OSVOBODITEV IZ OKLEPOV PRETEKLOSTI

Se želite znebiti oklepov iz preteklosti?
Se želite znebiti oklepov iz preteklosti?

Se želite znebiti oklepov iz preteklosti?

Predviden čas branja: 10 minutes

Smo na prehodu, ko zapuščamo staro, preživeto, bolno, neuporabno…in prehajamo v novo časovno obdobje. To je čas osebne inventure, ko ugotavljamo, kaj smo uspeli udejanjiti od preteklih, celoletnih  načrtov in zaobljub, kje smo napredovali, kje nazadovali in zakaj je tako. Smiselno je, da natančno analiziramo kaj nas je oviralo in omejevalo pri napredku in v odnosih. Ko ugotovimo in si priznamo dejansko notranjo resnico, je prav, da se odločimo za čiščenje teh blokad in rezanje vezi, ki nas zadržujejo tam kjer ne želimo biti.

Ti omejujoči vzorci lahko izvirajo iz otroštva, od staršev, prednikov, partnerja ali navezanosti na stvari, ki jih ne potrebujemo več.

Sprožajo nam odvisnosti od določene osebe, situacije, škodljivih navad in substanc, ter nas stisnejo v oklep preteklosti. Ne spustijo nas naprej v sedanji trenutek, če tudi se trudimo, da bi kaj spremenili in prodrli, ter dosegali svoje zadane cilje in se hkrati počutili lahkotno in svobodno. Energijsko čiščenje in rezanje eteričnih vezi lahko naredimo na mnogo že znanih in preučenih načinov, kot je čiščenje s havajsko tehniko Hooponopono, z osmico, Visokim C in z rezanjem vezi z nadangel Mihaelom, ter podporo zdravljenja z nadangelom Rafaelom, ter še mnogimi drugimi pristopi.

Odločimo se za tisti proces, za katerega čutimo, da nam je naj bliže.

Večina ljudi, ki iščejo smisel življenja, ima nekakšno, čeprav nejasno idejo o tem, da v vsakem posamezniku obstaja moč, ki sproži omejeno zavestno sposobnost. S tem, ko zaprosijo za pomoč, pokažejo, da so očitno prišli do spoznanja, da jim zavest in um nista v stanju pomagati se boriti in premagati njihovih problemov. Ko zvedo, kako lahko pridejo v stik z modrostjo, ki se nahaja v njihovi notranjosti, pričnejo s hvaležnostjo iskati od nje pomoč.

Se želite znebiti oklepov iz preteklosti?

Ko pridemo v dotik z svetlobo v sebi z namenom, da odstranimo mrak nevednosti in ovir, trpljenja in čustvene bolečine, se ta svetloba še bolje vidi skozi razpoke in se lažje širi k drugim.

Ko dvignemo v zrak svetlobni trikotnik, lahko v njem vidimo simbole in znake (predmete, dogodke, ljudi…), ki nam pomagajo do rešitve analize našega problema. Ključ, ki odpira vrata naše kletke, katera nam zavira razvoj, kjer smo zaprti vase, se nahaja v tej notranji kletki, ki je sam potemnjen v svetlobo, v kateri živimo. Ta ključ bomo našli tako, da kopljemo globoko po svoji notranjosti in odkrijemo kje se držimo za rešetke, odnosno za katere stvari, dogodke , odnose in ljudi smo vezani, pa se morda tega sploh ne zavedamo.

Ena izmed najpomembnejših opravil našega dela je rezanje vezi ali spon, ki nas vežejo za nekaj ali nekoga, ki v nas izraža zaupanje.

Ni pomembno, če so te vezi sklenjene iz ljubezni, potrebe, usmiljenja, sočutja, strahu, sovraštva, jeze ali katerega koli občutka. Pomembno je, da imajo moč, da nas držijo odvisne od njih, da se na njih vežemo, da nas dušijo in omejujejo, namesto, da bi se priklopili na visoki C, visoko zavest in delovali z Božansko prisotnostjo. Ko se je oseba pripravljena vzdigniti v svoji zavesti, da bi prišla v dotik z svojim notranjim izvorom modrosti in zdravja, bo njeno delovanje, kakršne koli narave je, postalo kristalizirano in močnejše, saj se vzdiguje izven vladavine ega. Hkrati ugotovimo da je delo na sebi dolg, počasen in trajen proces v katerem oseba v osvobajanju od vezanosti lahko gre tako daleč kot želi sama.

Se želite znebiti oklepov iz preteklosti?

VISOKI C – TRIKOTNIK – VISOKA ZAVEST, imenovana tudi Božanska prisotnost

Trikotnik je izredno močan simbol, kot osmica in se uporablja v več namenov (opravljanje izpita, bolezen, operacije, preživljanje čustvenih kriz, razveze…). Uporablja se tudi na daljavo, vendar mora oseba, ki potrebuje pomoč, vsekakor sodelovati in opraviti svoj del, sicer zapade v novo odvisnost, saj lahko postane odvisna od tistih, ki delajo za njo.

Trikotnik Visoki C ponazarja našo višjo zavest in modrost, ki jo poprosimo, da nas vodi v procesu.

Ta izvor višje modrosti je dostopen vsakomur, ki za vodenje poprosi, sicer se ne vpleta v naše težave in ne deluje proti svobodni volji posameznika. Vizualizirajte žarke svetlobe v obliki enako krakega (dvo-straničnega) trikotnika. Vaša pozicija je na točki A (levi kot), vzporedno (desni kot) je točka B, ki predstavlja osebo, situacijo ali predmet, ki vas na kakršen koli način ovira v vašem delovanju. Dovolite svetlobi, da se vzpenja po vaši hrbtenici nad glavo in še višje, dokler se ne približate svoji visoki zavesti, ki se združi v vrhu trikotnika v točki C. To je stičišče in mesto, ko postanete eno z svojo visoko zavestjo.

OSMICA

Preden sploh pričnemo s kakršnim koli postopkom rezanja vezi in prekinitev od določenih ljudi, misli ali vzorcev, odnosov, je potrebno vaditi vizualizacijo vsakodnevno vsaj 21 dni zapored.  Osmico običajno uporabljamo kot pripravo za rezanje vezi in neljubih odnosov med otroci in starši. Vendar je njena uporaba mnogo širša in je postala eden najuporabnejših simbolov, ki se uporabljajo, ko je potrebno osebo osvoboditi od nečesa ali nekoga, ki ji vlada in zavira vaš napredek. V krog pred sebe lahko postavimo nam neljubo, zoprno, neprijetno, negativno osebo, slabe navade, odvisnosti, omejeno mnenje o sebi, strahove, dvome, pohlep, ljubosumje, jezo, sovraštvo in druga negativna čustva, ki nas  nezavedno prevzemajo in zavirajo.

Se želite znebiti oklepov iz preteklosti?

Pomembno je, da se vaja izvaja redno in dovolj dolgo, da se sporočilo lahko kodira v podzavest osebe, ki se želi nečesa ali nekoga osvoboditi!

Ne pričakujte čudežne palčke od ene vaje za zadevo, ki vas je spremljala vse življenje. Včasih, ko se osmica vizualizira določen čas, se lahko zgodi, da se bosta kroga oddvojila eden od drugega. To je znak, da je podzavest sprejela sporočilo in da je čas, da se ločevanje, rezanje zaključi.

Zaprite oči in se udobno namestite na tla ali stol.

Zamislite si, da okrog sebe na tleh rišete krog v premeru vaših iztegnjenih rok in prstov. Vizualizirajte krog kot cev zlate barve svetlobe. Ne hitite in se ne mučite, da bi ga videli, temveč dopustite, da se spontano pojavi pred vašimi notranjimi očmi. Ko ste sigurni, da ste v središču kroga  te zlate svetlobe, vizualizirajte podoben krog, ki se dotika vašega, vendar se z njim ne prekriva. Zdaj poglejte, npr. kateri otrok ali starš se pojavi v krogu nasproti vašemu, ko jih pokličete.

Pazite, da vi in druga oseba ostane v središču kroga, če pa se pomakne proti vam, ga kot lutko postavite nazaj, da bosta oba v sredini, vizualizirajte svetlomodro neonsko svetlobo, ki se preliva skozi zlato cev  od točke v kateri se kroga stikata, v smeri urinega kazalca najprej okrog kroga določene osebe (starša) pred vami in nato nazaj k točki stičišča.

Zdaj opazujte, kako modra svetloba potuje po levi strani krožnice, okoli vas, nazaj na desno in potem nazaj do točke, ki zapira osmico.

Se želite znebiti oklepov iz preteklosti?

Opazujte tok modre svetlobe pred svojimi notranjimi očmi vse dokler lahko vzdržite brez napora (traja približno do 2 minut). Modra neonska svetloba vas magično povleče v svoj krog, drugo osebo pa v njenega, tako da vsak zavzame svoj položaj. To vajo je treba ponavljati večkrat dnevno, vsakodnevno, saj od nje odvisna uspešnost procesa. Čez dan je dobro, da to osmico potisnete, pospešite hitrost vrtenja in kroženja svetlobe.

Osmico lahko zelo uspešno uporabljamo tudi kot simbol zaščite, tako da drugo osebo na hitro ločimo od sebe z stekleno pregrado na stičišču (sovražniki, negativni partnerji, sodelavci, sosedje…). Ta zaščita je začasna, dokler ne zberemo moči, da se s tem problemom ali osebo soočimo brez zaščite in podpore.

Če želimo močan simbol, ki preprečuje, da je katera oseba dominantna ali da vpliva na drugo osebo v drugem krogu, potem osmico okrepimo še s trikotnikoma.

Nad vsak krog posebej projiciramo še po en  trikotnik. Priporočam vam, da o tej izkušnji razen z terapevtom, ne govorite z nikomur vsaj tri dni, ker je potrebno čustveno energijo ohraniti, da bi se lahko stabilizirala, utrdila in postala resničnost. Če prezgodaj govorimo o svojih procesih in izkušnjah, se ta energija razprši, posebej, če je oseba s katero govorimo o tem nezaupljiva ali odprto dvomi v takšne procese. Ta reakcija je za vas škodljiva in lahko uniči nežni kalček novega, kar se razvija v vas po procesu.

REZANJE VEZI Z NADANGELOM MIHAELOM

Za rezanje vezi z nadangelom Mihaelom se običajno odločimo pri močnih travmatičnih težavah po preudarnem razmisleku in komaj takrat, ko smo res prepričani, da želimo brez obžalovanja stopiti iz določenega odnosa, situacije ali travme, ki jo je povzročila določena oseba, zveza, dejanje ali stanje, ter ko nam je jasno, da nam to stanje škoduje, nas zavira in blokira pri našem nadaljnjem duhovnem in osebnem razvoju. Za ta proces se priporoča odločiti tudi takrat, ko nam situacija ne dovoljuje normalno funkcionirat, ko smo zaradi nje prestrašeni, ko ogroža naše preživetje ali sproža močno čustveno bolečino in psihične težave, ter trpečo dušo. Mnogo lažje bomo šli skozi ta proces rezanja vezi s podporo in vodenjem terapevta, ki mu brezpogojno zaupamo.

V vsakem primeru je predhodno potrebno pred procesom odstranjevanja škodljivih spon (vezi), vaditi  21 dni vizualizacijo osmice in visokega C.

Se želite znebiti oklepov iz preteklosti?

Preden se lotimo katerega koli načina rezanja vezi, moramo biti pozorni, da poiščemo v sebi izključno en vzorec, blokado ali situacijo, da ne nastane zmešnjava. Ko določeno vez prerežemo, čustveno rano zacelimo z zelenim svetlobnim žarkom  nadangela Rafaela in z njegovim zdravilnim eliksirjem in močjo celjenja. Odstranjeno, prekinjeno spono nadomestimo z ljubečo energijo brezpogojne ljubezni in nežnim roza žarkom.

Na ta način bomo pripravljeni sprejemati in dajati le pozitivne energije in stkali nove ljubeče vezi, ter naredili prostor naši neomejeni zmožnosti osebnega napredovanja. Vaš korak bo lahkotnejši, duša spokojna in srce osvobojeno škodljive vezi, vi pa boste pripravljeni spustiti bolečo preteklost in vstopiti v trenutke sedanjosti, ki bodo stkali svetlejšo prihodnost, ter pridobili nazaj vašo notranjo moč in odločnost.

Pripravila T.C.