MARS, BOJEVNIK KI BO VLADAL LETU 2023

Kakšno energijo nam v letu 2023 prinaša vladanje Marsa?
Kakšno energijo nam v letu 2023 prinaša vladanje Marsa?

Kakšno energijo nam v letu 2023 prinaša vladanje Marsa?

Predviden čas branja: 14 minutes

Leto 2023 se bo odvijalo v znamenju energije Marsa, ki bo vladal. Planet sreče Jupiter predaja svoje žezlo planetu moči. V Marsovem letu bo pomembno, da se sanje in želje spremenijo v resničnost. Nasloniti se nazaj, ter sanjati o prihodnosti ter srečnih okoliščinah ne bo priporočljivo, saj lahko obtičite na lovorikah. Mars vam bo podaril notranji zagon in vas izzival, da preizkusite svoje osebne meje. Z njegovo pomočjo boste začeli bolj intenzivno uveljavljati sebe, se boriti in odločno odkorakati do cilja.

Ker je Mars znan kot povzročitelj težav, pričakujte več razprav in tudi prepirov.

Predvsem temperamentni posamezniki boste imeli večkrat občutek, da ste še bolj razdraženi kot v preteklem letu. Mars bo spodbujal spontanost, pripravljenost na akcijo, moč volje, samozavest, borbeni duh, nagnjenost k tveganju, voljo do spremembe, strast ter osvajanje brez zadržkov.

Celo tisti posamezniki, ki se običajno nagibate k umiku in analiziranju situacij boste zaznavali željo po hitrem koraku naprej.

Aktivno sprejemanje priložnosti, zaznavanje težav kot izzivov, ki jih je treba rešiti, vse to bo popestrilo življenje. Z veliko motivacije se boste lotili projektov in končno prešli od načrtovanja k dejanjem. Minili so časi, ko ste le sanjali in načrtovali, zdaj bo na vrsti uresničevanje. Na vseh ravneh boste zaznavali notranjo željo, da naredite nekaj več. Končno lahko pokažete, česa ste v resnici sposobni.

Kakšno energijo nam v letu 2023 prinaša vladanje Marsa?

Mars je pokazatelj energije, tekmovalnega duha, vztrajnosti, logike in akcije. Nagon, povezan z Marsom, se od Sončevega razlikuje po tem, da gre za samo uveljavljanje in ne za uveljavljanje volje, njegova energija je prej surova kot ustvarjalna, vlada ovnu in škorpijonu.

Prihaja nekaj vzvišenosti, ki lahko v pozitivnem smislu prinese dobre rezultate in močno voljo za soočanje s kakršno koli težko situacijo.

Zagotavlja vam fizično moč za premagovanje prihajajočih težav. Na kariernem področju se boste v 2023 z Marsovo pomočjo najbolj razveselili uspeha vsi, ki delate v obrambnih sektorjih, zdravstvu in prehrani. Prebrodili boste težave in osvežili novo pot, obdano s pogumom in zaupanjem vase. Na področju politike Mars opozarja na spore, težave, nesporazume in prepire med voditelji. Prihajajo spori na bojišču, nemir v državi, revolucija, nasilje, ugrabitve itd. Dan, ki mu vlada Mars, je torek, na ta dan lahko pričakujete skozi leto boljše rezultate.

Mars je preprosto nezavedna živalska narava, ki ji običajno ne dajemo dovolj svobode.

Omejitve izražanja energije se umikajo, kopičenje jeze vas ne bo več obremenjevalo, frustracije pa bodo postale nepomembne. Če boste dovolj pogumni, da izkoristite svoj polni potencial, je Mars tisti, ki vam bo pomagal najti ozemljitev, rešiti kakršna koli materialna in eksistencialna vprašanja ter vam zagotoviti energijo, ki jo potrebujete, da sledite kateremu koli od ciljev. Mars nakazuje začetek vseh začetkov, zato deluje kot močan simbol nespremenljive usode in karme. Medtem ko se večinoma zanašate na svoj um in srce, so instinkti lahko pogosto napačno razumljeni in potisnjeni na stran, kot manj zaželeni ali nevredni. Z zdravim pristopom do življenja, brez strahu in z močnimi mejami, imate s pomočjo Marsa priložnost biti to kar ste.

Kakšno energijo nam v letu 2023 prinaša vladanje Marsa?

Ker Mars vlada ognjenemu ovnu, ki je zaradi njegovega vpliva direkten in včasih zelo nemilosten in vodnemu škorpijonu, ki je zaradi njegovega vpliva tako zelo strasten in pogumen, bosta ti dve znamenji najbolj zapleteni v Marsove energije. Mars jima podarja več intenzivne čustvene globine in skrivnosti, ki jih bo potrebno skozi leto razkriti in se z njihovo vsebino soočiti. V začetku leta, do 12. januarja vas bo malce obremenil retrogradni Mars v dvojčkih, ki bo okrepil radovednost. Popeljal vas bo do tega, da ponovno poiščete pravo resnico Zaščitite se pred tem, da se ne znajdete v stanju nenehnega nasprotovanja idejam drugih brez občutka, kaj je tisto, kar dejansko podpirate.

Po 12. januarju se bo Mars gibal direktno v dvojčkih.

Poglobite se bolj intenzivno v to, kar ste pred kratkim začeli in uporabite čim več poguma, da vse skupaj uresničite. Cilji bodo v tem obdobju sicer zastavljeni, vendar jih boste težje lahkotno popeljali do konca. Mars je v tej poziciji manj jezen in manj agresiven, razen ko ga kdo izzove, takrat ne izbira sredstev. Konfliktom in dramatičnim izpadom se boste skušali izogniti, kljub temu ne boste dovolili, da kdo manipulira z vami. To je vpliv, ki na vseh področjih išče varnost ter zaščito. Osredotočeni boste na finance, materialno udobje bo postalo bolj pomembno. Previdni boste, kaj obljubljate in k čemu se zavezujete, ker vas ta energija spodbuja k temu, da se držite načrta, dokler ni končan.

Izberite pomembno temo in poiščite vse informacije, ki so vam na voljo, le tako lahko dosežete velike cilje.

Zelo boste komunikativni, nekateri tudi malce jezikavi. Ker se Mars odlično počuti vas bo na ljubezenskem področju nagradil z razigranostjo in igrivostjo. Najbolj pomembno bo dosledno prizadevanje. Našli boste dostop do tistega, kar se morate naučiti o sebi. Prišli boste do spoznanja, da nekatere stvari, ki ste se jih naučili niso bile točne ali koristne, zato je tukaj Mars, da lahko z njim poiščete pravo resnico. Z mentalno usmerjenim delovanjem lahko organizirate misli in spomine. Na voljo bo tudi ogromno energije za učenje.

V znamenje raka se Mars seli 25. marca. Spretno se boste izogibali soočenju, namesto da bi bili neposredni.

Oklepali se boste čustev ter vsega, kar morda niti ni pomembno. Zamere boste gojili v notranjosti, dolgo se boste zadrževali, ko pa bo dovolj, lahko močno izbruhnete. Razpoloženje bo nihalo med manipulativnimi taktikami in čustvenimi izbruhi, zato bo bistvenega pomena nadzorovanje le teh. Nestabilna čustva lahko ovirajo delovanje ter vas zavirajo v mnogih vidikih življenja.

Kakšno energijo nam v letu 2023 prinaša vladanje Marsa?

Če boste želeli delovati spontano, se morate najprej spopasti s svojimi čustvi in ​​rešiti notranje probleme. Še posebej tisti, ki ste bolj občutljivi, boste večkrat deležni občutka, da ste žrtve v skoraj vseh okoliščinah, ker ne boste sposobni videti stvari abstraktno. Ključ bo zavedati se, da zatiranje negativnih čustev ne izboljša počutja. Na področju ljubezenskih odnosov boste uživali v lovu in osvajanju, direktnih korakov pa ne boste sposobni narediti. Zelo boste nežni do tistih, ki so vam pri srcu.

V znamenju leva nastopi Mars 20. maja, zato ne boste pripravljeni samo sedeti in gledati, kako gre svet mimo vas.

Želeli boste prevzeti glavno vlogo, biti aktivni in izraziti svoja čustva na različne načine. Samo delo in obveznosti vam prinašajo dolgčas in nezadovoljstvo. Ne bo dovolj, da samo prepoznate pozitivne trenutke, ampak bo potrebno dejansko narediti korak v smeri sreče, vznemirjenja in razigranosti. Prihaja dodatna ambicija, zaradi povečane samozavesti in nenavadnega poguma pa v določenih situacijah tudi ignoranca. Povečano bo zanimanje za individualne sposobnosti in vsiljevanje mnenj drugim, kar lahko vodi v oteženo prilagajanje. Prepričani boste, da si zaslužite nagrado, ne da bi opravili delo, prav tako boste hrepeneli po spoštovanju in hvali. Vendar si zapomnite, če ne storite ničesar, kljub Marsu v levu ne boste občudovani.

Če želite biti vodja, morate voditi, kar pa tokrat ne bo težko.

Kakšno energijo nam v letu 2023 prinaša vladanje Marsa?

V tem obdobju se boste lažje podali v spontano razmerje. Prihaja dodaten poudarek na področju lepote in privlačnosti, zato boste, še posebej ženske, zelo zadovoljne s svojim videzom, ter še bolj privlačne. Slaba stran tega sicer prijetnega vpliva je, da ne boste sposobni sprejemati nasvetov in pogledati na zadeve še iz kakšne druge perspektive, videli boste samo svojo sliko in seveda boste popolnoma prepričani, da je prava. Pojavi se lahko tudi trma, ki posledično vodi v dramo. Zato se poskusite kar se da hitro umiriti, če se boste zaradi določenih ljudi ali situacij preveč segreli. Finančna tveganja bodo v tem obdobju priporočljiva, vendar le tista, v katera se boste spustili s predhodnim analiziranjem.

V konfliktu ste lahko precej ostri, sprožijo se lahko izbruhi besa, še posebej, če bo užaljen ego.

V devico preide Mars 10. julija. Poudaril bo analitičen pristop, kar pomeni, da boste zelo kritični in zahtevni do sebe ter drugih. Vpliv, ki spodbuja pogovore, učenje in splošno duševno stimulacijo, ustvarja briljantne organizacijske sposobnosti. Uživali boste v družbi tistih, ki so inteligentni, razgledani in resno jemljejo zadeve, ki so za vas ključne. V ljubezni in spolnosti boste eksperimentirali, ter neizmerno uživali v čutih, strasti pa tokrat ne bo na spregled. Prihaja prirojena težnja, ki prebuja trmo in pretirano kritično naravnanost, še posebej takrat, ko se prebudi nasprotovanje. Če bo jeza na kakršen koli način usmerjena navznoter, lahko svoje preveč kritične težnje usmerite nase, kar na koncu povzroči številne negotovosti.

Vse skupaj lahko ublažite z visoko stopnjo samozavedanja, osredotočenosti in nadzora. Ker je devica povezana s področjem prehrane in zdravja, se lahko ob nezdravi hrani ali ne gibanju počutite popolnoma brez fizične moči ali volje. Težko se boste na ta način popolnoma sprostili ali povečali stopnjo samozavesti zaradi vpliva živčnega sistema na splošno telesno počutje in občutek stabilnosti. Torej v tem obdobju jejte bolj zdravo in se več gibajte, da ne boste razdražljivi in ​​živčni.

Lažje boste obvladovali stopnje agresije in negativna čustva, ki se lahko pojavijo kot posledica trenja z drugimi.

Kakšno energijo nam v letu 2023 prinaša vladanje Marsa?

V tem času vas bodo spremljaje visoke zahteve. Natančni in metodični se boste z lahkoto organizirali in uresničevali svoje cilje, večinoma s trdim delom. Brezdelen čas pa lahko povzroči, da postanete jezni, nervozni, zaskrbljeni. V središču pomembnih prioritet bo tudi perfekcionizem, vendar v pozitivnem smislu, dokler ne vodi v premočno obremenjenost. To je čas učinkovitega delovanja, saj boste lažje zaključili tudi z nedokončanimi nalogami. Na vsak način boste želeli biti dobri v tem, kar počnete. Prihaja tudi sramežljiva in skromna stran tega vpliva, ki vas drži nazaj, da si ne želite stopiti na oder, v ospredje.

V znamenje tehtnice preide Mars 27. avgusta, zato bo običajna živahna in neposredna narava izražena bolj pasivno in uravnoteženo.

Prednost boste podarili harmoniji, miru, poštenosti in pravičnosti. Bolečine, disharmonija in konflikti ubirajo drugačen način, kako se nanje odzivate. Čeprav se neposredna, aktivna energija razprši, ta planetarni tranzit prinaša koristi in skladnost, po kateri vsi hrepenimo. V tem obdobju se bo moč srečala z milostjo, inovacija se bo prepletla z umetnostjo in zgradijo se lahko stabilni  mostovi. To je čas strategije, čas za ustvarjanje novih zavezništev, krepitev obstoječih in iskanje podpore, ki jo potrebujete. Mars je planet motivacije in zagona, tehtnica pa je znamenje, ki nagrajuje ravnotežje in vlada partnerskim odnosom, zato se boste še posebej zavedali pomena urejenih odnosov. Bolj boste prijazni in bolj premišljeni ter manj nagnjeni k impulzivnemu delovanju. Namesto da bi se naslanjali na nervozne energije, vas bodo pomirile mirovniške vibracije tehtnice.

Jeza in prepiri se umikajo, ker boste bolj osredotočeni na ustvarjanje mirnih in ljubečih odnosov kot na to, da prevladate. Zatiranje resničnosti in izmikanje težavam vas lahko v negativnem smislu vodi k slabemu počutju in še bolj resnim zapletom. Vpliv se ne bori samo za ohranjanje miru, ampak tudi za ustrezno strategijo. Če boste k odnosom pristopali z občutkom skrbi in enakosti, lahko v drugih ustvarite občutke, zaradi katerih si želijo biti v vaši bližini.

V znamenje škorpijona prehaja Mars 12. oktobra.

Dodaja vam pogum, s katerim si boste upali potrkati na tista najbolj zaprašena vrata svojega življenja. Prebujajo se  močna volja, strast in zagon, ki poživljajo in spodbujajo vse napredne usmeritve. Vpliv nadzoruje na to, kaj vas premika naprej in kaj je tisto, kar vas vleče nazaj. Mars bo pričakoval, da se soočite ter se prebijete do resnice, pa naj bo še tako kruta. To je prošnja, ki vas usmerja k temu, da ukinete vse obrambne mehanizme. Vpliv lahko izostri vaše čute in vas prisili, da iz življenja iztisnete več smisla in poštenosti. Mars v škorpijonu se zaveda, da je strah obnovljiv vir, stalen spremljevalec na življenjskih zavojih, zato mu skušajte zaupati.

Čas je, da raziščete strašljive hodnike, svoje prvinske impulze ter temno območje.

Na drugi strani tega raziskovanja boste deležni bogate vsebine. Če niste previdni, če ne prečkate svojih močvirij s strategijo in razumom, lahko ta nemir sproži tudi zlom ali razprši energijo. Če si boste upali strgati masko, boste vedeli, kdo ste v resnici in kaj je resnično vredno. V negativnem smislu lahko postanete obsesivni in se nevede prilepite na druge, kot čustveni vampirji. Vpliv simbolizira senčno območje in odgovarja na vprašanje, zakaj je pomembno ohraniti ogenj navdiha. Bolj kot običajno boste strastni in hrepeneli boste po dejavnostih, ki vas navdihujejo.

Kakšno energijo nam v letu 2023 prinaša vladanje Marsa?

Spretni boste in trudili se boste razumeti bistvo situacije ter narediti strateške poteze ob pravem času.

Pojavijo se lahko maščevalne fantazije nad tistimi, ki so vas izdali. Tekmovalni duh vam bo preprečeval, da bi zlahka obupali, in to vas bo poganjalo na pot uspeha. Potrebovali boste delo, ki vas navdušuje, raziskovanje se bo odvijalo vedno globlje in bolj zapleteno. Doživite lahko izzive, ki preizkušajo sposobnost, da prenesete velik pritisk, in to spremenite v svojo korist. Spolno intenzivnost morate redno sproščati, to bo glavni vir za zdravje in dobro počutje.

Leto se bo zaključilo z energijo Marsa, ki 24. novembra preide v znamenje strelca, ter prinaša spontane vibracije na vseh področjih.

Karkoli vas bo doletelo boste sprejeli z odprtimi rokami, težavam se boste nasmehnili in jih začeli reševati na lahkoten način. V ljubezni bo na prvem mestu iskren pogovor, ki bo vodil v spontano nadaljevanje. V kolikor boste v letu 2023 sprejeli energijo Marsa na pozitiven način boste samozavestni, usmerjeni, odkriti in pustolovski. V kolikor pa se boste njegovi vibraciji upirali, boste večkrat impulzivni, nepremišljeni, nepotrpežljivi ter agresivni. Tudi če se znajdete v najbolj kočljivi situaciji, se opomnite, da je v srcu vedno dovolj poguma, kajti duši je dano le tisto, s čimer se je sposobna spopasti. Povežite se z notranjim bojevnikom in si dovolite boriti se do točke zadovoljstva, zmage ali uspeha.

Pripravljeno za Sensa.si