PLANETARNE ENERGIJE DNI V TEDNU

Katerim dnem v tednu vladajo posamezni planet?
Katerim dnem v tednu vladajo posamezni planet?

Katerim dnem v tednu vladajo posamezni planet?

Predviden čas branja: 0 minut

Na podlagi modrih starodavnih prerokov je vsak dan v tednu povezan z določenim planetom. Priporočali so določene dejavnosti in vedenje, ki so ustrezale vplivom določenega dne. To je povečalo možnosti za uspeh in harmonično počutje. Preverite, kakšne so energije posameznega dne!

Ponedeljku vlada Luna

Ponedeljek je za večino nemiren in spremenljiv dan. Čustva in muhavost se povečujejo, zasanjanost se kaže močneje. Vaša domišljija je spodbujena, tako da je dan odličen za umetniško ustvarjanje, še posebej za pisatelje. Ponedeljek je nekoliko živčen dan, vendar je odličen za opravljanje vseh vrst hišnih opravil. Priporočamo, da preživite več časa s svojo ožjo družino in z zaupniki.

Torku vlada Mars

Torek velja za aktiven dan z ostrim, eksplozivnim značajem. Na ta dan so se rodili razni bojevniki, junaki, vitezi in vojaki. V preteklosti so ga označevali kot zelo naporen dan. To je dan, primeren za začetek akcije, boja, drastičnih sprememb in pogumnih prizadevanj. Ne priporočamo ležernosti in neaktivnosti, začeti bi morali nove projekte in se zaposliti s fizičnim delom. Torek ni najbolj ugoden za skupinsko delo ali stike, saj ustvarja konflikte tako kot njegov vladar planet Mars. Pogrešali boste mir in kompromise.

Katerim dnem v tednu vladajo posamezni planet?

Sredi vlada Merkur

V sredo vlada planet Merkur, ki je povezan s trgovino, znanjem in informacijami. Vaš um je v sredo bolj aktiven, radoveden, odprt za komunikacijo in izmenjavo idej. Razpoloženi ste precej duhovito in spremljajo vas hitre misli, primerne za napredek. Ta dan je primeren za potovanja, trženje, trgovanje, mreženje, poslovne dogovore, nove stike, administrativno in intelektualno delo. Težave je mogoče reševati tiho in brez konfliktov.

Četrtku vlada Jupiter

Starodavni preroki so Jupiter imenovali kralj planetov, zato je četrtek postal kraljevski dan. V četrtek je lažje pritegniti pozornost in spoštovanje s svojim optimizmom in širino razumevanja. Četrtek je namenjen zadevam religije, politike in višjega uma. Prav tako je namenjen reševanju problemov prava, države in družbe. Ni pa pravi dan za poslovne dogovore, trgovanje ali navezovanje novih stikov.

Petku vlada Venera

Petku vlada boginja ljubezni, lepote in užitka Venera. V petek boste lažje ujeli mir, harmonijo in lepoto. Na svoj račun boste prišli umetniki, esteti, glasbeniki, diplomati in čutni iskalci užitka. To je dan, ko boste razpoloženi za sprostitev in zabavo. Več pozornosti boste posvetili tudi svojemu videzu, lepotni posegi so uspešnejši. Petek je ugoden za romantične zmenke. Pojavi se lahko prekomerno uživanje. Vse, kar je povezano z ljubeznijo in užitki, se najbolje obnese ob petkih.

Katerim dnem v tednu vladajo posamezni planet?

Soboti vlada Saturn

Sobota je zaradi resne in stroge simbolike Saturna kritičen dan. V soboto so rojeni  znanstveniki, filozofi in samotarji. Ljudje, ki imajo običajno resnejši in odgovoren odnos do življenja se bodo v soboto počutili odlično. To je dan za samo pregledovanje, globoko meditacijo in koncentracijo, usmerjeno k bolj smiselnim vidikom obstoja. V soboto ste nekoliko bolj dovzetni za žalost in skrbi. S pozitivne plati je sobota dober dan za zaključek starih poslov, ne pa tudi za začetek novih projektov. Neprimerna je tudi za poroke in daljša potovanja.

Nedelji vlada Sonce

V nedeljo, ki je zelo prijeten dan, prihajajo pozitivnost, velikodušnost in ljubezen do življenja. To je dan za praznovanje, ustvarjalnost, srečo in uspeh. To je najboljši čas za poroke. V nedeljo se priporoča začetek novih dejavnosti in načrtov ter tudi zdravljenje, saj je to dan v tednu, ko se začne nov cikel telesnih obnovitvenih moči. Vsa ustvarjalna dela naj bi se začela v nedeljo. Ni pa nedelja dober dan za izolacijo ali meditacijo. Vsako sodelovanje v nemoralnih in nepoštenih dejavnostih je obarvano zelo negativno.

Preberite tudi SKLADNOST IN RAZLIČNE PSIHOLOŠKE VLOGE in ASTRO POGLED NA OBDOBJE STAROSTI: KLJUČNI KAZALNIKI