KAJ IZBERETE MOČ LJUBEZNI, ALI LJUBEZEN DO MOČI?

Bomo izbrali moč ljubezni, ali ljubezen do moči?
Bomo izbrali moč ljubezni, ali ljubezen do moči?

Boste izbrali moč ljubezni, ali ljubezen do moči?

Predviden čas branja 4 minute

Če si izberemo prvo naredimo tako, za začnemo početi stvari, ki koristijo drugim, ne da bi kaj pričakovali v zameno. Veliko težav s katerimi se spopada svet, izhaja iz ljubezni do moči. Če pa hočemo spremeniti svet, je treba začeti gojiti moč ljubezni. Notranja moč je neskončna in nikoli ne usahne, zunanja moč pa je omejena. Zunanja moč ima vedno mejo, pa naj bo povezana z denarjem, lastnino ali nadzorom drugih. Notranja moč, moč ljubezni, pa je neskončna. Vsi nosimo v sebi ljubezen, je naša največja dediščina, naše najgloblje hrepenenje in naša največja moč. Ljubezen je neprecenljiva.

Čarobnost ljubezni je v tem, da je že v nas. Ni nam treba čakati na zunanji vzgib, da jo izrazimo.

Je naša in v vsakem trenutku jo lahko delimo. Navzoča je že v toplem, iskrenem nasmehu, lahko je roka na ramenu ali sočuten stisk, najdemo jo v očeh svojih ljubljenih, lahko je ljubeč poljub ali objem. Ljubezen se lahko skriva v misli, ko prikliče nasmeh na obraz in toploto v srcu, lahko je zajtrk v posteljo ali skodelica čaja po koncu dolgega delovnika, lahko jo najdemo v komplimentu ali preprosti zahvali, lahko jo izrazimo s hvaležnostjo.

Ljubezen ima neizčrpno moč.

Bomo izbrali moč ljubezni, ali ljubezen do moči?

Zdi se, kot bi prižgali luč v temni sobi. Ljubezen razsvetli vse in pri tem ni izbirčna, nikogar ne postavlja v prednost. Ljubezen ne pozna ovir, ne zmeni se za barvo, prepričanje ali religijo. V očeh ljubezni smo vsi enaki. V trenutku ko se odločimo za ljubezen, začnemo stopati boljšemu svetu naproti, saj naš svet prihaja iz nas. Ljubezen kaže, kdo smo. Osvobaja nas in pri tem osvobaja svet. Ljubezen nas povzdigne in drugim daje krila, da se dvignejo in postanejo vse, kar so si kdaj želeli.  Ljubezen lahko izražamo na vsakem koraku.

Spodbuja nas, naj bomo pozorni na priložnosti, ko se lahko odpremo ljubezni. In naj jim damo prednost pred manj potrebnimi stvarmi v življenju. Namesto, da se stalno ukvarjamo zgolj in samo s seboj, se lahko posvetimo drugim, ali osebi, ki je stalno nezadovoljna s svojim videzom. In tako iztegnemo roko, povemo kaj lepega ali kaj, zaradi česar je življenje lepše, bolj vredno truda.

Bomo izbrali moč ljubezni, ali ljubezen do moči?
Foto Freepik

BISTVO JE V SRCU, NE V GLAVI

Vsaka situacija, ne glede na njeno pojavno obliko, nam ponuja priložnost za ljubezen. Ko nas življenje postavi pred izziv, ne gre vedno za to, da bi morali narediti nekaj drugega, najti izhod ali ustvariti nekaj večjega ali veličastnejšega. Gre za to, da sprejmemo trenutno situacijo in se vprašamo; Kako lahko v tem trenutku bolj ljubimo? Kako sem lahko bolj prijazen, nežen in sočuten? Če ste sposobni gojiti ljubezen, vam je v življenju uspelo. Plemenit življenjski stil bi bil, če bi si zadali da bomo odpravili vse notranje ovire za ljubezen, vse izgovore, ki si jih izmišljujemo, da ne bi vsak trenutek izkazovali ljubezni.

Ljubezen je najpomembnejša, kar lahko naredimo.

Nenadoma odkrijete, da obstaja skupna koda za učenje v skladu s potrebami in interesi. To je globoka modrost, ki velja za cel svet. To je univerzalna resnica,  je teorija za spodbujanje sprememb, to je osnovno stanje vodenja. Bistvo teorije za spodbujanje sprememb je, da svet spremenimo tako, da spremenimo sebe. Ko se spremenimo, postanemo tista višja načela, ki izvirajo iz moči ljubezni.

Preberite tudi ME ZARES ŽELI ZAPUSTITI ALI JE TO LE PREHODNO OBDOBJE? in MOŠKA NEZRELOST V ODNOSIH