V ŽIVLJENJU POTREBUJETE POGUM

Pogum je tisti, ki ga potrebujete v življenju
Pogum je tisti, ki ga potrebujete v življenju

Pogum je tisti, ki ga potrebujete v življenju

Predviden čas branja: 4 minute

Odločenost uspeti in volja po vlaganju energije in časa, žrtvovati takojšnje užitke, se bojevati proti nasprotovanju in premagati ovire in izzive na poti do cilja sta nujni lastnosti na poti do uspeha. Uspešni ljudje premorejo dovolj poguma, da uresničijo svoje zamisli, pripravljeni so vložiti svoj denar, trud in čustva v podvig, v katerega res verjamejo. Čeprav so neverjetno drzni, pa niso nespametni hazarderji. Svoje poteze zelo skrbno načrtujejo in nato bliskovito ukrepajo.

Če hočemo preseči povprečje, moramo tvegati.

Ne moremo vedno vleči varnih potez. Varnost je večinoma samo vraževerje. V naravi ne obstaja, prav tako je ljudje na splošno ne doživljajo. Prizadevanje, da bi se izognili vsem nevarnostim, ni dolgoročno prav nič varnejše kot takojšnja izpostavitev. Življenje je drzna avantura. Naj bo v poslu, športu ali politiki, najuspešnejši so tisti, ki si upajo delovati vsem oviram navkljub, skočiti v globoko vodo, sprejemati ustvarjalne odločitve, tvegati vse, kar imajo, zato ker nikoli niso dvomili o tem, da jim bo uspelo.

Pogum je tisti, ki ga potrebujete v življenju

V najnevarnejšem položaju so tisti, ki so popustili, ki si poskusijo pomagati in ki si prav nič ne prizadevajo plezati.

Nobena sila na tem svetu jih ne more postaviti na noge. Energija pomaga samo tistim, ki si pomagajo sami. Odločenost uspeti je lestev našega vzpona. Prepričati se moramo, da na naši lestvi ni trhlih prečk. Razviti moramo odločenost. Če ne kažemo svojih prepričanj, si za nič ne moremo prizadevati, saj nam nihče ne bo zaupal. Ne bomo vzbujali zaupanja.

Če ne gojimo globokega prepričanja v življenju ne bomo veliko dosegli. Nove izkušnje razumite kot priložnost za učenje in ne kot priložnosti za zmage in poraz. To vam bo odprlo nove možnosti in omogočilo, da boste bolj sprejemali sami sebe. V nasprotnem primeru pa se vsaka priložnost spremeni v možnost za neuspeh in zavira osebno rast.

Nikoli nam ne bo uspelo, če bomo plašni, če ne bomo zaupali samim sebi in če ne bomo pogumno sledili svojemu prepričanju.

Pogum je tisti, ki ga potrebujete v življenju

Pred vsakim podvigom ne moremo vedeti, kako se bo izteklo. Glavni razlog za večino neuspehov je nezaupanje samemu sebi. Močni so tisti, ki zaupajo svojim sposobnostim, najšibkejši pa tisti, ki svoji moči navkljub ne verjamejo vase in svoje sposobnosti. Neuspeh nekaterih ljudi pa ni problem samo njih samih, temveč tudi drugih. So marljivi, preudarni in varčni, toda po dolgem življenju trdega dela so na starost še vedno revni.

Pritožujejo se nad zlo usodo, pravijo, da niso imeli sreče, v resnici pa pri svojih projektih niso bili uspešni, ker so zmotno menili, da morajo biti čim bolj dejavni, pa bodo imeli več energije. S tem ko so zamenjali dva tako različna pojma, so bili prepričani, da bodo uspeli, če bodo venomer zaposleni, pri tem pa so pozabili, da je narobe usmerjena delovna vnema potrata energije.