Mož bralki preprečuje vrnitev v službo, saj želi da bi bila doma z otroci

Sem mamica dve leti starim dvojčkom, ki so v najino življenje prinesli veselje in srečo, saj sva si jih želela. Sedaj so se začele pojavljati težave. Saj sem bila vedno ambiciozna ženska, ki da veliko na svojo kariero. Poleg tega z delom rastem in bogatim svoj um.

Tudi mož je v službi zelo uspešen.

Ko sem možu omenila vrnitev v službo, sem naletela ne negativno reakcijo in stavek, da naj raje doma poskrbim za otroke, kar me je nekako prizadelo. Kaj mi je storiti, saj nisem pripravljena zavreči svoje uspešne poslovne poti?

Lara

Mož bralki preprečuje vrnitev v službo, saj želi da bi bila doma z otroci

Spoštovana Lara, ljudje se med sabo razlikujemo.

Nekatere ženske z veseljem ostanejo doma z otroci. Druge po rojstvu otroka ponovno hrepenijo po uspešni karieri, kamor spadate tudi vi. Mož vas verjetno pozna in točno ve, da ste že od nekdaj želela poslovati in napredovati. Zato je najpomembnejše, da mu razložite, oziroma ga vprašate, zakaj ne bi ponovno gradili svoje poslovne poti. Pišete, da razlog niso finance, saj jih je dovolj iz njegove strani. Imate pa občutek, da ste nekako pod pritiskom tudi na tem področju, saj ste bili vajeni živeti s svojim denarjem in vam je zelo težko prositi za vsak evro.

Mož se ne zaveda, da je njegovo razmišljanje nekoliko egoistično.

Ter da se vi s tem ne boste kar tako sprijaznili, kar lahko vodi v nekaj napetosti in konfliktov.  Imate občutek, da ne spoštuje vaših želja in ciljev. Kar verjetno ni popolnoma tako, saj se je usmeril v dejstvo, da otrokom zagotovi čim lepše otroštvo, pri tem pa je malce pozabil na vas in na vaše prioritete. Razložite mu, da službo enostavno potrebujete in da to ne pomeni, da se boste manj ukvarjali z otroci, ki jih imate neizmerno radi.

Mož bralki preprečuje vrnitev v službo, saj želi da bi bila doma z otroci

Za začetek, da bo obema lažje, morda poskusite s polovičnim delovnim časom.

Da se mož in otroci nekako privadijo na vašo odsotnost. Verjemite, skupaj boste našli pravo rešitev. Tudi mož bo sčasoma prišel do zaključka, da njegova ideja, da prenehate z delom ni bila ravno najboljša. Seveda pa morate slediti svojim sanjam in se usmeriti v tisto, kar vas osrečuje.

Pripravljeno za Govori.se

Ste se znašli v težavah? Potrebujete nasvet?