ŽENSKA IMA LAHKO DANES VSE, ČE ŽELI…

Današnje ženske imajo lahko vse, če se tako odločijo
Današnje ženske imajo lahko vse, če se tako odločijo

Današnje ženske imajo lahko vse, če se tako odločijo

Predviden čas branja: 3 minutes

Današnje ženske imajo lahko vse, vendar morajo pametno izbrati življenjskega sopotnika. Če za partnerja izberete cepca, ki vam bo velikodušno prepustil vso skrb za družino pa tudi vso skrb za vas same, ker cele dneve preživlja v nogometu, seveda ni mogoče imeti vsega. Seveda boste nenehno razdvojeni med tistim, kar morate storiti za družino in službo. Pa tudi zase osebno, za prijatelje, za dom…Če želite napredovati na kateremkoli življenjskem področju, morate v to vlagati energijo ter razvijati veščine in znanje.

Če pa izberete partnerja, ki je zares enakopraven, potem niti nebo ni meja.

Današnje ženske imajo lahko vse, če se tako odločijo

Potem ima ženska res lahko vse in je lahko vse. Lahko ima zdravo družino in uspešno službo. Lahko ima dovolj prostega časa, lahko ima bogato družabno življenje in seveda uspešno zvezo. Vsaj v enaki meri kot moški. Imeti vse in biti vse ni preprosto, vendar je cilj, da nam je vsem enako težko in enako lahko. Cilj je, da moški niso privilegirani.

Vsega tega ne morete imeti hkrati in neprestano.

To ni omejitev žensk, temveč nas kot ljudi. Preprosto nemogoče je, da bi bili predani starši, ki veliko časa vlagajo v zvezo in družino, da bi nenehno napredovali v službi ter imeli vedno čas za prijatelje, družabno življenje, zase. Dan preprosto nima dovolj ur, kar je problem vseh ljudi. Ne le žensk, temveč tudi moških. Ne moremo vedno imeti vsega na vseh življenjskih področjih. Takšno je življenje. Podobne omejitve za ženske ne obstajajo, vendar le če pametno izberejo življenjskega sopotnika. Ta odvratna dvojna merila ne področju življenjskega uspeha so velikokrat moteča.

Pogosto se poudarja, da ženske ne morejo imeti vsega, da morajo izbirati med družino in službo.

Današnje ženske imajo lahko vse, če se tako odločijo

Da ne morejo biti hkrati predane mame in uspešne poslovne ženske. To so vendar navadne neumnosti. To dosežejo enako lahko ali enako težko kakor moški. Če izberejo partnerja, čigar družinske dolžnosti se ne končajo z eno strastno nočjo, prinašanjem denarja v hišo ali občasnim nakupovanjem. Če izberejo partnerja, ki jim ne bo pomagal pri vzgoji otrok, temveč jih bo vzgajal skupaj z njimi. Če očetje prevzamejo polovico skrbi za vzgojo otrok, ni prav nobenega razloga, da bi hitreje in laže napredovali kakor ženske. Dobri očetje vzgajajo, enako zrelo, odgovorno, predano in z ljubeznijo kot mame.

Dobri očetje niso pomočniki, so povsem enakopravni starši. Če za očeta svojih otrok izberete takega partnerja, vam bodo enako kot njemu dostopne vse družbene, delovne in življenjske možnosti. Če izberete moškega, ki misli da je njegova vloga pri skrbi za dom in gospodinjstvo občasen, potem je na vaših ramah skoraj vsa vzgoja in skrb za dom. Takrat je povsem logično, da v delo ali družbeni napredek ne boste mogli vložiti enake količine časa, energije in umske sposobnosti.