena, ter da je potrebno urediti celotno. Z možem sva popolnoma obupana, še posebej on, saj bi želel, da je hiša urejena. Najbolj naju boli to, da imata oba dobri službi ter to, da sva jima vendar prepisala polovico hiše. Svetujte kaj naj narediva, saj je celotna obnova za naju prevelik finančni zalogaj. Sergeja

Nasvet za bralko Sergejo

Spoštovana bralka težava, ki se vama je nakopičila ni enostavna. Že tako sta se odločila, da podarita nekaj svojega, nato pa sta doživela še grenko razočaranje. Hči in partner ne delujeta pošteno do vaju, kar je dejstvo. Glede na to, da je hiša potrebna obnove, je edina rešitev ta, ki sta jo predlagala. Ne glede na vajine finančne težave ni prav, da bi vidva krila celoten strošek za obnovo hiše, saj sta vendar polovico prepisala.

Bralka Sergeja in mož sta obupana nad obnašanjem hčerke in njenega moža

Imam občutek, da nanjo in ne njene odločitve vpliva tudi njen partner, zato vama svetujem, da se s hčerko pogovorita o vsem skupaj ter da ji na samem razložita, da ni pošteno kar vama je storila.

Razjasnita ji tudi to, da je bil prepis vajina dobra volja, da bi ji priskočila na pomoč. Vprašajta jo, kako si ona vse skupaj predstavlja, prisluhnita tudi njenim stališčem, nato ji razložita da si vsega skupaj nista tako predstavljala in da če bi to vedela, ji verjetno ne bi prepisala polovice hiše.

Razumem vajino slabo voljo, vendar je sedaj čas, da stopita skupaj, se povežeta in nastopita odločno, v smeri, da se z njima dogovorita, kdaj boste začeli z obnovo hiše, seveda finančno vsak polovico. Kljub temu, da se bo hči verjetno na koncu strinjala, vama lahko del bolečine ostane že zaradi njene reakcije, ki je resnično nista pričakovala.

Pripravljeno za Govori.se