KATERA ČAKRA JE ZA VAŠE ASTROLOŠKO ZNAMENJE NAJPOMEMBNEJŠA?

Kaj pravzaprav so čakre, kako vplivajo na fizično in čustveno delovanje?
Kaj pravzaprav so čakre, kako vplivajo na fizično in čustveno delovanje?

Kaj pravzaprav so čakre, kako vplivajo na fizično in čustveno delovanje?

Predviden čas branja: 7 minutes

Vpliv energijskih centrov, čaker na vaš um in telo je zelo pomemben. Še bolj pa je pomembno, kako jih ohraniti pretočne, da bi spodbudili fizično, duševno in čustveno dobro počutje. Beseda »čakra« pomeni »disk« ali »kolo« in se nanaša na energijske centre v telesu. Vsako od teh koles ali diskov vrtljive energije ustreza določenim živčnim snopom in glavnim organom. Za najboljše delovanje morajo čakre ostati odprte ali uravnotežene. Če so blokirane, lahko doživite fizične ali čustvene simptome, povezane z določeno čakro. Poznamo sedem glavnih čaker, ki potekajo vzdolž vaše hrbtenice. Začnejo se pri korenu ali dnu vaše hrbtenice in segajo do temena glave.

Če je čakra blokirana ali neuravnotežena lahko pride do izčrpavanja pretoka energije ali prevelike energijske aktivnosti v čakri, ki se manifestira na različne načine.

Ko ima čakra nizko energijo, se pojavijo težave pri izražanju posebnih lastnosti, povezanih s to čakro. Ko je čakra preveč aktivna, so določene lastnosti prevladujoča sila v življenju, kar ima lahko tako fizične kot čustvene učinke. Neravnovesje v čakrah povzroči čustveno neravnovesje, kar prebuja jezo, žalost, strah ali neodločnost. Osebne navade, kot so slaba telesna drža, uživanje nezdrave hrane ali samouničujoče vedenje lahko povzročijo neravnovesje čakre. Dolgotrajno neravnovesje pa lahko povzroči fizične bolezni, težave z mišično-skeletnim sistemom in težave z duševnim zdravjem, kot sta depresija ali anksioznost.

S katerim astro znamenjem je povezana določena čakra?

Korenska čakra

Najbolj pomembna za: BIKA in KOZOROGA

Korenska čakra ali Muladhara se nahaja na dnu hrbtenice. Zagotavlja vam osnovo ali temelj za življenje in vam pomaga, da se počutite prizemljeni in sposobni soočiti se z izzivi. Korenska čakra je odgovorna za občutek stabilnosti.

Pomislite na svojo korensko čakro kot temelj, ki ko je v ravnovesju trdno, stabilizira in podpira. Odgovorna je za vaš občutek varnosti in preživetja. Povezana je tudi z osnovnimi potrebami, kot so hrana, voda, zavetje in varnost, pa tudi z bolj čustvenimi potrebami, kot sta opustitev strahu in občutek sprejetosti. Zaradi blokad se lahko pojavijo različne bolezni, vključno s strahovi ali nočnimi morami. Fizično je prva čakra povezana s težavami v debelem črevesu, z mehurjem, z izločanjem ali s težavami v spodnjem delu hrbta, nog ali stopal.

Sakralna čakra

Najbolj pomembna za: ŠKORPIJONA

Sakralna čakra ali Svadhistana se nahaja tik pod popkom. Ta čakra je odgovorna za spolno in ustvarjalno energijo. Povezana je tudi s tem, kako se odzivate na svoja čustva in čustva drugih.

Sakralna čakra hrani čustva, strasti in užitke, skratka dotika se stvari, ki nas čustveno nasitijo in nam dajejo veselje. To je ustvarjalno in spolno energijsko središče telesa. Ko je sakralna čakra v ravnovesju ste prijazni, strastni in izpolnjeni, hkrati pa vzbujate občutke dobrega počutja, obilja, užitka in veselja. Če spoštujete svoje telo in se kreativno izražate, ohranjate energijska kolesa v tekočem gibanju. Ko je blokirana čutite čustveno nestabilnost. Doživite lahko strah pred spremembami, depresijo ali vedenjem, podobnim odvisnosti. Doživite lahko tudi veliko čustvenih nihanj od velikih vzponov do padcev.

S katerim astro znamenjem je povezana določena čakra?

Čakra solarnega pleksusa

Najbolj pomembna za: RAKA in RIBI

Čakra solarnega pleksusa ali Manipura se nahaja v predelu želodca. Odgovorna je za samozavest in samospoštovanje ter vam pomaga, da čutite nadzor nad svojim življenjem.

Čakra simbolizira bleščeč dragulj, predstavlja vaš vir individualne moči, ki vlada nad samospoštovanjem. To je čakra delovanja in ravnotežja, ki se osredotoča na individualno moč volje, osebno moč in predanost. Če je blokirana lahko trpite za nizko samopodobo, imate težave pri sprejemanju odločitev in težave z jezo ali nadzorom. Ne gre le za slabo počutje glede sebe, ampak vas lahko vodi tudi do tega, da navzven izrazite apatijo, ter da vas je mogoče zlahka izkoristiti. Ko je neuravnovešena se pojavijo bolečine v trebuhu. V negativnem smislu vključuje divji ego, ki ga je težko nadzirati.

Srčna čakra

Najbolj pomembna za: OVNA in VODNARJA

Srčna čakra ali Anahata se nahaja blizu srca, v središču prsnega koša. Ni presenetljivo, da je srčna čakra povezana s sposobnostjo, da ljubimo in izkazujemo sočutje.

Kot osrednja čakra predstavlja točko, kje se srečata fizično in duhovno. Vpliva na prebujanje duhovne zavesti, odpuščanje in služenje. Ko je uravnotežena, ljubezen in sočutje prosto tečeta, dobre vibracije so praktično nalezljive. Ko je blokirana se predajate žalosti, jezi, ljubosumju, strahu pred izdajo in sovraštvu do sebe in drugih. Če ste čustveno zaprti, težko premagate pretekle bolečine in odpustite, kar vpliva na medsebojne odnose.

S katerim astro znamenjem je povezana določena čakra?

Grlena čakra

Najbolj pomembna za: DEVICO in STRELCA

Grlena čakra ali Vishuddha se nahaja v vašem grlu. Ta čakra je povezana s sposobnostjo verbalne komunikacije.

Če nimate težave povedati, kako se počutite v resnici, je vaša čakra verjetno uravnotežena. Namenjena je odkrivanju notranje resnice, oziroma zagotavljanju, da znate sporočiti na glas kar se dogaja v notranjosti. Ko je pod nadzorom, lahko prisluhnete, govorite in se jasno izražate. V primeru premalo aktivne grlene čakre se težje izražate, kar vas vodi v osamo. Če se ne izrazite, lahko dolgoročno prikrijete in poteptate svoje prave občutke. Ko je blokirana prihajajo težave z govorjenjem resnice, težko ohranjate pozornost in ostajate osredotočeni, kar lahko dodatno ovira komunikacijo. Fizično se lahko ta blokada kaže kot vneto grlo, težave s ščitnico ter togost vratu in ramen.

Čakra tretjega očesa

Najbolj pomembna za: DVOJČKA

Čakra tretjega očesa ali Ajna se nahaja med vašimi očmi. Tej čakri se lahko zahvalite za močan občutek, ker je tretje oko odgovorno za intuicijo. Povezana je tudi z domišljijo.

To je čakra, ki upravlja vašo intuicijo. Tretje oko naj bi bilo odgovorno tudi za vse povezave med vami in zunanjim svetom, ki služi kot most med obema. Omogoča vam, da presežete vse iluzije in dramo, z namenom da vidite jasno sliko. Ko je blokirana lahko imate težave z intuicijo, z zaupanjem svojemu notranjemu glasu, spominjanjem pomembnih dejstev ali učenjem novih veščin. V negativnem smislu lahko povzroči občutek preobremenjenosti in izčrpanosti ter vas odklopi od moči lastne intuicije. Zaradi tega ste lahko prestrašeni in nezaupljivi do procesa življenja in prihodnosti.

S katerim astro znamenjem je povezana določena čakra?

Kronska čakra

Najbolj pomembna za: LEVA in TEHTNICO

Kronska čakra ali Sahasrara se nahaja na vrhu glave. Predstavlja duhovno povezanost s seboj, drugimi in vesoljem. Prav tako igra vlogo pri smiselnosti življenja.

Čakra je središče razsvetljenja in duhovne povezave z višjim jazom, drugimi ter z  božanskim. Ko je usklajena, naj bi bila spoznanja, ki se zgodijo v vas, vzdolž linije čiste zavesti zavedanja. Ko je blokirana se lahko počutite apatično in brezvoljno. Prisoten je tudi občutek nepovezanosti, kar povzroča pomanjkanje smeri in namena v življenju. Preveč aktivna kronska čakra se pogosto kaže kot želja po materialnih dobrinah, pohlepu, površnosti in aroganci.

Pripravljeno za Čvek v križankah