Dnevni horoskop za petek 22. aprila 2022

horoskop
Dnevni horoskop za petek 22. aprila 2022

Dnevni horoskop za danes, petek 22. aprila 2022

Predviden čas branja: 3 minutes

Dnevni horoskop za petek 22. aprila 2022. Preverite smernice in napovedi, ki vam jih podarja dnevni horoskop, dan planeta Zemlje – Svetovni dan Zemlje. Skušajte narediti prvi korak, obrestovalo se vam bo. Ker si boste na področju kariere in denarja želeli čim več, boste težili k več ciljem naenkrat.

Horoskop nasvet za današnji dan: Tokrat ne bo manjkalo samozavesti, optimizma in poguma, pripravljeni boste na zanimiva tveganja in soočenja.

dan planeta Zemlje
Svetovni dan Zemlje

Luna je v znamenju Kozoroga

V obdobju kozoroga se zgodi meja strogo subjektivnih vrednot in preseganje individualnih meja v korist višjih namenov, ki se iztečejo v odrekanje in samo-zatajevanje. Skriva se v globinah in šele zaradi počasnejšega vzpenjanja globokih sil, za katere osebek največkrat niti ne čuti, da so prisotne, pripravi človeka do tega, da se zave svoje vrednosti in postane sam svoj gospodar. S svojo upornostjo in vztrajnostjo boste v teh dneh lažje prodrli k svojim ciljem in brez strahu sprejeli težje odgovornosti. Kljub temu se boste bolj prijetno počutili v samoti, kot pa v večji družbi. Pojavijo se lahko dvomi, da boste slabo sprejeti ali da boste delovali dolgočasno.

Ta čas predstavlja globoko človekovo nagnjenje k prelaganju krivde na drugega, po tem da pomirimo lastno vest, katera potrebuje krivca kazni in žrtve.

Ko premagate notranje ovire, vam lahko pomaga kozorogova praktična in dejavna volja, kljub temu pa se lahko pojavijo notranji konflikti. Odzivali se boste predvsem na razumske zadeve, vaš slog bo eleganten in posloven. Dnevi z luno v kozorogu so ugodni za organizacijo, načrtovanje, študij, samotno in poglobljeno delo ter izlete v gore. Neugodno za ljubezenske zadeve, saj boste bolj zaprti in čustveno odsotni, domače in družabno življenje. Ker vas bo preplavila resnost, se boste bolj intenzivno začeli zavedati vseh svojih odgovornosti. Izpostavljeni predeli bodo koža ter okostje, še posebej kolena, zato bodite pri športnih dejavnostih bolj previdni.

Zemlja ima glasbo za tiste, ki poslušajo.

William Shakespeare

Rojeni v znamenju bika in dogodki na današnji dan:

  • Zofka Kveder, slovenska pisateljica
  • Izidor Cankar, slovenski umetnostni zgodovinar, pisatelj
  • Donald Tusk, poljski politik
  • Sheryl Lee, ameriška filmska igralka
  • Janko Narat – Jenki, glasbenik, humorist, pevec in kantavtor

Na današnji dan je bil v Gorici ustanovljen prvi slovenski zavod za gluhonemo mladino. S podpisom dunajskega sporazuma si Nemčija in Italija razdelita ozemlje Slovenije. V Parizu začnejo graditi Bastiljo. Rodil se je Vladimir Iljič Uljanov – Lenin, ruski revolucionar in Princ Gustav Adolf, vojvoda Västerbottenski. Rodil se je tudi ameriški igralec Jack Nicholson. Umrl je Richard Milhous Nixon, ameriški predsednik in Demeter Bitenc, slovenski filmski, televizijski in gledališki igralec.

Na vesoljskem plovilu Zemlje ni potnikov. Vsi smo del posadke.

Marshall McLuhan
Kaj vas bo danes najbolj zanimalo?

Dnevni horoskop napoveduje, da vas bo zanimalo vse kar je realno in oprijemljivo.

Katera znamenja zodiaka boste danes najbolj uživala v stiku z naravo?

Danes boste najbolj uživali v stiku z naravo rojeni v zemeljskih znamenjih.

Preberite tudi: NAJMOČNEJŠA BESEDNA FRAZA JE »JAZ SEM»

Horoskop oven

Oven


20. Mar - 20. Apr

Nesporazum v ljubezenskih odnosih boste iznajdljivo popravili in se tako končno otresli občutka, da nekaj ni tako kot bi si želeli. Zadeve se bodo kmalu zavrtele v bolj ugodno smer.
Horoskop bik

Bik


21. Apr – 20. maj

Spomnili se boste nečesa, kar bi morali popraviti, ali spremeniti. Čim prej zavihajte rokave in se samozavestno podajte v reševanje, saj vas bo le akcija notranje pomirila.
Horoskop dvojčka

Dvojčka


21. Maj – 21. jun

V ljubezenskih odnosih boste nepotrpežljivi, vendar tako le ogrožate razigrano energijo, ki bi se ji bilo smotrno prepustiti. Nekdo že pogreša več topline in pogovorov z vami.
Horoskop rak

Rak


22. Jun – 21. jul

Poskusite se v službi, kjer boste pričakovali dobre rezultate pogovoriti o vsem skupaj. Nekdo bo s svojo iznajdljivostjo pokazal rešitev, ki bo vse skupaj močno presenetila.
Horoskop lev

Lev


22. jul – 22. avg

Radi bi postorili vse naenkrat, ter z nečim čim prej zaključili, kar pa žal ne bo mogoče. Prednost bo predvsem vaša ambicioznost, še posebej ko boste izvedeli, da so vas pohvalili.
Horoskop devica

Devica


23. Avg – 22. Sep

Kljub energiji lune v kozorogu si boste priznali, da ste v delo vložili premalo energije, vendar boste po tihem kljub temu pričakovali realizacijo. Na čustvenem področju bo na vrsti spogledovanje.
Horoskop tehtnica

Tehtnica


23. Sep – 22. okt

Neverjetna hitrost dogajanja bo povzročila nekaj zmede. Najbolj ugodno bo luna v znamenju kozoroga vplivala na finančno področje, ki se bo počasi tudi izboljšalo.
Horoskop škorpijon

Škorpijon


23. Okt – 22. nov

Čeprav vam je namig znanca simpatičen ne veste, zakaj bi pravzaprav vse skupaj sprejeli. Določene delovne zadeve boste pustili pri miru, čeprav ste jih nameravali dokončati.
Horoskop strelec

Strelec


22. Nov – 20. dec

Na zaplete, ki se bodo nizali na področju financ se boste odzvali diplomatsko, saj se dobro zavedate, da je potrebno zadeve najprej pretehtati. Ko boste sigurni vase sledi nadaljevanje.
Horoskop kozorog

Kozorog


21. Dec – 19. jan

S svojo samozavestjo boste danes na področju dela pretiravali, toda potrudite se raje prisluhniti, saj vas bodo boljše sprejeli. Srečanje, ki se bo odvilo zelo spontano bo izredno zanimivo.
Horoskop vodnar

Vodnar


20. Jan – 18. Feb

Rešitve za določen problem ne boste našli tako hitro, kot ste pričakovali. Ne odvrzite puške v koruzo, ampak bodite potrpežljivi in prepričani v svoje dosežke, kar z luno v kozorogu ne bo težko.
Horoskop ribi

Ribi


19. Feb - 20. mar

Vse vam bo veliko lažje, ko boste sprejeli, da nekaterim stvarem pripisujete prevelik pomen. Ne oklevajte z večjimi odločitvami, ki vam lahko na daljši rok prinesejo uspeh.

Vas zanima: IZRAZITO POZITIVNE IN NEGATIVNE LASTNOSTI ZNAMENJA BIK