Dnevni horoskop za petek 5. julija 2024

Horoskop
Dnevni horoskop za petek 5. julija 2024

Dnevni horoskop za danes, petek 5. julija 2024

Predviden čas branja: 5 minut

Dnevni horoskop za petek 5. julija 2024. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop. Val sreče boste zaznali na ljubezenskem področju, saj bo vse skupaj končno usklajeno. Na področju kariere in denarja ne boste ravno najbolj sproščeni, zato bo težko predvidevati, kako se bo vse skupaj zaključilo.

Horoskop nasvet za današnji dan: Nikar se ne zapletajte v spore s šibkejšimi značaji, saj trenutno niste v stanju, da bi poslušali kritike ali pripombe.

Horoskop
Luna je v znamenju Raka

Rak, četrto znamenje zodiaka, ki mu vlada Luna, predstavlja začetek poletja. Močna prispodoba notranjosti, nenadzorovanih globin in iracionalnih impulzov. Opisuje otroški svet in način prenašanja misli. Uteleša lunine lastnosti kot so pasivnost, domišljija in brezbrižnost. Vodno znamenje rak je flegmatično, materinsko, zaščitniško, občutljivo, plodno, ljubeče in domoljubno znamenje. Izredno občutljiv, potrebuje varno intimnost. Mehka odmaknjenost je njegov ideal, daleč od spopadov in krutosti zunanjega sveta.

Njegova prispodoba so valovi življenja, saj živi v notranjem vrtincu sanjarjenj, prividov ter iluzij. Predstavlja nezaveden življenjski utrip, za katerega razum še ni prevzel skrbi nase. Prepletajo se romantika, fantazija in idiličnost. Ker znamenje raka povezujemo z domom, družino in potrebo po varnosti, ter izvorom je v teh dneh poudarek na domačem življenju. Motivirajo nas čustva, naši odzivi postanejo nagonski, sprožajo jih nezavedne potrebe in želje.

Pri odločitvah se boste v tem času obotavljali, zato marsikaterega načrta ne boste popeljali do konca. Vaša intuicija bo v teh dneh zelo intenzivna, saj bodo čustva determinirala vašo osebnost. Zaradi preobčutljivosti boste nekoliko neodločni ali celo podvrženi manjvrednostnim kompleksom. Najprej boste zaznali posledice svojih dejanj, šele nato tudi njihove razloge. Vaša ljubezenska nagnjenja bodo bolj čustvena kot čutna, v razmerjih boste iskali predvsem notranje dopolnilo in prijateljsko noto. Močno izražena bo v tem času želja po materinstvu ter skrb za druge.

V hvaležnem srcu, je neskončno poletje.

Celia Thaxter
  • Miran Jarc, slovenski pesnik, pisatelj
  • Alojz Peterle, slovenski politik
  • Arjan Pregl, slovenski likovni umetnik
  • Beno Udrih, slovenski košarkar
  • Alberto Gilardino, italijanski nogometaš

Na današnji dan Japonska izstreli raziskovalno sondo proti Marsu. William Bradford Shockley izumi spojni tranzistor. Na modni reviji v Parizu predstavijo bikini. V Angliji začne v prometu veljati prva omejitev hitrosti na svetu. Izhajati začno Kmetijske in rokodelske novice. Rodil se je Tin Ujević, hrvaški pesnik, esejist in Jean Cocteau, francoski pisatelj, filmski režiser. Umrl je Astor Piazzolla, argentinski glasbenik, skladatelj in Walter Gropius, nemško-ameriški arhitekt.

Katera znamenja zodiaka boste danes premalo sproščena, da bi se prepustila?

V današnjem dnevu boste premalo sproščeni, da bi se sprostili rojeni v zemeljskih znamenjih. 

Katera znamenja zodiaka boste sposobna videti vsako dejstvo zelo objektivno in kristalno čisto?

V današnjem dnevu boste zaznali vsako dejstvo rojeni v zemeljskih znamenjih.

Preberite tudi: HOROSKOP: KAKŠEN DOPUST VAM JE NAJLJUBŠI? in NAUČITE SE POSTAVLJATI MEJE TUDI ONLINE

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Zaradi nežnih vibracij lune v raku boste želeli okusiti ljubezen na vsakem koraku. Več časa kot običajno boste na področju kariere ter doma porabili za dogovarjanje in usklajevanje.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Ker se bo luna nahajala v raku lahko preveč hladne in odločne besedne fraze povzročijo zmedo in razne nesporazume. Nepričakovan dogodek vas bo prepričal, da še naprej vztrajate.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

Nekdo izmed sodelavcev bo s svojo pikro pripombo postavil marsikaj na glavo. Trudili se boste, da bi stvari spravili v red, vendar se nikakor ne boste sposobni sestaviti, zato boste nemirni.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Po tihem si boste zaželeli novih priložnosti in sprememb predvsem na področju čustev, kjer vam je dovolj nedorečenosti ter izmikanja. Vse se vam bo zdelo veliko bolj razumljivo.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Presenetila vas bo nepričakovana ponudba, vendar boste z luno v raku preveč omahljivi, da bi jo sprejeli. Prekinite nekaj, kar se vam v zadnjih časih ponavlja, lažje vam bo.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Kljub umirjeni energiji lune v raku boste v kolikor boste deležni kakšne pripombe, ki vam ne bo ustrezala nestrpni in vzkipljivi. Finančne obveznosti, na katere ste pozabili vas lahko obremenijo.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Nakazilo, ki ga pričakujete bo zaradi nejasnih razlogov zamujalo, kljub temu boste doživeli notranje zadovoljstvo, ker boste nesebično končno storili nekaj za dobrobit skupnosti.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

V ljubezni boste sprejeli pomembno odločitev, iznajdljivost bo zagotovo adut, ki vam bo koristil, da boste prepričani vase. Več časa boste namenili razmišljanju o finančnem stanju.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Nekdo vam bo, brez da bi vas vprašal pomagal brez skritih interesov, zato zaupajte in pomoč sprejmite z nasmeškom na obrazu. Entuziastično delovanje vas vodi v dobro počutje.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

Ne širite raznih govoric, razen če lahko svoje trditve podprete z dokazi. Zadeve, ki lahko nekoga močno obremenijo zadržite raje zase, saj bi se lahko vse skupaj razvilo v pravo dramo.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Rast fizične energije bo kljub temu, da se bo luna nahajala v raku, ki potrebuje počitek na zavidljivi ravni. V ljubezni nočete več laži, tokrat bi radi dokončno razčistili in potegnili črto.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Zadržki in pomisleki bodo izginili šele, ko boste določene stvari začeli jemati bolj odgovorno. Motilo vas bo, da v službenem okolju niste med tistimi, ki so pohvaljeni.

Vas zanima: KATERA ASTRO ZNAMENJA OBOŽUJEJO POLETJE, KATERA NE? in RAKICA IN NAJSLABŠE KOMBINACIJE ZA LJUBEZENSKO RAZMERJE