KAJ PREPREČUJE RAZVOJ VAŠEGA EGA?

Ali veste, kaj je tisto kar preprečuje razvoj vašega ega?
Ali veste, kaj je tisto kar preprečuje razvoj vašega ega?

Ali veste, kaj je tisto kar preprečuje razvoj vašega ega?

Predviden čas branja: 4 minutes

Ego lažna podoba, ki jo imamo o sebi, ki želi iz utemeljenih razlogov ohranjati navzkrižje. Ko ga razumete, ste ga sposobni krotiti. Prevladujoč razlog je, da je ego z vami od otroštva. Ego hoče preživeti. Če vas bo lahko še naprej zadrževal v nemiru, vam bo preprečil, da bi se povezali z duhovnim jazom. S stališča ega ta zanj predstavlja silno grožnjo. Zato bo naredil vse, da bi vam ubranil doživetje notranje umirjenosti, kjer je glas duhovnega jaza tako čudovito razločen.

Ego noče, da bi se spremenili.

Predstava, da ste pomembni kot samostojna in izjemna oseba, krepi ego, ga ohranja pri odličnem zdravju in delovni vnemi. Čeprav je ego sam utvara, ki jo prenašate s seboj, se obnaša, kakor da bi imel lastno življenje. Z vsemi močmi vas bo poskusil prepričati, da se vam ni treba spremeniti.

Strah preprečuje razvoj ega.

Kadar vas črviči strah, ste na milost in nemilost prepuščeni egu. Strah vam bo narekoval ravnanje, ki spodkopava najgloblji jaz, ki pravi, da se nimate česa bati, da je v ljubezni odgovorna vsa vprašanja in da je božansko edino in samo ljubezen. Zagotavlja, a se vam ni treba počutiti krive ali prestrašene, če pa se, se bodo ta občutja polegla ko boste okusili notranji mir. Vendar ego hoče, da obdržite v sebi občutek strahu. Življenje v strahu je uresničenje prepričanja, da ne verjamete v moč in notranjo modrost. Navzočnost strahu je potrdilo, da se odrekate višjemu jazu. Nasprotje strahu ni pogum temveč ljubezen. Ko v sebi doživite ljubezen, ne občutite krivde niti strahu.

Veste, da je vse, kar doživljate, v redu in prav, da sem sodijo tudi vaše težave, ki so vaši največji učitelji.

Eho hoče, da nenehno za nečim stremite, iščete nove stvari, ki bi se jih naužili, novih reči, ki bi se jih polastili. Bolj ko se boste v življenju utrujali, manj časa boste imeli, da bi spoznali svoj duhovni temelj. Ego spodbuja, da ostanite vihravi in zagnani, ter se na daleč izognite notranji poti, ki bi od njega zahtevala, da se obrzda.

Ego hoče, da se obrnete navzven.

Ali veste, kaj je tisto kar preprečuje razvoj vašega ega?

Hoče, da bi se še naprej ozirali v napačno smer, saj tako ne morete okusiti navzočnosti lepega. Če se ozirate stran od sebe, namesto da bi zrli vase, si zagotovite trajno, trdno navzočnost ega. In tako se boste še naprej uklanjali pritisku neprenehnih primerjav z drugimi ljudmi; potrebi, da jih porazit in si vlijete občutek moči ali vsaj kanček veljave. Želji, da bi imeli več in boljše kot kdo drug, pohlepu, da bi si nakopičili več. Vse to oziranje navzven je delo ega. Ko si pred njim zatisnete ušesa, vas ošteva, da morate biti vznemirjeni, če vas ljudje prehitevajo, da ste ničvrednež, kadar izgubite, da je od vsega najpomembnejše stati na zmagovalni stopnički, da priznate poraz, kadar se sprijaznite s slabšim dosežkom. Vsa ta prepričanja so globoko vrezana v vas.

Še v domišljiji si komajda znate naslikati, kako bi se vam godilo brez njih, zakaj vaš ego, kot tudi ego številnih drugih ljudi. Usmerjenost navzven ne prinese drugega kot navzkrižje in razburkanost, ki vztrajno silita, da stegujeta roke po zlatih zvezdah, ki vam jih ponuja ego. Občutje miru bi izzivalo ta dolgo ohranjena izročila na preizkušnjo in bi lahko pomenilo smrt lažnega jaza.