LEV: LETNI HOROSKOP 2023

Astrološko znamenje lev: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja
Astrološko znamenje lev: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Astrološko znamenje lev: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

Predviden čas branja: 10 minutes

Strast, ponos in neobremenjeno delovanje označujejo sredino poletja ter znamenje leva. Tako kot v vročih dneh pozabimo na vse obveznosti, tudi lev deluje neodvisno od drugih, pomemben je le sebi, nikoli naiven ali omahljiv. Pokončna drža s katero levi nastopajo je simbol stabilnosti ter povišanega ega, ki ga s ponosom negujejo. Brez pohvale in občutka, da so med boljšimi jim je težko delovati. Ker je poletje čas brezskrbnega druženja, je tudi lev težko sam, saj se zelo rad povezuje, najraje  s sebi enakimi.

Namig za lepše leto

Samozavestno se boste odločili odvreči vso odvečno prtljago, kar vas vodi k bolj urejenim mislim in povečani želji po tem, da naredite nekaj drugačnega. Delovali boste bolj mehko in prilagodljivo kot običajno, zato se bodo odnosi skozi leto obrnili v bolj prijetno smer. Občutek, da nekomu pripadate vas bo držal pokonci.

LJUBEZEN IN ODNOSI

Pozitivni levi, na področju čustev boste v letu, ki je pred vami ogromno ponujali, zato se izognite sramežljivosti in občutku nizke samopodobe. Ljubezen in medsebojni odnosi nasploh so področje, kjer boste v letu pred vami zadovoljni. Vezani levi, kakršno koli poglabljanje bo pomagalo urediti napetosti, kar vas vodi k bolj intenzivnemu osebnemu razvoju. Kljub vsem lepim energijam, ki čakajo da jih ujamete, se bo v ljubezenskih odnosih pojavilo v jeseni tudi močno trenje. Lahko pride do sporov, katerih izvor so starejši prepiri, ki lahko ovirajo mirno delovanje. Zato je zelo pomembno, da se popolnoma znebite svoje preteklosti, ter v smeri stabilnih odnosov prekinete stike z bivšimi.

Da bi lahko stvari popravili, morate odgnati svoj ego in v odnosu delovati bolj zrelo.

Gibanje Saturna in Lune lahko sproži močne razlike v mnenjih, zato je priporočljivo, da dvignjeno glavo v pravem trenutku malce spustite. Če vas spremljajo razni pomisleki o razmerju, nikar ne odreagirajte prehitro, saj bo občutek začasen. Med prostim obdobji skušajte nekaj časa preživiti v dvoje, saj se boste tako ponovno povezali. Če ste samski, vam zanašanje na srečo lahko koristi, saj boste zanimive osebe spoznavali naključno. Od vas bo odvisno, ali se boste ustavili in odnos nadaljevali, ali pa boste odbrzeli naprej, k novim priložnostim.

KARIERA IN FINANCE

Levi, leto je priložnost, da popeljete v uresničitev vse, kar ste si v preteklem letu zastavili. Močan Jupiter bo tisti, zaradi katerega boste imeli pri težjih opravilih srečo. Na začetku leta se bo potrebno potruditi, da spregledate na kateri točki bi lahko svojo karierno pot še izboljšali. Ne pozabite, da Saturn prinaša zamude, ki bi vas lahko razočarale. Zato se izogibate hitremu in brezglavemu delovanje, saj lahko marsikaj spregledate.  Potrpežljivost in vztrajnost vas bosta varovali, da boste začetne ovire znali premostiti, brez da zraven porabite vso energijo. Ugodno obdobje, v katerem boste nekateri napredovali, drugi pa našli novo službo se nakazuje od aprila do septembra.

Da pa ne bo čutiti stagnacije, vam bo Jupiter pomagal z inovativnimi idejami.

Prihaja tudi samospoznanje o tem, v kaj zares verjamete ali kaj si pravzaprav želite od svojega življenja. To je leto, v katerem bi morali uresničiti poslovno idejo, v katero resnično verjamete. V zadnjem delu leta bo pomembno, da se na področju kariere in financ izognete kopanju in raziskovanju po preteklosti. Raje sprejemajte prave ukrepe, ki vam bodo pomagali dvigniti se in ohraniti pozitivno stanje na bančnem računu. Premišljena naložba, seveda preverjena in sprejeta v novembru vam lahko dolgoročno  prinese dobiček. Vsekakor pa tekom leta, takrat ko boste v kakšni zagati skušajte nekoliko omejiti svoje stroške.

DRUŽINSKO OKOLJE

V leto stopate prepričani, da bi morali na področju družinskih odnosov nekaj razčistiti. Ker pa boste edini s to željo, se lahko razčiščevanja in soočenja zavlečejo v februar. Izognite se direktnemu napadu, raje povejte kar vas moti bolj umirjeno. Nikakor ne posegajte v zasebnost ostalih družinskih članov, raje poskrbite, da jih zaradi skupnih napetosti ne odvrnejo stvari, ki so pomembne in dopolnjujejo njihovo rast.

Prav tako se morate, še posebej v jesenskem obdobju izogibati preobremenjenosti in razmisliti o pogostejšem druženju. Odnosi z brati in sestrami bodo skozi leto večinoma stabilni, razen v decembru, ko se lahko zaradi drobnih malenkosti odnos zavihti v prepiranje brez jasnega razloga. Pomembno bo tudi, da prevzamete v družini vlogo osebe, na katero se lahko vsi v najšibkejših trenutkih obrnejo.

ZDRAVJE IN POČUTJE

Čeprav stopate v leto 2023 vitalni, vas lahko na začetku leta prisotnost Saturna spodbudi k hrepenenju po različnih vrstah odvisnosti. Če želite premagati to zoprno željo, se enostavno odločite, da ne boste uničevali svojega telesa po nepotrebnem. V pomladnem obdobju, ko nečesa ne boste želeli spregledati, se lahko pojavijo težave z očmi. Slabovidni levi, ne bodite leni pri nošenju očal, saj vam bodo dolgoročno pomagala. Na fizičnem področju boste skozi leto vzdržljivi in stabilni, lahko pa se vam pojavijo težave z duševnim zdravjem. Večkrat boste podlegli stresu, Saturn vas bo preizkušal glede moči, maščuje pa se vam lahko tudi nezdrava prehrana. Presenečeni boste, da vam bo skozi dan, če boste utrujeni godil kratek dremež, ki vas bo obnovil.

Astrološko znamenje lev: obširen letni horoskop 2023, ki zajema vsa področja

MINI HOROSKOP

JANUAR

Nova ljubezenska priložnost bo povezana s prijateljskim odnosom, kar naj vas ne odvrne od naslednjega koraka.  Čim prej storite nekaj več za zdravje in vitkejšo postavo ali pa poskusite utrditi svoje mišice, saj boste želeli izgledati čim bolj privlačni za nasprotni spol. Z napornimi nalogami na področju dela se ne boste ukvarjali.

FEBRUAR

Na poslovnem področju vam v začetku februarja ne bo jasno, kako bi zadeve uredili, čeprav boste s tem, ko si boste vse skupaj zastavili na polovični poti, ki vodi k zmagi. Nenehno odlašanje glede urejanja pomembnih zadev, vas lahko konec meseca drago stane. Pohitite, da ne boste v pomembni situaciji prepozni.

MAREC

Vzemite si dovolj časa za najtežje opravke, ki vas obremenjujejo, saj boste nemirni. Življenje bo še vedno polno presenečenj, posebno glede ustvarjalnosti, toda morali boste pokazati več samozavesti. Želeli si boste več prijetnih stikov in umirjenih pogovorov, kar boste konec marca tudi dočakali.

APRIL

Sonce v znamenju ovna bo dvignilo samozavest, zato boste v sredini aprila želeli vse rešiti sami, brez da bi koga prosili za pomoč, saj boste imeli občutek, da boste le tako ohranili popolno neodvisnost. Do svojih najbližjih ter do prijateljev boste v zadnjih dneh aprila bolj kritični, težko pa boste tudi sami prenašali kritike.

MAJ

Na področju kariere in denarja se boste v sredini maja ukvarjali z manjšimi zapleti, ki bodo od vas terjali veliko zbranosti in umirjenih korakov. Kljub vsemu, vas čaka konec meseca, ko vas bo navdihovalo Sonce v dvojčkih pozitiven razplet za vas pomembne situacije. Končno si boste lahko malce oddahnili.

JUNIJ

Ker boste polni energije, se boste preizkušali v težkih izzivih, še bolj pa vam bo prijala pohvala nekoga od znancev. Počakajte, da se pomembne stvari sestavijo v pravi smeri in ne prehitevajte dogajanja za vsako ceno. Konec junija vam obljublja boljše počutje in več spontanih priložnosti.

JULIJ

V začetek julija se boste podali malce jezni, oziroma razdraženi. Prisiljeni se boste spoprijeti z dejstvom, da z nekom ne delujeta več tako zelo skladno. Do konca meseca zaključite tisto poglavje, ki vas bremeni. Zmanjkuje vam izgovorov, kljub temu umik ne bo najboljša izbira, z njim si lahko nakopljete dodatne težave.

AVGUST

S Soncem v znamenju leva boste v začetku avgusta pripravljeni na spremembe, raziskovanje, iskanje in osebnostni razvoj. Nič vam ne bo težko in z veseljem boste sprejeli tudi zahtevne naloge. V zadnjih dneh meseca se lahko precej spremeni odnos s sodelavci in nadrejenimi.

SEPTEMBER

V začetku septembra boste zgradili dobre odnose, celo s sodelavcem, do katerega ste bili včasih negativno nastrojeni. Delo vas bo konec meseca neusmiljeno potegnilo vase, čeprav boste hoteli početi lepše stvari. Sprejmite dodatno znanje, da bi bili kos zahtevni nalogi, ki vas čaka za vogalom.

OKTOBER

Vsakodnevne novice vas v oktobrskih dneh ne bodo zanimale, raje se boste ustavili pri preizkušenih osebah, saj boste točno vedeli, kaj lahko pričakujete. Delo bo dobilo v zadnjih dneh meseca pozitiven predznak, saj se boste ustrašili za prihodnost in povezavo s financami. Vse skupaj boste želeli okrepiti.

NOVEMBER

Venera prinaša v začetku novembra nekaj zmede in nejasnosti v vaše življenje, poleg tega bo na preizkušnji tudi potrpežljivost. Na vsakem koraku vas bodo želeli proti koncu meseca zavajati, zato ohranite bistre misli in obdržite pomembne skrivnosti zase. Nečimrne poglede enostavno ignorirajte.

DECEMBER

Poslovna komunikacija bo najbolj učinkovita v prvih dneh meseca, ko vam bo pomembno, da čim več zaslužite. Venera na ljubezenskem področju prinaša veliko zapeljivih pogledov, povezanih predvsem z osebami iz preteklosti, vendar se na vse to ne boste več ozirali, saj ste zadeve v večini razčistili. Hrepeneli boste po novih obrazih.

Levi, kaj je tisto, kar bo v letu 2023 potrebno spremeniti?

Letni horoskop za 2023 napoveduje, da bo potrebno znebiti se preteklosti.

Levi, kateri mesec v letu vam bo najbolj naklonjen in kateri najmanj?

Levi, v letu 2023 vam bo najbolj naklonjen maj, najmanj pa oktober.

Pripravljeno za Sensa.si

Preberite tudi SIMBOLIKA TAROTA V LETU 2023 in DJOTIŠ NAPOVED TER ANALIZA LETA 2023