KLAVDIJO SKRBI ZA VNUKINJO, KI JO DRUGA BABICA VLEČE V MATERIALIZEM

Bralko Klavdijo skrbi za vnukinjo, saj jo druga babica neprestano vleče v svet materializma

Bralko Klavdijo skrbi za vnukinjo, saj jo druga babica neprestano vleče v svet materializma

Predviden čas branja: 4 minutes

Moja težava je vnukinja, s katero sva bili vsa leta močno povezani. Pred kratkim sta se starša ločila in hči je ostala sama z mojo vnukinjo. Ker je stara 15 let, smo seveda predvidevali, da bo situacija vplivala na njo, nismo si pa mislili, da se bo vse skupaj tako zakompliciralo. Kar naenkrat je začela biti zelo dejavna njena druga babica, očetova mama, pri kateri oče sedaj živi. Prej se sploh ni zanimala za vnučico.

Težava je tudi v tem, da ji mi sicer veliko nudimo, vendar nismo najbolj premožni, kot je njena druga babica.

Začela je z velikimi darili in obljubami, ki so seveda povezane z visokimi stroški. Vnučico je čisto obrnila na svojo stran, prav čutim, da se mi umika, da se ne pogovarja več z menoj in mi ne zaupa, kot mi je vedno do sedaj. Spremenila je tudi stil, ni več oblečena kot otrok, ampak kot mlada urejena ženska, za kar seveda poskrbi druga babica.

Bralko Klavdijo skrbi za vnukinjo, saj jo druga babica neprestano vleče v svet materializma

Ni težava v tem, da bi bila jaz ljubosumna, težava je v tem, da gledam kako vnučica tone v svet materializma, kjer niso poudarjene vrednote, s katerimi bi bilo njeno življenje bolj bogato, ampak je pomemben samo denar. Svetujte mi prosim, če lahko karkoli naredim, da ji pomagam? Klavdija

Nasvet za bralko

Spoštovana bralka, zelo dobro razumem vašo težavo. Vnučico ste vedno vzgajala z ljubeznijo in spoštovanjem ter ji skušala te vrednote tudi približati, saj vam ni vseeno, kako se bo bojevala z življenjem. Sedaj je nastopila dvojna težava. Prva je, da je vnučica sama pri očetu več časa, kar pomeni tudi sama z babico, ki prej sploh ni kazala nobenega zanimanja. Druga težava pa je, da se je druga babica začela truditi v nepravi smeri in sicer s tem načinom da ji daje in obljublja denar.

Vi se zelo dobro zavedate, da takšen način nikakor ni dobra popotnica za njeno mladost in kasnejše življenje, zato vas ta situacija tudi tako zelo obremenjuje.

Bralko Klavdijo skrbi za vnukinjo, saj jo druga babica neprestano vleče v svet materializma

Predvidevam, da ste svoji hčerki vse skupaj že omenili oziroma poskušali rešiti z njo, vendar je verjetno trenutno nemočna, saj se tudi sama nekako sestavlja po ločitvi in se verjetno ne želi zapletati z bivšim možem. Glede na leta vaše vnučice, bi ji lahko sami na eleganten in hkrati diplomatski način razložili katere vrednote so v življenju resnično pomembne in katere so tiste, ki niso zaželene.

Razložite ji, da jo imate neizmerno radi ter da vam je hudo, da ne pride več tolikokrat k vam. Ni pa prav, da bi jo vlekli od druge babice, saj je tudi ona tista, ki si zasluži pozornost vnučice. Nikar pa se preveč ne obremenjujete s situacijo, saj niste krivi za to, kar se dogaja vnukinji. Pustite se presenetiti, morda bo celo sama spoznala, kaj je tisto, kar je v življenju resnično pomembno.

Pripravljeno za Govori.se