Dnevni horoskop za ponedeljek 6. decembra 2021

Horoskop.si
Dnevni horoskop za ponedeljek 6. decembra 2021

Dnevni horoskop za danes, ponedeljek 6. decembra 2021

Predviden čas branja: 3 minutes

Dnevni horoskop za ponedeljek 6. decembra 2021. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop, sveti Miklavž. Kdo je bil priden in kdo ne? Postavljeni boste pred večje odločitve, kjer bo potrebno pravilno odreagirati ter se osredotočiti na bistvo.

Horoskop nasvet za današnji dan: Postavljeni boste pred večje odločitve, kjer bo potrebno pravilno odreagirati ter se osredotočiti na bistvo.

horoskop
Sv. Miklavž

Luna je v znamenju Kozoroga

Kozorog je deseto znamenje zodiaka, po temperamentu melanholično znamenje, vlada obdobju starosti in označuje začetek zime. Je hladno, strogo, konzervativno, moralistično, praktično in dogmatično znamenje. Zodiakalna funkcija kozoroga je izjemna koncentracija, čvrsta struktura, voluntarizem in močna ambicija. Predstavlja naravni cikel semena, zamrznjenega v zemlji. Življenjska energija je skrčena v središču teme, pred veličastnim izbruhom. Nagibajo se k neugnanemu, napetemu delu, pri tem pa so zelo vztrajni. Navidezna smrt narave ustreza duhovni polnosti v času največje človeške domiselnosti, kajti v tem času na polju ni dela. Kozorog ima čudovit energetski potencial, kljub temu da je na prvi pogled zelo hladen in trd.

V medsebojnih odnosih je v dneh z luno v kozorogu začutiti precej hladu, odmaknjenost in pomanjkanje sočutja.

Poudarek je na poslovnem področju, pogovori se vrtijo okrog politike in gospodarstva. V teh dneh bodo vaše življenjske zahteve bolj skromne, pojavili pa se bosta tudi varčnost in kritičnost. Z ljudmi boste težje poiskali stik, primanjkovalo vam bo tudi nežnosti.

Moj vrt je moja najlepša mojstrovina.

Claude Monet

Rojeni v znamenju Strelca in dogodki na današnji dan:

  • Fran Jaklič, slovenski pisatelj
  • Tone Ferenc, slovenski zgodovinar
  • Josip Globevnik, slovenski matematik
  • Jošihide Suga, japonski politik
  • Keke Rosberg, finski voznik formule 1

Na današnji dan v Celju ustanovijo Slovensko ljudsko gledališče. Izstreljen Apollo 17. Zavezniki začasno prepovedo izhajanje tržaškega Primorskega dnevnika. Francija in Nemčija podpišeta sporazum o nedotakljivosti meja. Združeno kraljestvo in Irska podpišeta mirovno pogodbo. Kitajci dobijo volilno pravico. Marija Terezija uvede splošno šolsko obveznost. V Sloveniji je bil na ljubljanski višji realki opravljen prvi poskus s telefonom. Rodil se je Dave Brubeck, ameriški jazzovski glasbenik in Agnes Moorehead, ameriška igralka. Umrl je Emil Adamič, slovenski skladatelj, dirigent, publicist, kritik in Claude Monet, francoski slikar.

Če bi vsak delil, kar ima, bi vsi imeli dovolj!

Kakšno počutje lahko pričakujete danes?

Dnevni horoskop napoveduje, da lahko pričakujete sumničavo in hladno vzdušje, kar se bo najbolj preletalo v medsebojnih odnosih.

Katera znamenja zodiaka boste danes premalo sproščena, da bi se prepustila?

V današnjem dnevu boste premalo sproščeni, da bi se sprostili rojeni v zemeljskih znamenjih.

Preberite tudi: TEDENSKI HOROSKOP

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Kljub luni v kozorogu pričakujte številna nasprotja, ki vam bodo kvarila dobro voljo. Čeprav se boste hoteli obdati predvsem z razumom, umirjenosti ne boste zmožni poiskati.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Nekdo vas nenehno priganja in najbolj vas jezi to, da ima morda v določeni situaciji celo prav. Preverjajte vse ključne informacije in razmišljajte, kako bi jih učinkovito predstavili.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Pozabite na ponos, raje se v kočljivi situaciji skušajte prilagoditi. Nekaj vas vodi v tehten razmislek, posebno če ste povezani z nekom, ki vam jasno govori o svojih namenih.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Čeprav vas spremlja občutek, da sami veste in znate vse, se boste morali sprijazniti s spremembo, ki vas bo ujela. Samskim se v klepetalnicah obetajo nova poznanstva, ki vas bodo razvedrila.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Več boste imeli od pogovorov, ki bodo zahtevali dolgotrajen trud, kar bo preizkušnja za vztrajnost, ki se lahko kmalu povrne. Seveda pa z vplivom lune v kozorogu ne bo težko vztrajati.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Z denarjem boste znali zelo preudarno ravnati, ostane pa še druga ovira, to je področje čustev, ki se vam nikakor ne sestavi v pravo obliko. Bodite bolj potrpežljivi v odnosih z drugimi.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Čeprav ste že nekaj časa prepričani, da se lahko odločate sami, se bo tokrat vse skupaj izkazalo nekoliko drugače. V ljubezni se morate potruditi ne glede na muhavost in zahteve.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Ključ do zadovoljstva bo zaradi vpliva lune v kozorogu danes v tem, da boste znali vztrajati do konca in dokončati kar je potrebno. S svojo odločnostjo boste premagali tiste, ki vas vznemirjajo.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Iskali boste notranji mir. Bolj, ko se boste zapirali vase, več pozornosti in radovednosti boste deležni s strani prijateljev. Čeprav ste impulzivni, zdaj ni trenutek, da bi lahko tako zelo spretno prehitevali dogodke.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Negativne misli se bodo postavile po robu vašemu ravnovesju. Vsaj glede prijateljskih odnosov ostanite povsem zbrani, čeprav bi radi izvedeli vse naenkrat. Po vprašanju počakajte na odgovor.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Nikar se preveč ne trudite, da bi razumeli, predajte se trenutnemu dogajanju. Če se boste obrnili stran od razuma in se boste posvetili čustveni plati, vas čaka čustvena skladnost.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Lepo je da ste dobri po srcu, vendar pa ste kdaj pa kdaj tudi preveč ustrežljivi. To bi lahko nekdo izkoristil, če ne boste dovolj pozorni. Raje se usmerite vase in pomislite, kaj je tisto, kar pa vi potrebujete.

Vas zanima: LUNIN TEDENSKI VPLIV