ČRNA OVCA, ZELO POMEMBEN ČLEN DRUŽINE

Biti črna ovca ni najhujše, saj je to pomemben družinski člen, ki prebuja in osvobaja
Biti črna ovca ni najhujše, saj je to pomemben družinski člen, ki prebuja in osvobaja

Biti črna ovca ni najhujše, saj je to pomemben družinski člen, ki prebuja in osvobaja

Črna ovca v družini: 3 minutes

Črne ovce so družinski člani, ki se močno razlikujejo od večine, s katerimi so v sorodu. Če se poglobimo v to vlogo, spoznamo, da tisti, ki se v družini imenujejo črne ovce, dejansko iščejo način za osvoboditev. Družinski člani, ki se ne ujemajo s standardom ali tradicijo družinskega drevesa, večinoma že od malih nog poskušajo narediti “revolucijo” v prepričanjih, mislih in dejanjih družine in nasprotujejo nezdravi tradiciji, ki je lahko tudi nezdrava. Zato jih kritizirajo, obsojajo ali celo zavračajo.

Črna ovca je v bistvu dragoceno darilo za vso družino

Biti črna ovca ni najhujše, saj je to pomemben družinski člen, ki prebuja in osvobaja

Pomembno se je zavedati, da biti črna ovca ni vedno najslabše, nasprotno, to je oseba, ki ima svoj jaz, ki ne pada pod vpliv nekoga drugega in ki sledi svojim sanjam. Črna ovca je lahko tudi v smeri osebnega razvoja priložnost za tiste družinske člane, ki ne znajo prisluhniti sebi, ta oseba jih spodbudit, da se odprejo svoji resnični naravi in ​​sprejmejo njeno raznolikost.

Kdo so črne ovce?

Črne ovce podzavestno skušajo zaceliti rane, ki so se v družini prenašale skozi generacije. Želijo se osvoboditi. To je tista oseba v družini, ki odskoči v svojo smer in ne hodi po uhojeni poti. Mogoče je umetnik v družini matematika ali ekonomista. Morda nekdo, ki v tradicionalno krščanski družini zavrača vero. Lahko je zaščitnik živali v lovski družini ali vegetarijanec v mesarski družini. Črna ovca je velikokrat tudi je nekdo, ki ga materialni svet ne zanima in se je rodil v bogati družini. Ta oseba ima velike težave saj hrepeni po starševski ljubezni in skupaj preživetem času, ne pa po darilih in materialnem udobju.

Črna ovca lahko prekine nezdrave podedovane vzorce in zato v družino prinese nekaj pomembnega.

To so tisti posamezniki, ki se zanimajo za področja, ki doslej še nikogar v družini niso zanimala. Spremlja jih drugačen sistem vrednot kot jih priznava njihova družina, pa naj gre za vero, politiko, ekologijo, prehrano, etiko ali preprosto življenje. Običajno stvari vidijo povsem drugače kot drugi družinski člani. Skoraj v vseh primerih jih drugi ne razumejo.

Ravno tisti, ki jih ima družina za črno ovco vzpostavljajo ravnovesje v družini, prinašajo novo energijo in poglede in obnavljajo korenine družinskega drevesa.

Kako na lažji način prekiniti odnose, ki vas utesnjujejo?

Njihova raznolikost hrani drevo, njihova strast je veter, ki prebuja srca. Neizpolnjene sanje, nove vrednote, izgubljeni talenti naših prednikov se kažejo in dokončno preobrazijo s pomočjo posameznikov, ki so črna ovce. Te osebe zamajejo slabe temelje in rušijo blokade. In tako ozdravijo celotno družinsko drevo. Črne ovce torej prinašajo raznolikost in uravnotežujejo elemente. Raznolikost postane bogastvo in vodi k zdravljenju. Omogoča blaginjo in nadaljnji razvoj.

Če se počutite kot črna ovca, ohranite svojo unikatnost in živite svoje življenje, namesto da bi se ves čas oklepali trde energije svojih prednikov. V kolikor vam njihov energija ustreza, je prav da delujete z njimi, v kolikor pa imate že od nekdaj občutek, da ste popolnoma drugačni od vseh v svoji družini pa je prav, da ste to kar ste ter da živite svoje sanje. Ta pot njihovega doumevanja je trnova in naporna, morda tudi neskončna, vendar je prav da jo prehodite, preden se popolnoma distancirate.