KO ČUSTVA NA DELOVNEM MESTU PREMAGAJO RAZUM

Vpliv čustev na področju zaposlovanja
Vpliv čustev na področju zaposlovanja

Vpliv čustev na področju zaposlovanja

Predviden čas branja: 4 minutes

Eden najpogostejših primerov, kako lahko čustva na delovnem mestu premagajo razum, je način izbire novih sodelavcev, ki jih bomo zaposlili, z njimi sodelovali in jih predlagali za napredovanje. Vas pri soočanju na delovnem mestu ali pri stikih z drugimi ljudmi pogosto premagajo čustva? Svojo čustveno inteligenco lahko izboljšate tako, da se posvetite temu, kako delujete in kako se odzivate v medsebojnih odnosih, ter počasi znova prevzamete nadzor nad svojim življenjem. Ustvarite prijetno ozračje.

Danes je umirjeno delo prava redkost.

Hitro življenje in divji roki narekujejo, da moramo pri delu pogosto poiskati pomoč. Pretekle izkušnje nas učijo, da so ljudje veliko učinkovitejši v okolju, ki poudarja pomen delovne skupine. Ob skrbnem upoštevanju načel boste izpostavili ozračje, v katerem bodo zaposleni zacveteli in zlahka dosegali ali celo presegali cilje podjetja. S pomočjo načel boste premagali negativna čustva, s skupnim trudom in predanostjo pa boste dosegli odlične rezultate. Treba je zgolj zavihati rokave.

Vpliv čustev na področju zaposlovanja

Mirno povejte, kaj čutite.

Glas malce povzdignite zgolj, kadar se soočite s tekmeci. O težavah se raje pogovorite mirno in sistematično. Ne pustite, da vas čustva zagrenijo. Kadar težav ne morete razrešiti takoj, si vzemite nekaj časa in o njih dobro premislite. Vnovič se jih boste lotili veliko bolj mirno. Ne gojite zamer in ne zapravljajte časa z maščevanjem. Izogibajte se nihanjem razpoloženja. Naj bodo vaši odzivi enaki v vseh okoliščinah, saj boste le tako vredni zaupanja. Izognite se stresu in počistite svoje podstrešje. Ne pustite, da se stvari nabirajo v vas. Če bodo vaše misli urejene, se boste na težave odzvali razumsko, in ne čustveno.

Odločite se in si oglejte stvari v pravi luči.

Ne izgubljajte časa z nepomembnimi rečmi. Soočite se z neizogibnim. Ne obremenjujte se s preteklostjo. Rje se osredotočite na prihodnost. Bodite hvaležni. Če se boste osredotočili na dobre stvari v vašem življenju, bodo slabe izginile same od sebe. Naučite se prepoznavati svoja čustva in razloge zanje. Opredelite jih in jih razrešite z odločnostjo, meditacijo in svetovanjem. Kadar ste se znašli v izjemno čustvenem položaju, se vprašajte za kakšna čustva gre? Zakaj so se ta pojavila? Kako se lahko odzovemo?

Vpliv čustev na področju zaposlovanja

Kako bi se bilo najpametneje odzvati?

Spremembe v razpoloženju boste veliko laže premagovali, če boste zdravi, zato poskrbite z ustrezno prehrano, redno vadbo in si privoščite dovolj spanca. Družite se s pozitivnimi ljudmi. Čustva so nalezljiva. Če smo obkroženi z ljudmi, ki dopuščajo, da njihova življenja narekujejo čustva, bomo sami počeli podobno. Pozitivni ljudje pa gledajo na stvari razumsko, zato se bomo ob njih tudi sami nalezli takšnega načina razmišljanja. Pozabimo na vse, kar v nas vzbuja srd nezaupanja in neprijazno vedenje. Krivice preprosto odmislimo. Le kako lahko to storimo, tako da ne dopustimo , da se v nas naselijo temne misli. Mislite zgolj na lepe, zdrave stvari, ki bodo povsem izrinile vašo jezo , in z življenjem boste kmalu spet zadovoljni.