POZITIVEN MISELNI VZOREC JE PRAVA IZBIRA

Pozitivno razmišljanje je najboljša izbira
Pozitivno razmišljanje je najboljša izbira

Pozitivno razmišljanje je najboljša izbira

Predviden čas branja: 4 minute

Naš dober značaj ni umetna tvorba, temveč naraven plod nenehnega prizadevanja in ustreznega razmišljanja. Podel, zverinski značaj pa je plod nenehnega gojenja nizkotnih in negativnih misli. Sami si pišemo usodo. S svojimi mislimi ustvarjamo orožje, s katerim lahko uničimo sami sebe. Ustvarjamo pa tudi orodje, s katerim si lahko zgradimo nebeško palačo radosti, moči in miru. S pravilno izbiri in uporabo misli si lahko zagotovimo uspeh, pohvalo in srečo, z zlorabo in napačno uporabo misli pa postanemo zlobna, bedna bitja neuspeha.

Med tema dvema skrajnostma se skriva ves razpon najrazličnejših značajev.

Bitko življenja največkrat bijemo na klancu. Če ne bi bilo težav, ne bi bilo uspeha, če se ne bi imeli za kaj bojevati, ne bi ničesar mogli doseči. Težave mogoče prestrašijo šibke, toda za odločne in pogumne ljudi so samo dobrodošla spodbuda. Napredujemo lahko samo predvsem s stanovitnim, dobrim obnašanjem, iskrenim prizadevanjem, delom, vztrajnostjo in predvsem z odločnostjo, da bomo premagali težave in se pogumno postavili po robu nesreče.

Pozitivno razmišljanje je najboljša izbira

Pot do uspeha je mogoča strma in preizkuša moč tistih, ki želijo na vrh.

Toda z izkušnjami kmalu spoznamo, da je ovire mogoče premagati tako, da se spopademo z njimi in da nam do želenega cilja najbolj pomaga moralno prepričanje, da ga lahko dosežemo in da ga bomo dosegli. Takrat se težave same razblinijo pred odločenostjo, da jih bomo premagali. Ne vemo, kaj zmoremo, dokler tega ne poskusimo. Toda večina se potrudi po najboljših močeh šele takrat, ko je v to prisiljena.

NEGATIVNI MISELNI VZORCI

Pogosto dvomimo o svojih sposobnostih in dosežkih, ker smo premalo samozavestni in ker je naša okolica negativna. Da bi bilo še hujše, pripisujemo velik pomen temu, kaj drugi mislijo, in o tem razmišljamo, ko hočemo ugotoviti, kaj mi sami menimo o svojih sposobnostih in o sebi. Zaradi takšnega razmišljanja se lahko iz strahu pred neuspehom začnemo izogibati tveganjem. To pa lahko povzroči, da se začnemo dajati v nič, zavračamo pozitivne povratne informacije, škodljivo sklepamo in tako gojimo negativne miselne vzorce in negativen odnos.

Pozitivno razmišljanje je najboljša izbira

MOČ NOSIMO V SEBI

Ena najbolj žalostnih stvari v življenju je videti ljudi, ki zaradi preprek prenehajo biti ambiciozni. Ti posamezniki so na začetku veliko obetali, toda dovolili so, da so njihovi ideali obledeli, merila so padla, ambicioznost je zamrla, ogenj njihove energije je ugasnil, navdušenje pa se je ohladilo, ker so izgubili upanje. Ambicioznost je vrlina, ki jo je treba najbolj skrbno varovati in gojiti. Ne bo živela in rasla, če je ne bomo napajali, in v trenutku, ko pozabimo nanjo, bo začela zamirati.

Energija nam upade, počasi zanemarimo svoj zunanji videz, obnašanje in izražanje. Vsak dan se moramo odločati, da bomo delali bolje kot kdaj koli prej. Obnašati se moramo, kot da korakamo zmagi naproti in vsem dati vtis, da smo ambiciozni in da nam je uspeh namenjen. Fizično, mentalno in moralno moramo izpolnjevati merilo uspešnosti. Če vztrajno poskušamo doseči visok ideal, naša ambicioznost ne bo nikoli usahnila.