BRALKA MANJA IMA NEPRESTANE TEŽAVE S SOSEDI

Bralka Manja je obupana, zaradi neprestanih težav s sosedi, prosi za nasvet
Bralka Manja je obupana, zaradi neprestanih težav s sosedi, prosi za nasvet

Bralka Manja je obupana, zaradi neprestanih težav s sosedi, prosi za nasvet

Predviden čas branja: 4 minutes

Spremlja me težava, ki je sama ne znam rešiti. Živim v stavbi, kjer so štiri stanovanja. Dve družini sta zelo urejeni, se odlično razumemo, tudi upoštevajo vsa pravila. Tudi sama se trudim, da s sostanovalci bivamo v slogi. Problem pa je stanovanje, ki je v lasti gospoda, ki ne živi tukaj, ampak stanovanje oddaja. Ni mi jasno, kje najde takšne najemnike, vendar so vedno prisotne težave. V prejšnjih mesecih so se grozni najemniki, trije mladi fantje, ki so cele dneve žurirarli, poslušali glasno glasbo in imeli neprestane obiske odselili.

Vsi smo si oddahnili, v upanju, da bomo končno normalno zaživeli.

Bralka Manja je obupana, zaradi neprestanih težav s sosedi, prosi za nasvet

Prišli so novi najemniki, par srednjih let. Razmišljala sem, končno bom lahko umirjeno živela, vendar smo se zmotili. Ta par se očitno ne razume, saj so se že po nekaj dneh začeli resni prepiri. Ti prepiri se stopnjujejo iz dneva v dan, vrh pa so dosegli, ko je včeraj proti večeru ženska pozvonila na moja vrata cela objokana, če se lahko skrije pri meni. Prisluhnila sem ji in ji predlagala, če pokličeva kakšno strokovno pomoč. Rekla je ne in se čez nekaj ur vrnila v stanovanje. Naslednji dan sem ju skozi okno videla objeta. Ne vem kaj naj si mislim, ali naj se vtikam, vem pa da v takšnem težko živim. Kaj naj storim? Manja

Nasvet bralki

Spoštovana bralka, razumem, da ste vznemirjeni, saj si želite le življenja v miru in tišini. Žal je sosed, ki oddaja stanovanje tudi lastnik, tako kot vi in druga dva lastnika, zato ima svoje pravice. Res pa je tudi, da so določena pravila, ki bi jih naj ljudje, ki skupaj živijo v stavbah upoštevali. Pišete, da ste z ostalimi sosedi enotni, torej je morda čas, da nekako ukrepate skupaj. To kar ste opisali glede motečega para je resnično kaplja čez rob, saj nikakor niste dolžni reševati njunih težav in posegati vmes.

Bralka Manja je obupana, zaradi neprestanih težav s sosedi, prosi za nasvet

Poleg tega spadata očitno med pare, ki tako agresivno funkcionirajo, zato naslednjič morda raje ne odpirajte vrat, če se ne želite vpletati v njun način življenja.

Svetujem vam, da se vsi skupaj usedete, določite meje in pogoje, ter s tem seznanite lastnika stanovanja, kjer si ves čas roko podajajo čudni in moteči najemniki. Skupaj boste veliko močnejši, kot če se reševanja teh težav lotite sami. Poleg tega boste prej naleteli na njegov posluh in razlago, kako moteči so njegovi podnajemniki v resnici.

Razjasnite mu, da vi vsi tukaj živite ter da nekdo, ki ga je pripeljal on ruši vaše okolje. V par se raje ne vtikajte, da si ne boste po nepotrebnem nakopali nemira in dodatnih zapletov. Najbolj žalostno je, da bi vi želela dobro, na koncu pa bi izpadla negativno. V današnjih časih je tovrstne zadeve malce težje reševati, saj veliko ljudi nima občutka, da so moteči tudi za druge.

Pripravljeno za Govori.se