JASMINI JE PRIJATELJICA OBRNILA HRBET

Bralka Jasmina je svetovala prijateljici, ki ji je zamerila, potrebuje nasvet
Unsplash.com

Bralka Jasmina je svetovala prijateljici, ki ji je zamerila, potrebuje nasvet

Predviden čas branja: 4 minute

Imam težavo, ki je nekako ne znam sama rešiti. S prijateljico sva bili dolga leta močno povezani. Nato se je ločila, seveda sem ji skozi ločitev stala ob strani, nisem pa pričakovala, da se bo tako zelo spremenila. Vedno je bila ženska vredna spoštovanja in večkrat sem jo imela za vzor. Njena načela so bila konkretno zastavljena. Nato pa je sledila sprememba. Po ločitvi je začela z zmenki, vendar ne s primernimi zmenki, ampak s spletnimi zmenkarijami z mnogo mlajšimi fanti. Najprej mi je vse skupaj prikrivala, dokler je nisem slučajno srečala objeto v kavarni s fantom, ki ji bil po moji oceni toliko mlajši od nje, da bi lahko bil njen sin.

Nisem se mogla zadržati, da ji ne bi povedala svojega mnenja, da se s tovrstnim početjem žal ne strinjam.

Obsodila me je, da sem ljubosumna, da ji ne privoščim. Jaz pa sem ji samo želela namigniti, da njeno početje ni najbolj primerno za njena leta in njen status. Tudi drugi prijatelji so jo začeli ogovarjati, ona pa se je enostavno umaknila od mene, me označila z egoistično osebo, mene pa zelo boli, ker sem izgubila najboljšo prijateljico. Svetujte mi prosim.

Jasmina

Bralka Jasmina je svetovala prijateljici, ki ji je zamerila, potrebuje nasvet

Nasvet za bralko

Spoštovana bralka Jasmina, razumem vašo stisko, da vas je vse skupaj kar se je zgodilo in se dogaja v zvezi s prijateljico šokiralo ter razžalostilo. Po ločitvi je vprašanje, kaj se ji je zgodilo, kako je dojela vse skupaj in prepričana sem, da se je znašla v nekakšni osebni čustveni stiski, ki jo je pripeljala do tega početja. Verjetno se je znašla v situaciji, ki se ji je zdela zanimiva, morda je s temi zmenki lažje šla čez določene zadeve. Ne razumite napačno, ne podpiram njenega početja, vendar vse skupaj verjetno izhaja iz njene krize, prebolevanja ločitve.

Tudi njena ranljivost in obtoževanje, da ste egoistični zagotovo izhaja iz občutka, da je ne razumete.

Bralka Jasmina je svetovala prijateljici, ki ji je zamerila, potrebuje nasvet

Ker je skozi vsa leta vedno dobila vašo podporo, jo je verjetno pričakovala tudi v tej situaciji. Svetujem vam, da še enkrat razmislite o vsem skupaj, analizirate njeno situacijo in skušate z njo vzpostaviti nekoliko drugačen stik, brez očitkov in stavkov v smislu, kaj bi bilo dobro zanjo.

Skušajta se o vsem skupaj pogovoriti, razložite ji, da ji niste želeli slabo, le vajeni niste bili takšnega početja z njene strani. Ni smiselno, da bi se samo zaradi tega, ker je ona v svoji stiski prekinilo vajino dolgoletno prijateljstvo. Raje ji stojte ob strani, le tako se bo verjetno hitreje sama soočila s tem, da je dobivanje z mladimi fanti le izguba časa ter početje, ki odrasle ženske skoraj sigurno ne vodi k notranjemu zadovoljstvu. Dopustimo pa tudi možnost, da so izjeme.

Pripravljeno za Govori.se