KAJ POTREBUJEJO LJUDJE, KI VAM VSAKODNEVNO PIJEJO ENERGIJO IN KRI?

ZRELOST IN DUŠEVNO STANJE: Kaj potrebujejo ljudje, ki vam vsakodnevno pijejo energijo in kri?
Kaj potrebujejo ljudje, ki vam vsakodnevno pijejo energijo in kri?

ZRELOST IN DUŠEVNO STANJE: Kaj potrebujejo ljudje, ki vam vsakodnevno pijejo energijo in kri?

Predviden čas branja: 3 minute

So ljudje, ki vsakodnevno na vsakem koraku pijejo energijo drugih. To so posamezniki, ki se ne zavedajo, kako s svojim obnašanjem vplivajo na to, da nekoga spravijo v slabo voljo. Običajno niso dovolj odrasli, da bi razumeli, da bi se soočali, da bi pravilno odreagirali.

Občutek nadzora

Za psihično zdravje je pomembno, da verjamemo, da lahko vsaj  malo vplivamo na to, kar se dogaja z nami.  Četudi je naše dojemanje našega nadzora povsem zmotno, bomo vendarle bolj produktivni, kot pa če smo prepričani, da ne moremo ničesar spremeniti. Če upoštevamo odzive okolice, postanejo naše izbire čedalje boljše in sebe doživljamo kot nekoga, ki ima čedalje več nadzora nad svojo usodo. To je glavna prednost odraščanja. Čustveni vampirji nikoli ne odrastejo. Vse svoje življenje se vidijo kot žrtve usode in nepredvidljivosti drugih. Stvari se zgodijo in oni se zgolj odzivajo. Zaradi tega se iz svojih napak ne morejo ničesar naučiti in jih venomer ponavljajo.

ZRELOST IN DUŠEVNO STANJE: Kaj potrebujejo ljudje, ki vam vsakodnevno pijejo energijo in kri?

Občutek povezanosti

Ljudje smo družabna bitja. Svojo človečnost lahko v polnosti doživimo samo tako, da se povežemo s čim, kar je večje, kot smo mi sami. Prav ta povezanost in zavezanost drugim ljudem daje našemu življenju smisel. Biti odrasel pomeni, da se naučiš živeti po družbenih pravilih, ki sčasoma postanejo tako pomemben del tvoje realnosti, da jim slediš, ne da bi o njih posebej razmišljal.

Sledenje izzivom

Odrasti pomeni početi tudi tiste stvari, ki so težke. Brez izzivov se naše življenje skrči na varno rutino , ki pa nas ne izpolnjuje. Izzivi pridejo v vseh oblikah in velikostih. Največ pridobimo od tistih, ki nas prisilijo, da se soočimo s svojimi strahovi, jih premagamo in tako razširimo področje naše eksistence. Vampirji so v tem včasih celo boljši, kot mi sami. Poleg tega, da so lahko velika nadloga, so lahko tudi veliki umetniki, junaki in voditelji.

Zaradi svoje nezrelosti lahko počnejo stvari, ki jih mi ne moremo. Na skrajni meji ustvarjalnosti in velikih dejanj se vrtinčijo tudi temne sile.

ZRELOST IN DUŠEVNO STANJE: Kaj potrebujejo ljudje, ki vam vsakodnevno pijejo energijo in kri?

Svet brez vampirjev bi bil sicer manj stresen, zato pa na smrt dolgočasen. Da bi se učinkovito spoprijeli z vampirji, se moramo naučiti razmišljati povsem drugače in biti pripravljeni storiti tudi  kaj povsem neobičajnega. To je lahko včasih precej strašljivo, vendar je prav soočanje s strahovi eden od tistih izzivov, ki nam pomaga odrasti.

Čustveni vampirji se morda zdijo čisto običajni ljudje. Včasih se nam zdijo celo boljši kot drugi, vendar naj vas ne preslepijo. Vampirji so, to je najpomembnejše, drugačni. Če ne želite končati povsem izpiti, se morete teh razlik vedno zavedati. Soočanje z vampirji zahteva veliko truda. Morda je vredno, morda ne. Samo vi sami se lahko odločite o tem. Včasih je bolje, da pobegnete čim dlje stran ali da se že na samem začetku sploh ne zapletate.