ZAČNITE RAZMIŠLJATI KOT ZMAGOVALEC

Čas je, da začnete razmišljati in delovati kot zmagovalec in se izognete vlogi poraženca
Čas je, da začnete razmišljati in delovati kot zmagovalec in se izognete vlogi poraženca

Čas je, da začnete razmišljati in delovati kot zmagovalec in se izognete vlogi poraženca

Predviden čas branja: 4 minutes

Vaš nivo optimizma je najboljši prerok o tem, kako srečni, bogati in zdravi boste in kako dolgo boste živeli. Čim bolj ste optimistični in pozitivni, tem več energije in navdušenja imate. Vaš imunski sistem je močnejši in odpornejši na bolezni in infekcije. Redko ste bolni. Zmorete z manj spanca in čez dan imate več mentalne in fizične energije. Če ste bolj optimistični, ste tudi bolj ustvarjalni. Nenehno se vam porajajo  velike ideje in prepoznavate nove možnosti, ki vam pomagajo, da se boste hitreje približali svojim ciljem, na katere mislite večino časa.

Vaša odločitev, da postanete bolj optimistična oseba v vsakem delčku svojega življenja, bo prispevala k zagotovitvi vašega uspeha in sreče bolj kot katera koli posamezna lastnost, ki jo lahko razvijete.

Čas je, da začnete razmišljati in delovati kot zmagovalec in se izognete vlogi poraženca

Proces zbranosti zahteva, da nenehno postavljate na misli ali dejavnosti, ki vam lahko najbolj pomagajo v danem trenutku. Kot splošno pravilo mora vaše delo večino časa ohranjati vaše mišljenje optimistično in pozitivno. To je lahko težko, vsaj od začetka, toda kot katero koli navado tudi to lahko razvijete s ponavljanjem. Ko vadite, da večino časa mislite in odgovarjate optimistično,  ta pozitivni odnos postane pogojni odgovor. Končno boste ugotovili, da se odzivate in odgovarjate pozitivno in optimistično ves  dan. Mentalna in fizična kondicija sta si na nek način podobni.

Če želite imeti fizično kondicijo, morate fizično vaditi. Določene dele svojega telesa morate na trenirati s pomočjo treninga, ki zagotavlja maksimalno kondicijo od glave do pete. Vaš nivo optimizma se lahko enači z nivojem vaše mentalne kondicije. Mentalno kondicijo razvijete tako, da še in še vadite posebne mentalne vaje, dokler samodejno ne odgovarjate pozitivno in konstruktivno na vse, kar se vam zgodi.

Najpomembnejši odnos, ki ga lahko vadite, da dosežete čim več, je usmeritev v prihodnost.

V prihodnost usmerjeni ljudje veliko razmišljajo o prihodnosti in kako bo videti, ko bodo tja prispeli. So zelo jasni kako želijo, da bi bilo njihovo življenje videti čez nekaj let. V prihodnost usmerjeni ljudje vam lahko povedo, kam gredo in zakaj želijo iti tja. Imajo jasne mentalne predstave, kaj želijo za svoje delo, prihodke, družino, življenjski slog, zdravje in nivoje dosežkov v prihodnjih letih. V sedanjost in v preteklost usmerjeni ljudje se nagibajo k temu, da so neopredeljeni in nejasni glede svoje prihodnosti.

Čas je, da začnete razmišljati in delovati kot zmagovalec in se izognete vlogi poraženca

Redkokdaj podrobno razmišljajo o njej. Velikokrat so užaljeni, če jih prosite, naj opišejo svoje bodoče cilje.

V tem pogledu je jasnost izjemno pomembna. Uspešni ljudje so izjemno jasni o tem, kdo so, kaj želijo in kako bodo to dosegli. Neuspešni ljudje so običajno negotovi in zmedeni, ko jih vprašamo kdo so, kaj želijo in kam gredo. Ko vizualizirate in idealizirate svojo popolno prihodnost, pustite, da vaše misli prosto plavajo. Za trenutek si predstavljajte, da ni nobenih ovir pri tem, kaj ste lahko, kaj lahko delate, ali imate. Predstavljajte si, da imate vse znanje in izkušnje, ki jih potrebujete.

Predstavljajte si, da imate denar in sredstva, ki jih potrebujete. Predstavljajte si, da imate vse prijatelje in razmerja, ki jih želite. Predstavljajte si, da so vse priložnosti in možnosti odprte za vas. Predstavljajte si, da če lahko sanjate, lahko to tudi storite. Večjo jasnost kot lahko dosežete pri opisu svoje idealne prihodnosti, verjetneje je, da boste ustvarili to prihodnost zase, običajno hitreje, kot si zdaj predstavljajte. Vendar ne morete zadeti tarče, ki je ne vidite. Jasnost je bistvena.