NATAŠA JE V PARTNERSTVU UJETA V LABIRINT NESPOŠTOVANJA

Bralka Nataša je obupana, saj se nahaja v razmerju v začaranem krogu nespoštovanja

Bralka Nataša je obupana, saj se nahaja v razmerju v začaranem krogu nespoštovanja

Predviden čas branja: 3 minute

Pišem vam, ker ne vem več kaj je prav in kaj ne. V zakonu sem že 30 let in zadnjih 15 let imam občutek, da moram moža ves čas prositi za pozornost, naklonjenost, spoštovanje in seveda tudi denar. Čeprav sem bila vedno zelo samostojna in odgovorna se mi zdi, da me je s svojo manipulacijo in ravnanjem naredil nesamostojno. Karkoli predlagam je narobe, karkoli želim je brez veze. On živi zraven mene svoje življenje, tako kot mu ustreza, on se v ničemer ne prilagaja.

Ko mu želim to razložiti, začne z očitki, da bi mu morala biti hvaležna za vse kar naredi zame.

Poleg tega z ničemer ni zadovoljen. Ni mu všeč, kako sem urejena, ni mu všeč kar skuham in kar pripravim, vedno vse kritizira. To počne samo doma, ko pride drugam je zelo prijazen, prilagodljiv in zna celo pohvaliti. Takrat me še bolj zabili srce. Otrok v najino situacijo ne želim vpletati, saj imajo o njem svojo sliko, ki je ne bi želela rušiti. Obupana sem, zato vas prosim da mi svetujete kako naprej?
Nataša

Bralka Nataša je obupana, saj se nahaja v razmerju v začaranem krogu nespoštovanja

Nasvet za bralko

Spoštovani, znašli ste se v nekakšnem labirintu nespoštovanja, ki je prisotno že dlje časa. Morda ste včasih še mislili, saj bo minilo, saj bo postal boljši, vendar kot vidite sami temu ni tako. Mož kot pišete živi svoje življenje, ne zaznava kako se vi počutite in ga ne zanima, če je do vas nespoštljiv, če ob njem celo trpite. Pravite, da ste bili vedno samostojni, torej je čas, da zopet postanete samostojni, da začnete reševati sebe, svojo osebnost.

Razmislite najprej o tem, ali ga resnično ljubite, ali je vse skupaj morda le še navada in dejstvo, da ne želite prekinjati zakona zaradi otrok.

Bralka Nataša je obupana, saj se nahaja v razmerju v začaranem krogu nespoštovanja

Vprašajte se najprej, ali ste sposobni samostojno zaživeti, ali si tega resnično želite. V kolikor je odgovor v mislih pritrdilen je čas za velike spremembe. Čas, ko boste možu morali povedati, da imate dovolj, da se ne greste več ter da ste oseba, ki si zasluži vsaj osnovno spoštovanje, ne pa neprestane žalitve in kritike iz katerih je težko ohraniti stabilno samopodobo.

Prej kot naredite kakšen ključni korak mu samozavestno ponudite še zadnjo možnost da nekaj naredi sam s sabo ter v odnosu do vas. Morda pa je, če se bo on odločil za to med vama še kakšna možnost, da dolgoročno zgladita vajino delovanje. V kolikor pa se ne bo spremenil, je vse skupaj nesmiselno, v tem primeru, če ni sposoben spoštovanja, je vaša naloga, da si ne glede na vse izberete svojo pot.

Pripravljeno za Govori.se