HOROSKOP: KAKO DOJEMATE PRAZNIKE?

KAJ ZA VAŠE ASTROLOŠKO ZNAMENJE POMENIJO PRAZNIKI?
KAJ ZA VAŠE ASTROLOŠKO ZNAMENJE POMENIJO PRAZNIKI?

KAJ ZA VAŠE ASTROLOŠKO ZNAMENJE POMENIJO PRAZNIKI?

Predviden čas branja: 8 minut

Prazniki so pred vrati, najprej prihaja Miklavž, nato prihaja Božič, ki mu sledi še Silvestrovo, zaključek starega leta ter prehod v novo leto. Nekateri v času praznikov  radi nakupujejo in prejemajo darila, nekateri radi preživljajo čas z družino in prijatelji, drugi uživajo v gledajo filmov in pečenju pekovskih izdelkov. Ne glede na to, kaj vas navdušuje v tem prazničnem obdobju, je večja verjetnost, da boste bolj zadovoljni če boste navdušeni nad nečim kar prihaja, kar pričakujete. Božična drevesca so pokrita z utripajočimi lučkami, skoraj vse diši po piškotih. Le kako ne bi občutili prazničnega veselja. Nekaj pa ima pri tem, kaj najraje počnete morda tudi vpliv vašega astrološkega znamenja.

OVEN

Oven prekipeva od energije, zato je odlična ideja, da priredi večer iger za svoje prijatelje in družino. Vse tekmovalne dejavnosti ovna spravijo v dobro voljo. Prazniki zanj ne pomenijo nič globokega, bolj čas, ki je lahko zabaven in čas, ko se lahko končno malce odtrgajo od dela. Oven je intenziven ljubitelj športa in običajno naredi vse, da ohrani svoje telo v gibanju, zato so prazniki odličen čas za smuko in ostale zimska športe.

 • Obožujete: zabave, saj vas nič te ne naredi bolj zadovoljnega kot odličen čas z najbližjimi prijatelji.
 • Ne marate: dni, ko je vse zaprto, ko se nikjer nič ne dogaja in nikjer nikogar ni

BIK

Bik, ki mu vlada Venera, ima rad udobne in prijetne praznike, brez posebnih presenečenj. Najraje gosti prijatelje in družino ter postreže tople napitke, kot so kuhano vino, vroč kakav in okusen čaj. Biku, ki ima rad tradicijo in vse kar je z njo povezano je všeč praznična, sladka in pomirjujoča energija. Običajno prevzamejo pobudo za pripravo prazničnega peciva ali drugih okusnih prigrizkov, saj so odlični mojstri kuhinje. V prazničnem času veliko razmišljajo o tem kako bodo okrasili svoj dom.

 • Obožujete: največ vam pomeni, da vas v prazničnem obdobju obkroža družina, ob kateri se počutite da nekam pripadate
 • Ne marate: vračanje v preteklo obdobje ter sklepanje novoletnih zaobljub

DVOJČKA

Dvojčki, ki ste komunikativni in duhoviti imate radi v prazničnih dneh čas zase, čas, ko se zleknete na kavč in si ogledate vse filme, katerih v zadnjih mesecih niste imeli časa pogledati. Z veseljem si privoščite prigrizke, takrat pozabite na to kaj je zdravo in kaj ne, sposobni ste pojesti trojne količine hrane. Z veseljem si nadenete Božičkova oblačila in zabavate druge, še posebej najmlajše. Vaše božično drevo je vedno posebno.

 • Obožujete: fotografije in posnetke prazničnih utrinkov ter hrane, ki jih seveda delite na svojih omrežjih in čakate na čim več všečkov.
 • Ne marate: globokih praznično obarvanih nostalgičnih pogovorov
KAJ ZA VAŠE ASTROLOŠKO ZNAMENJE POMENIJO PRAZNIKI?

RAK

Raki praznujete z veseljem ter z dušo, saj je družina tista ki vam največ pomeni in v prazničnih dneh je odlična priložnost, da se povežete. Z veseljem si vzamete prosto, da bi čim več lepih trenutkov preživeli z bližnjimi, dom okrasite z noto kreativnosti in vedno poskrbite, da ste odličen gostitelj.  Praznik s tradicionalnim pridihom z bližnjimi je eden izmed vaših najlepših obdobij v letu. Božično drevo je tisto, ki ga z veseljem pokažete vsem.

 • Obožujete: najboljše se počutite, ko skupaj obujate spomine in se potapljate v globine nostalgije.
 • Ne marate: množičnih zabav in glasnih, preveč samovšečnih ljudi

LEV

V prazničnem obdobju znate levi stopiti na oder. Pomembno vam je, da ste vidni in izražate svoje talente, ter z njimi očarate druge. Rezne predstave, ki jih znate odigrati pred prijatelji in družino vam omogočajo, da izrazite tudi svojo strast in humor. Radi se zabavate, zato boste naredili marsikaj, da bo vzdušje med prazniki razigrano in prijetno. Radi pripravijo kraljevsko božično in silvestrsko večerjo, takšno, ki si jo bodo gostje še dolgo zapomnili.

 • Obožujete: darila, ki vas razveselijo. Več jih je, bolj ste navdušeni.
 • Ne marate: prazničnih pesmi, še posebej tistih, ki jih ne poznate

DEVICA

Devica obožuje praznični pridih. Že pred tem obdobjem ima pripravljen načrt, kako okrasti dom čim bolj prefinjeno, kako obdariti vse bližnje, da bodo čim boj navdušeni.  Z ustvarjalnim zavijanjem daril prekašajo vse ostale. Hišo okrasijo kot pravi umetniki, elegantno. Morda niso za zabave, ki bi trajale v nedogled, raje imajo kratka, a prijetna praznovanja v ožjem družinskem krogu, kjer se jim ni potrebno preveč izpostaviti.

 • Obožujete: vroč kakav in vročo čokolado, ob teh napitkih se počutijo kot otrok, še posebej, ko jo pijejo s svojimi prijatelji.
 • Ne marate: prijateljem radi dajete darila in s tem pokažete, kako zelo jih cenite. Toda iskanje popolnega darila vas vedno preobremeni.
KAJ ZA VAŠE ASTROLOŠKO ZNAMENJE POMENIJO PRAZNIKI?

TEHTNICA

Tehtnice v prazničnih trenutkih rade pokažete, da vam ni vseeno, želite si vsaj malce okusiti praznični duh. Znate elegantno okrasiti božično drevo in poskrbeti za umirjeno dekoracijo stanovanja. Vi ste tisti, ki organizirate posebne igre in vse podobne dejavnosti, ki lahko prispevajo k zabavi. Všeč vam je, če ste v manjši družbi ter če vas postrežejo z odlično hrano, seveda povezano s tematiko praznikov. Piškotov nima tehtnica nikoli dovolj.

 • Obožujete: dišeče sveče. Nič ni bolj privlačno kot soj sveče za tehtnico, ki ljubi lepoto.
 • Ne marate: vsa praznična oblačila, še posebej božične puloverje in kape

ŠKORPIJON

Škorpijon se nagiba k temnim in skrivnostnim stvarem, zato najraje praznujejo drugače kot večina. Ali so sami, obdani z razno literaturo, ki jih vodi v izvajanje nalog in ritualov, ali se povežejo s prijatelji, s katerimi si delijo mistične izkušnje. Škorpijoni obožujejo mrzle, zimske noči in božič je ravno prava priložnost, da se prepustijo hladni in hkrati topli energiji. V prazničnem času radi pripravljajo presenečenja.

 • Obožujete: Najdaljša noč v letu je popoln, prijeten čas za resno raziskovanje duše.
 • Ne marate: sladkarij in velike količine piškotov ki so na vsakem koraku

STRELEC

Strelec uživa če lahko med prazniki pogosti in postreže družino ali prijatelje. Vedno najde kakšen zanimiv recept, ki je povezan s praznično tematiko in se običajno dotika tujih kultur. V prostih dneh radi v živo ali preko spleta širijo svoja obzorja in spoznavajo različne kulture. To so ljudje, ki se bodo od srca nasmejali, če si boste s kosom božične torte podrgnili obraz. Še raje se bodo z mlajšimi igrali z okrasnimi zvončki in kroglicami, ki visijo na božičnem drevescu.

 • Obožujete: avanture in  nepredvidljive dogodivščine
 • Ne marate: tradicijo, ki bi se ji najraje izognili
KAJ ZA VAŠE ASTROLOŠKO ZNAMENJE POMENIJO PRAZNIKI?

KOZOROG

Kozorogi v prazničnih dneh z veseljem povabite svoje prijatelje in družino na pravo pojedino, seveda z več hodi, posebno in elegantno dekorirano. Hišice iz medenjakov, ki bodo vaša poslastica bodo navdušile vse, saj ste tisti, ki se pri peki resnično potrudi in si ne dovoli površnosti. Ker ste zelo predani službi oziroma delu in ste precej zaposleni, si boste med prazniki prizadevali, da se boste zabavali z družino in prijatelji.

 • Obožujete: praznične pižame, ki so tople, udobne in praktične.
 • Ne marate: raznih novih likerjev in ostalih stvari, ki vam jih ponujajo in jih ne poznate

VODNAR

Vodnarji ste popolni za organizacijo zabav v prazničnem času, za pisanje prazničnih voščilnic, tudi za tiste, ki so pogosto pozabljeni, kot so starejši. Planet Saturn vas vodi k temu, da ste nagnjeni k skrbi za pomoč širšemu dobremu. Božič in Silvestrovo si želite praznovati na edinstven način. Namesto standardnega kolača se raje odločite za kakšno drugo sladico po lastni izbiri. Vse je odvisno od vašega razpoloženja, po eni strani obožujete praznike, po drugi strani vas vznemirjajo.

 • Obožujete: srečanje s tistimi, ki jih že dolgo niste videli
 • Ne marate: preveč osladnih voščil

RIBI

Ribice, med prazniki bi se morale zaščititi, da se energija ne dotakne preveč vaše prirojene občutljivosti. Ker obožujete glasbo in dobre filme si privoščite prijetne trenutke, še posebej tisti ki ste sami. Zvok in razmišljanje vas lahko popeljeta v boljše razpoloženje. Brez dobre hrane se med prazniki počutite nepopolne, zato boste z veseljem poskrbeli za pestro izbiro dobrot. Znate poiskati tudi duhovno povezavo v prazničnem času.

 • Obožujete: povezanost družine in energijo ob božičnem ter silvestrovem večeru
 • Ne marate: raznih velikih srečanj, kjer določenih ljudi sploh ne poznate

Pripravljeno za Čvek v križankah