VPLIV MERKURJA, VENERE IN MARSA NA MEDSEBOJNE ODNOSE

Kako vplivajo Merkur, Venera in Mars na medsebojne odnose?
Kako vplivajo Merkur, Venera in Mars na medsebojne odnose?

Kako vplivajo Merkur, Venera in Mars na medsebojne odnose?

Predviden čas branja: 4 minutes

Astrološko ima vsak planet drugačen pomen, Merkur je na primer planet komunikacije in Jupiter je planet sreče. Osebni planeti imajo zaradi svoje bližine običajno močnejši učinek na ljudi in odnose z drugimi. Tisti osebni planeti, ki so najbolj pomembni, so Merkur, Venera in Mars, saj se nanašajo na to, kako komuniciramo, ter dojemamo stvari, ki jih cenimo v življenju, in kako dosegamo svoje cilje. Ključnega pomena, da spoznate svoje odnose je, da poznate svoje Merkurjevo, Venerino in Marsovo znamenje. Ti podatki o vaših osebnih umestitvah na planet vam pomagajo, da v svoje odnose vnesete najboljši jaz. Kaj pomenijo planeti v določenem znamenju za odnose?

Merkur

Merkur upravlja gibanje in tok, zato vlada tako komunikaciji kot delovanju. Povezan je z oprijemljivimi načini, s katerimi komunicirate. Vendar določa tudi, kako se izražate z govorico telesa in način, kako pristopate k odnosom. Komunikacija je zelo pomembna sestavina odnosov, in pogled na Merkur nam lahko pomaga razumeti, kako govoriti jezik partnerja ali prijatelja. Prav tako se nanaša na naš notranji dialog, kako razmišljamo o sebi. Ta kombinacija notranjega in zunanjega dialoga, ki ga poganja Merkur, prinaša potencial za premostitev komunikacijskih vrzeli.

Kako vplivajo Merkur, Venera in Mars na medsebojne odnose?

Na primer, nekdo, ki ima Merkur v levu, ima dramatičen način izražanja in pripovedovanja zgodb, medtem pa ljudje z Merkurjem v kozorogu ponavadi želijo preiti naravnost na bistvo. Ko se ta dva nasprotna znamenja zavedata svojih razlik, si lahko pomagata, da se odmakneta od svojih skrajnosti in najdeta bolj uravnotežen pristop k komunikaciji.

Venera

Astrološko gledano Venera predstavlja, kako v svoje življenje pritegnemo ljubezen, je tudi planet lastne vrednosti. Ko gledamo na Venero v kontekstu odnosov, nam lahko pomaga razumeti, na kakšen način si zaslužimo ljubezen. Povezana je s tem, koga privlačimo. Venera vlada tudi temu, kar se ljudem zdi estetsko prijetno, kako se obnašajo, ko so zaljubljeni, in kaj jim prinaša užitek.

Tisti, ki imajo Venero v raku bodo morda želeli negovati odnose. Pogosto obstaja občutek, da vas želijo nahraniti, in so ponavadi nekoliko bolj zadržani glede tega, kako nadaljujejo razmerje, ker želijo občutek varnosti. Na drugi stari pa posamezniki z Venero v strelcu potrebujejo občutek svobode, obožujejo ideje sprememb in raznolikosti, želijo si strast v odnosih, kar se zdi nasprotno z energijo raka. Ko se ta dva posameznika združita, je potrebno poiskati sredino, v nasprotnem primeru odnos ne deluje.

Kako vplivajo Merkur, Venera in Mars na medsebojne odnose?

Mars

Planet Mars določa osnovne instinkte, lastnosti, ki jih izražate naravno, brez razmišljanja. Mars predstavlja energijo, agresijo, željo, tekmovalnost in spolni nagon. Mars je moška energija. Mars je tisti, ki v odnosih večkrat z razlogom povzroči konflikte, da bi uvideli stvari, ki se jim spretno izmikamo in jih potiskamo v ozadje.

Na primer, nekdo, ki ima Marsa v znamenju ovna na vseh področjih deluje strastno, v spolnosti si želi več od običajnega, medtem ko oseba z Marsom v znamenju rib deluje na področju intimnosti bolj nežno, premišljeno in počasi.