POIŠČITE SVOJ KLJUČ DO SREČE

Znate poiskati ključ do sreče?
Znate poiskati ključ do sreče?

Znate poiskati svoj ključ do sreče?

Predviden čas branja: 4 minutes

Ključ do sreče, zadovoljstva, velikega uspeha in čudovitega občutka osebne moči in učinkovitosti prinaša navada, da takoj na začetku vsak, korak za korakom lahko opravite tudi najobsežnejšo in najbolj zapleteno nalogo. Sprejmite pritisk. Zamislite si, da bi morali  Ko razvijete navado, da najprej opravite najpomembnejše delo, preden se lotite časarkoli drugega, je vaš uspeh zajamčen. Tu so načini, kako prenehati z odlašanjem in več stvari opraviti hitreje. Ta pravila in načela redno pregledujte, dokler ne postanejo del vašega razmišljanja in dejanj. Vaša prihodnost bo na ta način zagotovljena.

PRIPRAVITE MIZO, natančno določite, kaj bi radi.

Jasnost je bistvena. Preden začnete z delom, si zapišite cilje. Vsak dan načrtujte vnaprej, razmišljajte na papirju. Vsaka minuta, ki jo namenite načrtovanju, vam lahko prihrani nekaj časa pri dejanskem delu. Upoštevajte posledice. Vaše najpomembnejše naloge in prioritete so tiste, ki lahko imajo najbolj resne posledice, pozitivne in negativne na vaše življenje in delo. Osredotočite se predvsem na te. Osredotočite se na ključna področja rezultatov, ugotovite, katera so področja, na katerih morate svoje delo brezpogojno opraviti brezhibno. Z njim se ukvarjajte cel delovni dan.

Znate poiskati ključ do sreče?

Ubogajte zakon prisiljene učinkovitosti.

Nikoli ni dovolj časa, da bi postorili vse, vedno pa je dovolj časa za pomembne stvari. Preden začnete, si temeljiti pripravite pravilna predhodna priprava prepreči slabo opravljeno delo. Naredite svojo domačo nalogo. Več znanja in izkušenj pri opravljanju vaših ključnih nalog si pridobite, hitreje se jih boste lotili in prej jih boste opravili. Izkoristite svoje posebne talente. Natančno ugotovite, pri katerih stvareh ste najboljši, oziroma bi lahko bili najboljši.

Popolnoma se posvetite temu, da boste ključne stvari opravljali zelo, zelo dobro.

Ugotovite, katere so vaše ključne omejitve, določite svoja ozka grla, notranja ali zunanja, ki postavljajo hitrost, s katero dosegate svoje najpomembnejše cilje. Osredotočite se na to, da jih boste opravili. En korak naenkrat. Korak za korakom lahko opravite tudi najobsežnejšo in najbolj zapleteno nalogo. Sprejmite pritisk. Zamislite si, da bi morali za en nekaj časa odpotovati in delajte tako, kot da bi morali pred odhodom dokončati vse pomembne naloge. Povečajte svojo osebno moč.

Znate poiskati ključ do sreče?

Ugotovite, kdaj v dnevu imate največ umske in telesne energije.

Svoje najpomembnejše in najzahtevnejše naloge opravite tedaj. Privoščite si veliko počitka, da bi svoje delo najbolj opravljali. Spodbudite se k dejanjem. Bodite sam svoj navijač. V vsaki situaciji iščite dobro. Osredotočite se na rešitev, ne na težavo. Vedno bodite optimistični in iznajdljivi. Urite se v ustvarjalnem odlašanju. Ker vsega pač ne morete opraviti, se morate naučiti, da namenoma odlašate s tistimi nalogami, ki niso zelo pomembne. Tako boste imeli dovolj časa, da boste opravili stvari, ki so resnično pomembne. Najprej opravite najtežjo nalogo.

Vsak delovni dan začnite s svojo najtežjo in najpomembnejšo nalogo.

Vztrajajte, dokler je popolnoma ne opravite. Razvijte občutek nujnosti. Navadite se hitro opravljati svoje ključne naloge. Postanite znani kot človek, ki stvari opravi hitro in dobro. Opravite eno nalogo naenkrat. Postavite si jasne prioritete in se takoj lotite svoje najpomembnejše naloge. Brez prestanka delajte in vztrajajte, dokler naloga ni v celoti opravljena. To je pravi ključ do izjemne kakovosti dela in popolne osebne storilnosti.

Še danes se odločite, da se boste po teh načelih ravnali vsak dan, dokler vam ne preidejo v navado. Ko bodo te navade osebnega upravljanja postale sestavni del vaše osebnosti, bo vaša prihodnost postala neomejena. 

Povzeto po knjigi POJEJ ŽIVO ŽABO, Brian Tracy